Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Folkhögskoleutbildning

Litteratur och skrivande – distans för seniorer

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter, i Ransäter (+1 orter)
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid, distans
Nästa startdatum
Fall 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid, distans
Nästa startdatum
Fall 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Kultur och skrivande – distans för seniorer

Kursen riktar sig till seniorer som vill utveckla sitt skrivande med Ransäter som bas och samtidigt läsa olika typer av litteratur. Du får skriva dikter, berättelser, dramatik och annat i ett behagligt tempo.
Mellan träffarna har du läs- och skrivuppgifter att färdigställa på hemmaplan som sedan diskuteras i gruppen nästkommande kursvecka.
Inga förkunskaper krävs, bara en vilja att tillsammans med likasinnade utforska sitt skrivande.

Välkommen till Ransäter och Värmland!

Geijerskolan i Ransäter är en klassisk folkhögskola mitt i Värmland nära Klarälven.
Ett stenkast från Geijerskolan söderut ligger Erik Gustaf Geijers födelsehem, Geijersgården, och alldeles i närheten österut mitt emot Ransäters kyrka finns Erlandergården, Tage Erlanders minnesgård.

I bygden hittar vi också Värmlands största hembygdsgård, ett antal museer bl.a. Fridolf Rhudinmuseet och Gamla Brukets museer.

Sagans och kulturens landskap

Några mil från Ransäter ligger Selma Lagerlöfs Mårbacka och Sunne med den vackra Rottnerosparken, som bland annat var förebild till Ekebykavaljerernas hem i Gösta Berlings saga.

Det är också nära till Gustav Frödings minnesgård som ligger vackert vid Alster, och en bit österut hittar vi Nils Ferlins minnesmuseum.

Värmland är sagans och kulturens landskap. Ransäters centrala läge på Värmlandskartan gör det möjligt att inom rimlig tid nå många spännande utflyktsmål.

För vilka?

För dig som lockas av Värmland och vill befinna dig i ett kulturellt sammanhang där man tar vara på gruppdeltagarnas kunskaper och erfarenheter och jobbar för det livslånga lärandet.

Vad sker under de fysiska träffarna på plats på Geijerskolan?

Under kursveckorna möter du vår kursledare Linda Vestlund som har mångårig erfarenhet som skrivpedagog. Hon guidar dig genom skrivandets olika faser och ger dig verktyg att komma vidare.
Kursansvarig är Jonas Herrlin som också medverkar under kursen. Författarbesök ingår i kursen.

Vid dagens slut finns det tid för avkopplande samkväm på skolan. För de som vill kan man också delta i det myllrande liv som en folkhögskola med stort internat utgör. Vissa kvällar i veckan kan det ordnas cafékvällar och konserter av skolans deltagare.

Mellan träffarna på Geijerskolan jobbar du med läs- och skrivuppgifter. Som kursdeltagare har du möjlighet att påverka kursens utformning. Kontakten mellan kurserna hålls via mail.

För mer information om Litteratur och skrivande – distans för seniorer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Fall 2023

  • Distans med träffar
  • Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Facebook

Så ansöker du

Antagningsvillkor:
Inga förkunskaper krävs. Ansökan inskickad före 15 maj och ett personligt brev. Besked om antagning skickas ut efter sista ansökningsdatum.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskola är avgiftsfri. Du betalar en avgift för boende 4 nätter, mat och kaffe på ca 2 700 kr/träff. Kostnaden för kursen är ett paketpris med mat och boende. Kostnader för studiebesök och resor tillkommer.

Upplägg

Praktiskt

Boende under veckan är förlagt till Ransbergs herrgård som ligger i naturskönt vid Ranån ca 3 km från Geijerskolan. Transporter från och till boendet sker på egen hand, varvid det är praktiskt med egen bil eller annat transport medel.
Kostnaden för kursen är ett paketpris med mat och boende.

Kurstid, mat och boende
Boende under veckan är förlagt till Ransbergs herrgård som ligger i naturskönt vid Ranån ca 3 km från Geijerskolan. Transporter från och till boendet sker på egen hand, varvid det är praktiskt med egen bil eller annat transportmedel. Helpension tisdag, onsdag och torsdag (frukost, lunch, middag, kaffe, logi måndag-fredag) inklusive kursguide. Måndag och fredag är resdagar, och träffarna med gruppen är förlagda tisdag, onsdag och torsdag.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Litteratur och skrivande – distans för seniorer

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter
Geijerskolan
684 93 Ransäter

Om Geijerskolan

Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter, är en mötesplats för människor med olika livserfarenheter och livsplaner.  Vår tyngdpunkt ligger inom estetiska och humanistiska ämnen och för dig med musikintresse finns ett brett urval att välja på. På Geijerskolan finns musiken överallt! Geijerskolan...

Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar.

Highlights