Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Ransäter
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-24 - Ransäter
Sista ansökan: Löpande antagning (med reservation för fulltecknad kurs).

Konstlinje

Under din tid på vår konstskola får du på heltid utveckla och fördjupa ditt intresse för måleri, teckning, skulptur och form och dekorationsmålning. Du får möjlighet att prova en stor mängd olika medium och tekniker. Linjen består av en rad delkurser som spänner från praktiska studier av äldre traditionella måleriteknikerna till möjligheten att utveckla ditt eget unika uttryckssätt. Vi ordnar egna utställningar, bjuder in gästlärare och gör intressanta studiebesök i och utanför Värmland.

Måleri och teckning

Här får du måla i akvarell, akryl och blandtekniker, olja. Att måla och teckna utifrån din egen fantasi och utveckla egna idéer uppmuntras. Experiment i collage och blandteknik lockar fram oväntade och uttrycksfulla bilder. Vi arbetar även med konkreta form- och färgövningar, där komposition, skissteknik, färglära, perspektiv och materialkunskap integreras. I enskilda och gemensamma bildgenomgångar tränas du i att se och tolka dina egna och andras bilduttryck. Du arbetar med teckning i olika material som blyerts, kol, tusch och pastellkritor. Modell- och krokiteckning tränar upp ditt seende. Vi arbetar med skulptur och form i lera och skulpturala blandtekniker och i vår tryckverkstad kan du bland annat prova grafiska tekniker som linoleum, torrnål och collografi och textiltryck som bland annat screentryck.

Dekorationsmålning

Ämnet består av många olika tekniker. Du får lära dig ådring och marmorering, både med traditionella och moderna metoder. Prover med färglära och olika färgtyper lägger grunden för äldre måleritekniker, allmogemåleri samt möbelmålning. Efter gammal tradition tillverkar vi egna pigment och färger från grunden.

Vi målar illusionsmåleri i olika former. Med övningar i ljus och skugga, t.ex. grisaillemålning, tränar du upp ögat för att sedan måla trompe l’oeil, en teknik där du får lära dig att lura ögat. Ett flerårigt samarbete med Musikteaterlinjen har resulterat i ett flertal stora teaterkulisser och teaterdekorer som använts i deras produktioner.

Konst och stilhistoria

Vi studerar västerlandets konst- och stilhistoriska utveckling genom att jämföra de olika epokerna med varandra. Vi gör också besök på olika konstmuseer.

1-3 år

Första året får du prova på olika konstnärliga tekniker och material, som utvecklar ditt seende, tekniska förmåga och bildspråk. Dessutom har du fri tillgång till den rymliga ateljén, grafikverkstan och datasalen utöver din schemalagda tid. Du får en egen ateljéplats.

Andra året ger dig möjlighet att jobba med egna projekt, praktisera, fördjupa och utveckla dina kunskaper från första året på ett friare sätt. Du utvecklar ditt bildspråk ytterligare och förfinar din teknik.

Målsättningen med studierna är både att förbereda dig för högre konstnärliga studier och att utveckla din kreativitet.

I mån av plats finns möjlighet att söka ett tredje år, då du kan fördjupa dig i valfri teknik.

För mer information om Konstlinje, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagningsvillkor:

  • Arbetsprover: En valfri teckning och en valfri målning i max A4-format. Skicka in i original eller foto/digital utskrift. För att få tillbaka arbetsproverna måste ett frankerat och adresserat kuvert bifogas.
  • Personligt brev: En kort beskrivning av dig själv, varför du vill gå på Geijerskolans konstlinje och vad du har för mål med studierna. Beskriv dina tidigare erfarenheter av konst, bild och form.

Examen & Intyg

Kursintyg.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Facebook

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.
En materialavgift tillkommer på 700kr/termin.
Dessutom tillkommer kostnader för arbetsmaterial för studerande på Konstlinje (ca 2000-4000 kr/läsår, beroende på förbrukning).

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Studera allt från musik till högskoleförberedande ämnen

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Vill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konstlinje

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan
684 93 Ransäter

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Karin Bråthen
(4)
En skola för alla som vill utvecklas, här finns många möjligheter. Duktiga lärare och bra miljö!
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konstlinje från Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: