Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach

Funktionsmedicinska Institutet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans med träffar
5 terminer
Deltid
93 000 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Distans
93 000 SEK
2023-10-02

Distans
93 000 SEK
Löpande kursstart - välj själv
Hälsocoach

Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach

Övergripande

Yrkesprogrammet till Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach är ett utbildningsprogram för dig som vill arbeta med att coacha andra människor inom kost, hälsa och funktionsmedicin, speciellt för att komma tillrätta med IBS, metabolt syndrom, stressrelaterad ohälsa, hudbesvär, trötthet, nedsatt sinnesstämning och andra livsstilsrelaterade besvär. 

Funktionsmedicin är ett kunskapsområde, ett synsätt och en arbetsmetodik för att förstå och behandla de underliggande orsakerna bakom kroniska livsstilssjukdomar. 

Arbetet som funktionsmedicinsk hälsocoach

Som utbildad Funktionsmedicinsk Hälsocoach ägnar du dig åt ett detektivarbete för att förstå, bedöma biokemisk funktion och åtgärda symtom vid kroniska livsstilssjukdomar. I utbildningen lär du dig beställa, tolka och använda flera olika funktionstester som blodpanel, fettsyreprofil, födoämnesintoleranstest, hormontester, SIBO-tester, dysbios, funktionell näringsstatus och läckande tarm. Dessa tester görs i saliv, blod och urin (SIBO-testet är test av utandningsluft). Vi använder oss av de funktionstester som har hög vetenskaplig evidens och som är kommersiellt gångbara på såväl en hälsomottagning som på den kommersiella marknaden. Utifrån anamnes och testresultat lär du dig att skräddarsy kost-, närings-, tränings- och livsstilsråd och var gränsen går för när du bör skicka vidare till vården.

Studiealternativ

Du läser utbildningen på distans via vår digitala lärplattform och blir löpande inbjuden till frivilliga träffar i Stockholm för att umgås, bli inspirerad, träffa lärare och nätverka med andra kursdeltagare.

Du kan antingen välja att läsa i eget tempo under maximalt 5 år (parallellt med arbete eller andra studier) eller enligt schema med fasta deadlines för delkurser, inlämningsuppgifter och kunskapsprov under 2,5 år.

Funktionsmedicinsk hälsocoach - en framtida yrkesroll

Vår utbildning till Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach är ledande på marknaden och väver samman det senaste inom funktionsmedicinen med yrkesprofessionalism för att ge dig de bästa förutsättningarna för en stimulerande och lönsam karriär. Vi förutspår att rollen som Funktionsmedicinsk Hälsocoach kan spela en viktig roll i utvecklingen av svensk frisk- och sjukvård.

Frivilliga kursträffar i Stockholm

På de frivilliga kursträffarna i Stockholm umgås vi, låter oss inspireras av kortare föreläsningar, diskuterar klientfall och håller frågestunder.

För mer information om Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Endast gymnasieutbildning krävs som förkunskaper.

Utbildningen vänder sig till dig som:

  • Vill arbeta med funktionsmedicinska konsultationer digitalt, genom fysiska möten eller i hybridform i egen mottagning

  • Vill arbeta i team med vårdpersonal på en funktionsmedicinsk läkarmottagning 

  • Vill arbeta med professionella hälsotjänster inom näringslivet med betoning på hälsomätningar, uppföljning, åtgärder och optimering av hälsa och prestation

Examen & Intyg

Certifiering som kost- och hälsocoach kan genomföras efter termin 3. Certifiering som funktionsmedicinsk hälsocoach kan genomföras efter termin 5. Certifieringsintyget är giltigt i 3 år och behöver därefter förnyas genom ett digitalt prov.

Kostnader

Delbetala

Delbetala 93 000 SEK per månad i 6 månader (total kursavgift 98 400 SEK) 

Betala allt

93 000 SEK inkl 25% moms (Företag betalar 93 000 SEK + 25% moms).

Delbetalning

Marknadsledande utbildning

  • Vi erbjuder marknadens ledande yrkesutbildning på området

Valbara studiealternativ

  • Vi erbjuder valet mellan att läsa på egen hand (eget tempo, inga deadlines) och efter schema (fastställda deadlines, klassgemenskap)

Valbara betalningsalternativ

  • Vi erbjuder flexibla betalningsalternativ, exempelvis delbetalning med 4 100 SEK per månad i 24 månader. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du:

  • Tolka och återkoppla ifyllda hälsoformulär och genomförda funktionsmedicinska tester av en klient, exempelvis blodpanel, fettsyreprofil, test av födoämnesintoleranser, DUTCH-test, SIBO, läckande tarm, dysbios och organic acids

  • Skapa, dokumentera och följa upp en funktionsbedömning av din klient
  • Designa ett optimalt funktionsmedicinskt åtgärdsprotokoll för din klient gällande näringsbrister, mag-tarm-patologier, autoimmunitet, kroniska inflammationer och sköldkörteldysfunktion
  • Ansöka om att arbeta på Paleo Optimeringscenter, på annat hälsocenter eller en funktionsmedicinsk vårdmottagning

Funktionsmedicinska Institutet

Välkommen till Funktionsmedicinska Institutet - den ledande utbildningsarrangören inom funktionsmedicin för privatpersoner och icke-legitimerade yrkesutövare inom hälsobranschen. Hos oss erbjuds en längre yrkesutbildning på distans till Funktionsmedicinsk Hälsocoach som du kan läsa parallellt med heltidsarbete eller andra studier.  Vi fyller...


Läs mer om Funktionsmedicinska Institutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Funktionsmedicinska Institutet

Svärdvägen 23
Danderyd


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 8 recensioner.

Anna -Karin

Saknade ansvarig som var tillgänglig för utbildningen. Förväntades att de studerande skulle hjälpa varandra . Bra föreläsare

Kajsa Danielsson

En grundlig och avancerad utbildning där det funktionsmedicinska och evolutionära synsättet går som en röd tråd genom alla moment. Förutom det rent funktionsmedicinska får du också värdefulla insikter i hur du bemöter och coachar individer med olika personligheter på bästa sätt, samt råd runt hur du startar eget företag inom området. På köpet by...

Visa mer
Annelie

Eftersom jag alltid varit intresserad av medicin och hälsa kändes det självklart att jag skulle fördjupa mig inom funktionsmedicin. Allt var mycket intressant och gav mig grunderna för att kunna börja arbeta som coach och kunna fortsätta att fördjupa mig i olika ämnen på egen hand.

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach från Funktionsmedicinska Institutet, fyll i följande uppgifter: