Visa studentum.se som: Mobil

Geijerskolan - Folkhögskolan i Ransäter

Välkommen till Geijerskolan
, Folkhögskolan i Ransäter

Vill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig.

Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger i Ransäter i hjärtat av Värmland nära Klarälvens strand, en bygd med starka traditioner inom litteratur och kultur, där Erik Gustaf Geijer växte upp. Skolans idé och profil har växt fram ur arvet efter Geijer.

Studera allt från musik till högskoleförberedande ämnen

Geijerskolan har sin tyngdpunkt inom estetiska och humanistiska ämnen. För dig med musikintresse finns ett brett urval att välja. Olika musikformer samsas – kyrkomusik, afro, rock, körsång, kammarmusik, musikteater.
På Geijerskolan finns musiken överallt!

Du kan komplettera ämnen för gymnasiebehörighet och förbereda högskolestudier samt läsa svenska som andraspråk. Du kan fördjupa dig i filosofi och världsreligioner, utveckla ditt skrivande eller din målartalang. Skolan erbjuder också ett intressant utbud av sommarkurser/korta kurser.

En klassisk internatfolkhögskola

Geijerskolan är en klassisk internatfolkhögskola. Unna dig en tid då du bor med andra och du får minnen för livet! Du träffar kunnig och engagerad personal som hjälper dig på vägen framåt. Du möts av en stark tradition i kombination med vilja till förnyelse. Skolan värnar om mångfald i tro och livshållning, samtidigt som de förvaltar en kristen-humanistisk tradition från skolans start.


För mer information om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan
684 93 Ransäter

Recensioner

Patryk
(5)
Rolig kurs där gemenskap och att ha roligt är som mål, ingen stress att man måste prestera om man är nybörjare utan man testar på alla olika sortens konst och lär sig hur allt heter och fungerar. Helt enkelt utvecklande kurs för både erfarna och nybörjare inom konst.
Sara Sönnebo
(5)
Inne på mitt andra år på musikteaterlinjen, och bara det att 8 av 11 i min klass väljer att komma tillbaka för detta andra år är ju ett bevis på hur bra vi trivs! Otroligt kompetenta och inspirerande lärare som är aktiva inom kulturbranschen även utanför skolan, till exempel Suzanne Carling, regissör, och Johan Gund, pianist. Linjen har nyligen ...
Visa mer
Nathalie
(5)
Jag har gått första året på Geijerskolans musikteaterlinje och det har varit ett av de bästa beslut jag tagit i hela mitt liv. Jag var ärligt talat lite halvosäker på utbildningen innan jag började, det ändrades nästan direkt jag började. Att jag hade en väldigt fin klass kan säkert påverka men upplägget på linjen, lärarna och själva materiale...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 16 recensioner.