Visa studentum.se som: Mobil

BA (Hons) International Business Management – 1 year full-time (Top-up)

Företagsekonomiska Institutet
Sammanfattning
Top-up degree
Distans, Stockholm
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska

Videoreportage

BA (Hons) International Business Management – 1 year full-time (Top-up)

FEI och Solent University erbjuder en påbyggnadsutbildning (Top-up) som ger den som har en relevant examen från en tvåårig YH-utbildning möjligheten att uppnå universitetsexamen. Denna universitetsexamen motsvarar enligt UHR en svensk kandidatexamen.

Bakgrund

FEI i samarbete med Solent University, ett brittiskt universitet beläget i Southampton på den engelska sydkusten, erbjuder en unik utbildning för dig som har en YH-examen omfattande minst två års studier eller motsvarande. Utbildningen ger således en ‘top-up’-examen för den som redan har relevanta eftergymnasiala studier som grund.

Denna utbildning erbjuds vid Solent University och samlar då studenter från många olika länder. Nu kan du gå samma utbildning via FEIFLEX– vår marknadsledande hybridmodell för nätbaserade studier. Som student är du inskriven vid Solent University, vilket innebär samma studie- och examinationskrav som om du hade bedrivit studier på plats i England.

För vem?

Grundkravet är att du ska ha en YH-examen omfattande minst två års studier eller annan minst tvåårig eftergymnasial utbildning på motsvarande nivå.

För att bäst kunna tillgodogöra dig utbildningen bör din YH-utbildning ha ingått i kategorin ‘ekonomi, administration & försäljning’ eller motsvarande. Vidare är det en fördel om du har arbetslivserfarenhet som har gett dig inblick i, och förståelse för, företagens villkor och hur organisationer fungerar.

Utbildningen genomförs på engelska. Det betyder att du måste ha tillräckliga kunskaper i engelska för att förstå facklitteratur och kunna producera akademiska rapporter och uppsatser.

Solent University

FEI:s samarbetspartner Solent University är ett modernt universitet med över 10 000 studenter. Detta lärosäte grundades redan 1856, är statligt och icke vinstdrivande, det är av vikt både när det gäller seriositet och acceptans. Solent har examinationsrätt upp till doktorsgrad och framstående forskning inom en rad områden.

Solents utbud är i hög grad utformat i samarbete med näringsliv och arbetsmarknad. Fokus är på industry focus, ett arbetsintegrerat förhållningssätt som sätter akademiska studier i ett professionellt kontext. En examen från Solent ger relevanta kunskaper och en skjuts i karriären. Det är således en profil som väl överensstämmer med de tankar som ligger till grund för yrkeshögskoleutbildning i Sverige.

Solent är, som många andra brittiska universitet, mycket internationellt. FEI och Solent har kommit överens om en stor gemensam satsning för att göra samarbetet mer känt, både i Sverige och internationellt.

Samarbetet

Samarbetet mellan FEI och Solent kännetecknas av en gemensam värdegrund avseende utbildningsfilosofi, kvalitetstänkande och seriositet. Andra samarbetsprojekt inkluderar Masterprogram för svenska chefer.

FEI och Solent University har ingått en överenskommelse som innebär att Solent tillgodoräknar examina omfattande minst två års studier på relevanta YH- och KY-utbildningar som motsvarande två års studier vid Solent. Denna överenskommelse har sin grund i ramverket EQF – the European Qualifications Framework. EQF syftar bland annat till att göra det enklare för medborgarna att studera och söka jobb i de olika medlemsländerna.

Kursledare

FEI och Solent har rekryterat kvalificerade universitetslärare som kombinerar akademisk expertis, praktisk erfarenhet och pedagogisk förmåga.

Studieform

Utbildningen genomförs via FEIFLEX. Det innebär att en deltagare vid varje enskilt lektionstillfälle kan välja att närvara i klassrummet på FEI eller medverka i undervisningen online.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller delkurser (Course modules) som ger breda kunskaper. Tyngdpunkten ligger på företagsekonomi och management. I kurserna behandlas frågeställningar i både operativa och strategiska perspektiv. Examensarbetet (Project & Dissertation) utgör en viktig och omfattande del av utbildningen. Om du väljer att studera på deltid är omfattningen fyra terminer och heltid är två terminer.

