Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Projektledning - Hållbara möten & Event

Frans Schartaus Handelsinstitut
Sammanfattning
YH-utbildning
Stockholm
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Öppet hus
2021-10-21
Projektledning - Hållbara möten & Event

Projektledning - Hållbara möten & Event

Din framtid inom mötes- och eventindustrin

I Stockholm finns många stora arenor och event- och mötesanläggningar, som Tele 2 Arena, Friends Arena, Stockholmsmässan, Kista Mässan, Stockholm City Conference Centre och Stockholm Waterfront Congress center. Stockholm arbetar aktivt för att bli en ännu större aktör inom internationella möten, konferenser och kongresser. Det finns ett stort behov av projektkompetens i roller som projektledare, projektkoordinatorer och projektassistenter, som kan arbeta med hållbara möten och event ur såväl ekologiska, som ekonomiska och sociala aspekter. Utbildningen ger en syn på hållbarhet som kvalitet och mervärde.

Goda framtidsutsikter

Event- och mötesindustrin är en snabbt växande industri. De senaste åren har turistnäringen i Sverige vuxit starkt och sysselsättningen inom branschen har ökat. Branschens intresse för utbildningen ökar. Utbildningen ger dig de kunskaper du behöver för en karriär som projektassistent eller projektledare.

Allt du behöver

Utbildningen innebär heltidsstudier under 2 terminer. För att ge dig den kompetens som krävs för att arbeta som Projektledare eller projektassistent inom hållbara möten & event innehåller utbildningen följande kurser: Projektekonomi, Projektledning, Service Management, Kommunikation, Hållbara möten & event, Interaktiv kundsamverkan, samt tillämpad operativ projektledning. Under den operativa projektledningen får du möjlighet att använda dina teoretiska kunskaper på konkreta och praktiska situationer i arbetslivet.

Antagningen öppnar: Februari 2021

För mer information om Projektledning - Hållbara möten & Event, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande Behörighet:

För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. 

Grundläggande behörighet genom ett fullständigt avgångsbetyg, slutbetyg, gymnasieexamen eller motsvarande utländsk utbildning. 
Ett slutbetyg och gymnasieexamen ska innehålla minst 2250 godkända poäng, med godkända betyg i svenska, engelska och matematik samt gymnasiearbete i en gymnasieexamen (2014 och framåt).
Läs mer om grundläggande behörighet på yrkeshögskolans hemsida.

Dessutom ska du ha särskild behörighet med minst E/godkänt i:

  • Svenska/Svenska som andra språk B/2
  • Engelska B/6

Detta är minimikraven för att du som sökande ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Den grundläggande behörigheten till yrkeshögskolan är en avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Dessa kurser kan du inte läsa hos oss, de läser du på ett Komvux i din hemkommun. Tänk på att grundläggande behörighet krävs innan du kan läsa in en särskild behörighet/särskilda förkunskaper. Från och med den 1 mars 2018 finns det även ett beslut på vilka kurser som du har rätt att läsa på Komvux för att uppfylla den särskilda behörigheten till en yrkeshögskoleutbildning. Kursen måste vara avslutad innan sista ansökningsdag för att du ska kunna bli behörig till utbildningen.

Då utbudet av yrkeshögskoleutbildningar varierar över tid och förkunskapskraven kan komma att förändras så kommer Myndigheten för yrkeshögskolan regelbundet att uppdatera listan över vilka kurser som omfattas av elevens rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå i syfte att uppfylla krav på särskilda förkunskaper för utbildning inom yrkeshögskolan.

Läs mer på MYHs hemsida.

Uppfyller du inte den grundläggande eller den särskilda behörigheten?

Om du saknar formell behörighet kan du ansöka om bedömning av reell kompetens i samband med ansökan för tidigare utbildning och praktisk erfarenhet. När du skickar in din dokumentation till skolan ska du utifrån de behörighetskrav som är uppställda för utbildningen dokumentera erfarenheter och kunskaper från arbetsliv, mångkulturellt arbete, föreningsliv, utlandsvistelse etc som du önskar bedömda som motsvarande efterfrågade betyg. Dessa dokument bedöms då mot de krav som ställs på efterfrågade betyg så att skolan kan pröva att du har tillägnat dig de kunskaper, motsvarande behörighetskraven samt att du kan tillgodogöra dig den sökta utbildningen Projektledning – Hållbara Möten & Event.

Urvalet

Urval till utbildningen används endast om antalet behöriga sökande som uppfyller samtliga behörighetskrav överstiger antalet platser som utbildningen har. Då kallas samtliga behöriga sökande till information och särskilda urvalsprov. Urvalsgrunder är de poäng som presteras i de särskilda proven. Om du har särskilda behov ska du även ladda upp kopior på de utredningar och läkarutlåtanden som gjorts så att vi kan ta hänsyn till detta i en kommande urvalsprocess. Ledningsgruppen fattar sedan efter sammanställning av resultaten från de särskilda proven det slutgiltiga beslutet om vilka som antas till utbildningen.

Kursöversikt

Utbildningen omfattar 200 Yh-poäng där 5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

  • Hållbara möten & events 30 p
  • Interaktiv kundsamverkan 15 p
  • Kommunikation för möten & event 10 p
  • Projektekonomi för möte & event 15 p
  • Projektledning 40 p
  • Service Management 15 p
  • Självständigt arbete (Examensarbete) 15 p
  • Tillämpad operativ projektledning 60 p

Frans Schartaus Handelsinstitut

Din framtid börjar här!

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet....


Läs mer om Frans Schartaus Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Välkommen på digitalt öppet hus!

Torsdagen den 21 oktober mellan kl: 16.00 – 18.00 bjuder vi in till digitalt öppet hus.

Vi berättar om Frans Schartaus Handelsinstitut och de utbildningar vi erbjuder. Du får chansen att träffa våra utbildningsledare och chatta med vår antagningskoordinator. Ingen föranmälan krävs utan

Du är välkommen att logga in, när du vill, mellan kl: 16.00-18.00.

Inbjudan och länkar hittar du på skolans hemsida den 21 oktober.

Utbildning som leder till jobb!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-10-21    Tid:   16:00 - 18:00   Till öppet hus

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Projektledning - Hållbara möten & Event

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Frans Schartaus Handelsinstitut

Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Tel: 08-508 402 00
Fax 08-508 402 08
www.schartau.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 33 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Projektledning - Hållbara möten & Event från Frans Schartaus Handelsinstitut, fyll i följande uppgifter: