Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Hantera stressen med mental träning - Lars-Eric Uneståhl

Framgångsakademin
Sammanfattning
Kurser
Stockholm
8 timmar

Om utbildningen

Hantera stressen med mental träning

Stress orsakar långdragna sjukskrivningar, utbrändhet, sämre prestation och låg livskvalitet och få har verktygen för att hantera den. En vanlig missuppfattning är att det är yttre faktorer som skapar stressen - i själva verket är det din reaktion på det som händer. Det insåg psykologen, forskaren och före detta idrottaren Lars-Eric Uneståhl som sedan 1969 hjälpt miljontals människor att kraftigt minska sin stress genom att bemästra tankar, känslor och attityder. Insikten om att stress kommer inifrån ger makt, eftersom du kan träna ditt mentala tillstånd så du inte påverkas av stressiga situationer på samma sätt.

I den här kursen får du lära dig grunderna i mental träning, praktiska verktyg för att minska din stress, samt återhämtning och avspänning. Du får också lära dig att skifta perspektiv på livet och programmera målbilder för att skapa det liv du drömmer om. Kursdagen följs av ett omfattande träningsprogram på 60 dagar med praktiska övningar för spänningsreglering och stresshantering - för att ge dig en bestående effekt på ditt liv. Träningsprogrammet kan spridas under sex månader och är frivilligt.

Kursen riktar sig till dig som vill ha verktyg för att bli lugnare, prestera bättre, ha mer energi och ett starkare skydd mot stress. Passar arbetsgivare som vill ta hand om sin personal och medarbetare som vill ta ansvar för sin utveckling.

Varför välja Framgångsakademin?

Digital plattform

Tillgång dygnet runt

Löpande digitala event

Kursledare

Lars-Eric Uneståhl

Lars-Eric Uneståhl är psykologen och före detta idrottaren som skapade den mentala träningen år 1969, som sedan spridit sig till många andra länder under namnet ”Den svenska modellen". Detta efter 10 års forskning om alternativa medvetandetillstånd, relationen mellan hjärnan och kroppen och effekten av systematisk träning.

De senaste 50 åren har han hjälpt elitidrottare, företagsledare och privatpersoner att hantera och förebygga stress och bemästra sina mentala processer. Har har skrivit ett 20-tal böcker, bland annat "Den nya livsstilen" som tar upp olika aspekter av den mentala träningen. Lars-Eric är även rektor för Skandinaviska Ledarhögskolan.

Kursinnehåll

 • Vad är stress
 • Verktyg för att hantera och förebygga stress
 • Grunderna i mental träning och mindfullness
 • Avspänningstekniker
 • Arbeta med hjärnan och målbilder
 • PÖTT-principen (Praktik-Övning-Tillämpning-Träning)

Upplägg

 • En heldag med Lars-Eric Uneståhl
 • Digital uppföljning
 • Medlemskap på Framgångsakademin i ett år
 • Träningsprogram 60 dagar
 • Kursintyg
 • Lunch och fika
 • Kursdokumentation och övningshäfte

Framgångsakademin

Framgångsakademin – frigör din fulla potential

Framgångsakademin vill vara det självklara valet för dig som vill bygga dig själv och andra genom personlig utveckling och självledarskap. Vi som team vill se dig växa och vi är stolta över att kunna leverera ett brett digitalt kursutbud av...


Läs mer om Framgångsakademin och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Framgångsakademin

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 65 recensioner.
Se alla skolans recensioner