Course Modules

  • Business Research Methods 10 ECTS
  • Strategic Management & Leadership 10 ECTS
  • Managing & Leading SMEs 10 ECTS
  • Entry Strategies for International Markets 10 ECTS
  • Individual and Organisational Learning and Development 10 ECTS
  • Brand Management 10 ECTS
  • Project & Dissertation 20 ECTS

Total ECTS credits 80

För mer information om BA (Hons) International Business Management – 1 year full-time (Top-up), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökningsförfarande

Ansökningsformulär hittar du på FEI:s hemsida. Ansökan ska göras på engelska. För att kunna få stipendium så måste ansökan vara oss tillhanda innan specifika datum, se mer information om stipendium på FEI:s hemsida. Examensbevis från YH krävs, detta kan kompletteras i efterhand. Ansökningar behandlas löpande, och du får besked om preliminär antagning senast 10 dagar efter inkommen komplett ansökan.

Examen & Intyg

Examen

Studierna leder till akademisk examen vid Solent University. Examensbeteckningen ärBachelor of Arts (Honours) in International Business Management. Motsvarande examensnivå på svenska är kandidatexamen.

Svensk förankring

Utbildningen i kombination med dina tidigare YH-studier bedöms av Universitets- och högskolerådet (UHR) som motsvarande en svensk kandidatexamen.

Kostnader

Finansieringsalternativ

Det finns flera möjliga sätt att finansiera utbildningen:

Självfinansierad

Om du väljer att betala kursavgiften utan att låna sker betalning i två delar, halvårsvis.

Arbetsgivare

Din arbetsgivare står för kostnaden. I detta fall faktureras avgiften i två delar, halvårsvis, till det företag eller den organisation som du anger i samband med att du antas till utbildningen.

CSN studiemedel och merkostnadslån

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSNDå studierna sker på distans (via FEIFLEX) och deltagaren är inskriven vid det brittiska universitet klassas utbildningen som utlandsstudier. Det innebär att det är möjligt att utöver ordinarie studiemedel även söka merkostnadslån för utbildningsavgiften via CSN. På CSN:s hemsida för utlandsstudier anges vilka förutsättningar som gäller. Du kan också simulera hur mycket bidrag och lån du kan ha rätt till. Ange Storbritannien samt 40 veckor per år.

Vid studiemedel från CSN betalas kursavgiften 50 % per termin.

FEI Studielån

Om du är privatperson eller egenföretagare kan du ansöka om att delbetala kursavgiften via FEI Studielån. Du ansöker om FEI Studielån när du har antagits till utbildningen. FEI Studielån är ett annuitetslån, betalningen sker månadsvis med autogiro från och med månaden för kursstart.

Vid FEI Studielån betalas kursavgiften 50 % per termin.

Fortsatta studier

Efter utbildningen

Utbildningens mål är att ge dig en plattform för att utvecklas i din karriär. Kunskaperna som du får utgår i de flesta fall i ett chefsperspektiv. Du lär dig ett ett förhållningssätt och utvecklar färdigheter som du har nytta av i en framtida roll som ledare.

Utbildningen leder till en formell universitetsexamen. En sådan examen har högt meritvärde om du är aktuell för en nytt jobb eller en befordran. Det är också en bekräftelse på att du har kunskapsdjup, kapacitet och intellektuell förmåga att anta utmaningar och svårare arbetsuppgifter i din karriär.

En Bachelor-examen ger också möjligheter till fortsatta studier på Masternivå. Du har många alternativ att studera vidare i Sverige eller utomlands.

Exempelvis erbjuder FEI och Solent University erbjuder flera Master-utbildningar för yrkesverksamma, bland annat The Scandinavian MBA. Ett annat alternativ är att att läsa till en Master på plats i England.

Företagsekonomiska Institutet

FEI Företagsekonomiska Institutet

Yrkeshögskoleutbildningar på FEI 2021 Vill du gå en YH-utbildning som efterfrågas på arbetsmarknaden? Vill du uppnå examen från en av Sveriges äldsta och främsta affärsskolor? En skola som står för hög kvalitet och som har ett grundmurat gott rykte i...


Läs mer om Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BA (Hons) International Business Management – 1 year full-time (Top-up)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Företagsekonomiska Institutet

Box 1341, Kammakargatan 10
111 83 Stockholm

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen BA (Hons) International Business Management – 1 year full-time (Top-up) från Företagsekonomiska Institutet, fyll i följande uppgifter: