Visa studentum.se som: Mobil

BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 1 year full-time (Top-up)

Företagsekonomiska Institutet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Alicante, Distans, Göteborg, Malmö, Nacka, Stockholm
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
9 250 GBP Momsfri
Engelska
Kommande starter

Plats & start


Alicante
9 250 GBP
2021-02-01

Göteborg
9 250 GBP
2021-02-01

Malmö
9 250 GBP
2021-02-01

Stockholm
9 250 GBP
2021-02-01

Videoreportage

BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 1 year full-time (Top-up)

Siktar du på en chefsbefattning eller annan nyckelroll i modevärlden? Vill du lära dig om strategier och utveckling, vilken betydelse varumärken har och hur e-handeln förändrar modeindustrin i grunden? Vill du uppnå en universitetsexamen inom mode? Denna både akademiska och praktiska ”top-up” är lämplig för dig som redan arbetar i branschen men den passar också dig som siktar på en framtida karriär inom mode. Välj att studera i Stockholm, Nacka, Alicante eller med FEI FLEX online var du än befinner dig.

Bakgrund

Denna nischade utbildning inom marknadsföring, styrning och ledarskap för modebranschen anordnas av FEI i samarbete med ett brittiskt universitet. Utbildningen är en ”top-up”, det vill säga den motsvarar det tredje året i en treårig högskoleutbildning. Du bygger på din tidigare studier och får den specialkompetens som krävs för en roll med ansvar i modeföretag. Chef, marknadsförare, projektledare, kommunikatör, konsult, olika digitala befattningar och butikschef är exempel på yrkesroller som utbildningen kan leda till.

Studier på deltid eller heltid

Du kan välja att studera på heltid (som beskrivs på denna sida) under två terminer eller deltid under fyra terminer.

Akademisk utbildning med praktiska inslag

I utbildningen kombineras akademisk förankring med praktisk tillämpning. Studierna, som omfattar ett år på heltid eller två år på deltid parallellt med arbetet, leder till akademisk examen vid FEI:s brittiska partneruniversitet. De praktiska inslagen syftar till att ge dig verktyg som du kan använda direkt i din yrkesroll. Undervisningsspråket är engelska.

Relevant innehåll för både detaljhandel och e-handel

Utbildningens innehåll speglar den senaste utvecklingen i modebranschen och innehåller delkurser som ger kunskaper som är relevanta inom digital handel såväl som detaljhandel i butik. I kurserna behandlas frågeställningar i både operativa och strategiska perspektiv. Examensarbetet (Project & Dissertation) utgör en viktig och omfattande del av utbildningen.

Tre kurser är obligatoriska:

 • Contemporary Digital Fashion Marketing Strategies, 10 ECTS
 • Research Methods, 5 ECTS
 • Project & Dissertation, 15 ECTS

Därutöver väljer du tre av de fem nedan. Basera ditt val på intresse och vad som passar din nuvarande eller framtida arbetssituation bäst:

 • Ecommerce for Fashion, 10 ECTS*
 • Brand Development and Communication Strategies, 10 ECTS*
 • Retail Management, 10 ECTS*
 • Buying and Merchandising, 10 ECTS*
 • Sustainable Fashion 10 ECTS*

* Välj 3 av 5 kurser

Lärare

FEI har rekryterat en mycket kvalificerad lärarkår som kombinerar akademisk expertis, praktisk erfarenhet och pedagogisk förmåga. Lärarna har oftast sin bas på svenska eller brittiska universitet men praktiker som är verksamma i företag och branschorganisationer bidrar också i utbildningen.

Stockholm, Nacka, Alicante eller online via FEI FLEX

Utbildningen genomförs i FEI:s klassrum i Stockholm, Vercity Nacka och Alicante i Spanien, men den kan också läsas på distans. Det innebär att en deltagare vid varje enskilt lektionstillfälle kan välja att närvara i något av FEI:s klassrum eller medverka i undervisningen online i realtid. Läs mer om hur FEI FLEX fungerar.

För mer information om BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 1 year full-time (Top-up), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För vem – studiebakgrund

Utbildningen vänder sig till en bred målgrupp. Grundkravet avseende tidigare studier är att du ska ha antingen:

 • en YH-examen omfattande minst två år (400 YH-poäng)eller
 • högskolestudier omfattande minst 120 högskolepoäng

Dina tidigare studier kan ha varit inriktade på mode (exempelvis inköp) men annan ämnesbakgrund fungerar också, till exempel företagsekonomi, marknadsföring/försäljning, inköp, kommunikation, eller annan relevant teoretisk bas.

För vem – praktisk erfarenhet

Praktisk erfarenhet från modesektorn är inget krav men vi välkomnar särskilt sökande med branscherfarenhet . Utbildningen är en bra möjlighet till kompetensutveckling för den som är yrkesverksam; om studierna bedrivs på deltid går det utmärkt att kombinera med heltidsarbete.
Utbildningen är också relevant för dig som har praktisk erfarenhet inom andra områden och som är intresserade av en karriär inom modesektorn.

Examen & Intyg

Examen

Utbildningen i kombination med dina tidigare YH- eller högskolestudier leder till en brittisk universitetsexamen på kandidatnivå: BA (Honours) Fashion Management with Marketing.

Notera att du om du redan har en treårig kandidatexamen (180 hp) från högskola eller universitet i Sverige kommer 120 hp av dessa tillgodoräknas i ovanstående examen. Du erhåller således ytterligare en kandidatexamen.

Kostnader

Finansieringsalternativ

Det finns flera möjliga sätt att finansiera utbildningen:

Självfinansierad

Om du väljer att betala kursavgiften själv vid heltidsstudier betalas 50 % vid utbildningsstart och resterande 50 % innan du påbörjar den andra terminen.

Arbetsgivare

Din arbetsgivare står för kostnaden. Även i detta fall faktureras avgiften i två delar, 50 % per termin, till det företag eller den organisation som du anger i samband med att du antas till utbildningen.

CSN studiemedel och merkostnadslån

Utbildningen berättigar still studiemedel från CSNDå studierna sker på distans (via FEI FLEX) och deltagaren är inskriven vid det brittiska universitet klassas utbildningen som utlandsstudier. Det innebär att det är möjligt att utöver ordinarie studiemedel även söka merkostnadslån för utbildningsavgiften via CSN. På CSN:s hemsida för utlandsstudier anges vilka förutsättningar som gäller. Du kan också simulera hur mycket bidrag och lån du kan ha rätt till. Ange Storbritannien samt 40 veckor per år.

Vid studiemedel från CSN betalas kursavgiften 50 % per per termin.

FEI Studielån

Om du är privatperson eller egenföretagare kan du ansöka om att delbetala kursavgiften via FEI Studielån. Du ansöker om FEI Studielån när du har antagits till utbildningen. FEI Studielån är ett annuitetslån, betalningen sker månadsvis med autogiro från och med månaden för kursstart.

Vid FEI Studielån betalas kursavgiften 50 % per per termin.

Stipendium

FEI erbjuder ett begränsat antal stipendier på upp till 12 000 kr om du ansöker till utbildningsstarten i september 2019. Ansökan om stipendium görs samtidigt som du ansöker till utbildningen. Stipendiebeloppet beror på när du ansöker enligt följande:

 • om du ansöker senast20190315: 12 000 kr
 • om du ansöker senast20190415: 11 000 kr
 • om du ansöker senast20190515: 10 000 kr

Fortsatta studier

Efter utbildningen

Utbildningens mål är att ge dig en plattform för att utvecklas i din karriär inom modesektorn. Kunskaperna som du får utgår i de flesta fall i ett chefsperspektiv. Du lär dig ett förhållningssätt och utvecklar färdigheter som du har nytta av i en framtida roll som ledare.

Utbildningen leder till en formell universitetsexamen. En sådan examen har högt meritvärde om du är aktuell för ett nytt jobb eller en befordran. Det är också en bekräftelse på att du har kunskapsdjup, kapacitet och intellektuell förmåga att anta utmaningar och svårare arbetsuppgifter i din karriär.

En Bachelor-examen ger också möjligheter till fortsatta studier på Masternivå. Du har många alternativ att studera vidare.

Företagsekonomiska Institutet

Företagsekonomiska Institutet

FEI Företagsekonomiska Institutet

Yrkeshögskoleutbildningar på FEI 2020 Yrkeshögskolan är en utbildningsform som är på stark frammarsch av den enkla anledningen att studierna oftast leder till jobb. FEI är en viktig aktör i denna sektor. Vi erbjuder en rad utbildningar inom yrken som efterfrågas...


Läs mer om Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 1 year full-time (Top-up)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Företagsekonomiska Institutet

Box 1341, Kammakargatan 10
111 83 Stockholm


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 1 year full-time (Top-up) från Företagsekonomiska Institutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: