Visa studentum.se som: Mobil

Gospellinje med internationell profil

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Ransäter
1-2år
Heltid, platsbunden
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-24 - Ransäter
Sista ansökan: 2020-03-25

Gospellinje med internationell profil

Gospellinje med internationell profil

På Geijerskolans gospellinje får du fördjupa dig i gospelmusiken, dess repertoar, musicerande och traditioner. Samtidigt får du utveckla din färdighet på ditt instrument eller sång, både solistiskt och i ensemblespel samt öva på att leda kör/ensemble. Du får också fördjupa dig i gospelmusikens utveckling från de första sångerna på Nordamerikas bomullsfält till det spektrum av musik som ryms inom stilen idag. Du får lära dig teorin bakom hantverket, hur man utvecklar soundet vid konserter och inspelningar och hur du kan använda gospelkören i musikaliska, sociala och teologiska sammanhang.

De studerande kommer att bilda en mindre gospelkör med kompgrupp. Sångerna lärs in både på gehör och med noter. Inga förkunskaper i notläsning behövs men du kommer att få undervisning i musikteori på din egen nivå. Platser finns för sångare (sopran, alt, tenor/baryton) och instrumentalister (piano, gitarr, elbas och trummor).

Vad händer mer?

Undervisningen på gospellinjen sker delvis i samverkan med kursen ”Musikledarutbildning med internationell profil” som genomförs i samverkan med Hyllie park folkhögskola i Malmö och skolor i Göteborg och Örebro. Deltagare på gospellinjen har möjlighet att kombinera gospellinjen med kursen ”Musikledarutbildning med internationell profil” som genomförs på halvfart.

På gospellinjen planeras även en eller två gemensamma studieresor/turnéer i Sverige och/eller utomlands.

Lärare:

I lärarteamet finns bl.a. Joakim Arénius, musiker och dirigent med Europa som plattform. 

För mer information om Gospellinje med internationell profil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet samt antagningsprov.

Ansökan

Senast 15 maj för kursstart höstterminen. Ansökan för kursstart vårterminen senast 15 november, antagning endast i mån av plats.

Antagningsinformation

Antagningen sker med ledning av antagningsprov. Proven tar en dag. Om du vill börja hos oss höstterminen 2018 sker proven måndagen den 16 april och tisdagen den 17 april på Geijerskolan i Ransäter, torsdagen den 19 april i Stockholm eller tisdagen den 12 juni i Ransäter. Du väljer själv vilken av dessa dagar du vill komma.

Av schematekniska skäl kan du genomföra prov till maximalt tre olika profiler/utbildningar i samband med antagningsproven.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Facebook

Kostnader

800 kr/termin. Dessutom kan tillkomma kostnader för studieresor (transport och enkelt boende)

Vilka ämnen läser du?

Du har bl.a.individuell undervisning sång eller ett instrument, ensemblespel, gospelkör/körledning, gospelmusikens roll, gehöroch”Skriva-planka-arrangera”(ett ämne där du studerar hur gospelarrangemang används i andra musikstilar, hur man får gospelmusiken att låta ”gammalt” respektive ”nytt”, gör samplingar från ett sequencer-program, studerar likheter och skillnader mellan gospel och klassisk fyrstämmig körsats, studerar hur man rytmiserar i olika genrer av gospelmusik och gör analys av låtar av populära gospelartister).

Tillvalsämnen

Du kan också välja från skolans stora utbud av tillvalsämnen, t.ex. övning och utveckling, brukspiano, bruksgitarr, klassisk musikhistoria, rockmusikhistoria, afroamerikansk musikhistoria, ensembleledning, improvisation, elevkör, kammarkör, kompositionsseminarium (klassiskt eller afro), inspelningsteknik, foto, språk, måleri och fysisk träning.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Studera allt från musik till högskoleförberedande ämnen

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Vill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Gospellinje med internationell profil

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan
684 93 Ransäter

Beställ information

För att få mer information om Gospellinje med internationell profil via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner