Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Distans
100 poäng
Heltid/deltid
Distans
Startdatum: Löpande kursstart - Distans
Sista ansökan: Löpande antagning

Naturkunskap 2

Naturkunskap 2

På Folkuniversitetets distanskurs Naturkunskap 2 kan du själv lägga upp dina studier och läsa när det passar dig vilket innebär stora möjligheter att kombinera studier med arbete eller annan sysselsättning. 

Naturvetenskapliga studier för hållbar utveckling

I denna distanskurs kommer du att utveckla dina kunskaper om naturvetenskapliga teorier och vetenskapligt arbetssätt. Du lär dig mer om universums utveckling och om evolutionen. Dessutom läser du om exempelvis människokroppen och om kopplingen mellan livsstil, miljöpåverkan och hälsa. 

Kursen i Naturkunskap behandlar följande ämnen:

  • Universums utveckling som förklaring till materians uppkomst och jordens sammansättning.
  • Materians uppbyggnad, ämnens egenskaper, växelverkan, kretslopp och oförstörbarhet. Samband och skillnader mellan energi och materia.
  • Evolutionens mekanismer och organismers utveckling. Hur livets villkor och ekologi kan studeras på olika nivåer.
  • Människokroppens organ och organsystem, deras uppbyggnad, funktion, evolutionära utveckling och växelverkan med omgivningen.
  • Organiska och oorganiska ämnen i vardag och samhälle. Industriella processer, teknikutveckling och miljöperspektiv som rör framställning av moderna material, livsmedel och andra produkter.
  • Naturvetenskapliga arbetsmetoder, till exempel observationer, klassificering, mätningar och experiment samt etiska förhållningssätt och estetiska upplevelser kopplade till det naturvetenskapliga utforskandet.
  • Naturvetenskapligt förhållningssätt, hur man ställer frågor som går att pröva naturvetenskapligt och hur man går till väga för att ställa företeelser i omvärlden under prövning.
  • Hur naturvetenskap kan granskas kritiskt samt hur ett naturvetenskapligt förhållningssätt kan användas för att kritisk pröva ovetenskapligt grundade påståenden.
  • Naturvetenskapens betydelse för mänsklighetens kultur och världsbild. Upptäckter och framsteg inom till exempel medicin, energi och materialutveckling ur historiska, nutida och framtida perspektiv.
För mer information om Naturkunskap 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Naturkunskap 2 bygger på kursen naturkunskap 1a2, kursen naturkunskap 1b eller motsvarande kunskaper.

Examen & Intyg

Observera att Folkuniversitetets Vuxengymnasium på distans endast kan sätta betyg på uppdrag av juridisk person. Som privatperson kan du efter att ha avslutat dina studier göra en prövning i din hemkommun för att erhålla betyg i kursen. En prövning omfattar hela kursen.

Kostnader

Utbildningen kostar 4190 kronor. Eventuella kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans

Saknar du behörighet för att plugga på högskola eller universitetet? Behöver du en utbildning för att få ett jobb? Vill du själv kunna välja var, när och hur du ska studera? Gå en eller flera gymnasiekurser på distans! Folkuniversitetet arbetar...


Läs mer om Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Naturkunskap 2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans

Garvaregatan 13
46131 TROLLHÄTTAN

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Naturkunskap 2 från Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans , fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?