Visa studentum.se som: Mobil

BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 2 years part-time (Top-up)

Företagsekonomiska Institutet
Sammanfattning
Top-up degree
Alicante, Distans, Göteborg, Nacka, Stockholm
2 år
Deltid
Studiemedelsberättigad
Engelska

Videoreportage

Fashion

BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 2 years part-time (Top-up)

Siktar du på en chefsbefattning eller annan nyckelroll i modevärlden? Vill du lära dig om strategier och utveckling, vilken betydelse varumärken har och hur e-handeln förändrar modeindustrin i grunden? Vill du uppnå en universitetsexamen inom mode? Denna både akademiska och praktiska ”top-up” är lämplig för dig som redan arbetar i branschen men den passar också dig som siktar på en framtida karriär inom mode. Välj att studera i Stockholm, Nacka, Alicante eller med FEIFLEX online var du än befinner dig.

Bakgrund

Denna nischade utbildning inom marknadsföring och styrning för modebranschen anordnas av FEI i samarbete med ett brittiskt universitet. Utbildningen är en ”top-up”, det vill säga den motsvarar det tredje året i en treårig högskoleutbildning. Du bygger på din tidigare studier och får den specialkompetens som krävs för en roll med ansvar i modeföretag. Chef, marknadsförare, projektledare, kommunikatör, konsult, olika digitala befattningar och butikschef är exempel på yrkesroller som utbildningen kan leda till.

Studier på deltid eller heltid

Du kan välja att studera på deltid (som beskrivs på denna sida) under fyra terminer eller heltid under två terminer.

Akademisk utbildning med praktiska inslag

I utbildningen kombineras akademisk förankring med praktisk tillämpning. Studierna, som omfattar ett år på heltid eller två år på deltid parallellt med arbetet, leder till akademisk examen vid FEI:s brittiska partneruniversitet. De praktiska inslagen syftar till att ge dig verktyg som du kan använda direkt i din yrkesroll. Undervisningsspråket är engelska.

CSN studiemedel och merkostnadslån

Utbildningen berättigar still studiemedel från CSN. Då studierna sker på distans (via FEIFLEX) och deltagaren är inskriven vid det brittiska universitet klassas utbildningen som utlandsstudier. Det innebär att det är möjligt att utöver ordinarie studiemedel även söka merkostnadslån för utbildningsavgiften via CSN.

Relevant innehåll för både detaljhandel och e-handel

Utbildningens innehåll speglar den senaste utvecklingen i modebranschen och innehåller delkurser som ger kunskaper som är relevanta inom digital handel såväl som detaljhandel i butik. I kurserna behandlas frågeställningar i både operativa och strategiska perspektiv. Examensarbetet (Project & Dissertation) utgör en viktig och omfattande del av utbildningen.

Tre kurser är obligatoriska:

  • Contemporary Digital Fashion Marketing Strategies, 10 ECTS
  • Research Methods, 5 ECTS
  • Project & Dissertation, 15 ECTS

Därutöver väljer du tre av de fem nedan. Basera ditt val på intresse och vad som passar din nuvarande eller framtida arbetssituation bäst:

  • Ecommerce for Fashion, 10 ECTS*
  • Brand Development and Communication Strategies, 10 ECTS*
  • Retail Management, 10 ECTS*
  • Buying and Merchandising, 10 ECTS*
  • Sustainable Fashion, 10 ECTS*

* Välj 3 av 5 kurser

Lärare

FEI har rekryterat en mycket kvalificerad lärarkår som kombinerar akademisk expertis, praktisk erfarenhet och pedagogisk förmåga. Lärarna har oftast sin bas på svenska eller brittiska universitet men praktiker som är verksamma i företag och branschorganisationer bidrar också i utbildningen.

Stockholm, Nacka, Alicante eller online via FEIFLEX

Utbildningen genomförs i FEI:s klassrum i Stockholm, Vercity Nacka och Alicante i Spanien, men den kan också läsas på distans. Det innebär att en deltagare vid varje enskilt lektionstillfälle kan välja att närvara i något av FEI:s klassrum eller medverka i undervisningen online i realtid.

För mer information om BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 2 years part-time (Top-up), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För vem – studiebakgrund

Utbildningen vänder sig till en bred målgrupp. Grundkravet avseende tidigare studier är att du ska ha antingen:

  • en YH-examen omfattande minst två år (400 YH-poäng)eller
  • högskolestudier omfattande minst 120 högskolepoäng

Dina tidigare studier kan ha varit inriktade på mode (exempelvis inköp) men annan ämnesbakgrund fungerar också, exempelvis företagsekonomi, marknadsföring/försäljning, inköp, kommunikation, eller annan relevant teoretisk bas.

För vem – praktisk erfarenhet

Praktisk erfarenhet från modesektorn är inget krav men vi välkomnar särskilt sökande med branscherfarenhet. Utbildningen är en bra möjlighet till kompetensutveckling för den som är yrkesverksam; om studierna bedrivs på deltid går det utmärkt att kombinera med heltidsarbete.
Utbildningen är också relevant för dig som har praktisk erfarenhet inom andra områden och som är intresserade av en karriär inom modesektorn.

Ansökningsförfarande

Ansökningsformulär hittar du på FEI:s hemsida. Ansökan ska göras på engelska. För att kunna få stipendium så måste ansökan vara oss tillhanda innan specifika datum, se mer information om stipendium på FEI:s hemsida. Examensbevis från YH krävs, detta kan kompletteras i efterhand. Ansökningar behandlas löpande.

Examen & Intyg

Examen

Utbildningen i kombination med dina tidigare YH- eller högskolestudier leder till en brittisk universitetsexamen på kandidatnivå: BA (Honours) Fashion Management with Marketing.

Notera att du om du redan har en treårig kandidatexamen (180 hp) från högskola eller universitet i Sverige kommer 120 hp av dessa tillgodoräknas i ovanstående examen. Du erhåller således ytterligare en kandidatexamen.

Kostnader

Finansieringsalternativ

Det finns flera möjliga sätt att finansiera utbildningen:

Självfinansierad

Om du väljer att betala kursavgiften själv vid deltidsstudier, faktureras 50 % av avgiften i samband med utbildningsstart och resterande 50 % innan du påbörjar det andra året.

Arbetsgivare

Din arbetsgivare står för kostnaden. Även i detta fall faktureras avgiften i två delar, 50 % per år, till det företag eller den organisation som du anger i samband med att du antas till utbildningen.

CSN studiemedel och merkostnadslån

Utbildningen berättigar still studiemedel från CSNDå studierna sker på distans (via FEI FLEX) och deltagaren är inskriven vid det brittiska universitet klassas utbildningen som utlandsstudier. Det innebär att det är möjligt att utöver ordinarie studiemedel även söka merkostnadslån för utbildningsavgiften via CSN. PåCSN:s hemsida för utlandsstudieranges vilka förutsättningar som gäller. Du kan ocksåsimulera hur mycket bidrag och låndu kan ha rätt till. Ange Storbritannien samt 40 veckor per år.

FEI Studielån

Om du är privatperson eller egenföretagare kan du ansöka om att delbetala kursavgiften via FEI Studielån. Du ansöker om FEI Studielån när du har antagits till utbildningen. FEI Studielån är ett annuitetslån, betalningen sker månadsvis med autogiro från och med månaden för kursstart.

Fortsatta studier

Efter utbildningen

Utbildningens mål är att ge dig en plattform för att utvecklas i din karriär inom modesektorn. Kunskaperna som du får utgår i de flesta fall i ett chefsperspektiv. Du lär dig ett förhållningssätt och utvecklar färdigheter som du har nytta av i en framtida roll som ledare.

Utbildningen leder till en formell universitetsexamen. En sådan examen har högt meritvärde om du är aktuell för ett nytt jobb eller en befordran. Det är också en bekräftelse på att du har kunskapsdjup, kapacitet och intellektuell förmåga att anta utmaningar och svårare arbetsuppgifter i din karriär.

En Bachelor-examen ger också möjligheter till fortsatta studier på Masternivå. Du har många alternativ att studera vidare.

Företagsekonomiska Institutet

FEI Företagsekonomiska Institutet

Yrkeshögskoleutbildningar på FEI 2021 Vill du gå en YH-utbildning som efterfrågas på arbetsmarknaden? Vill du uppnå examen från en av Sveriges äldsta och främsta affärsskolor? En skola som står för hög kvalitet och som har ett grundmurat gott rykte i...


Läs mer om Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 2 years part-time (Top-up)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Företagsekonomiska Institutet

Box 1341, Kammakargatan 10
111 83 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 2 years part-time (Top-up) från Företagsekonomiska Institutet, fyll i följande uppgifter: