Visa studentum.se som: Mobil

Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar i Norr

Vi är en av landets största anordnare av yrkeshögskoleutbildningar

Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier och stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna erbjuds inom branscher där det finns en uttalad efterfrågan på kompetens.

Alla våra YH-utbildningar är kostnadsfria och ger rätt till studiestöd från CSN.

Utmärkande för våra YH-utbildningar är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller såväl planering som genomförande av utbildningarna. Arbetslivets representanter sitter med i utbildningarnas ledningsgrupper.

Praktik

Alla våra YH-utbildningar innehåller praktik där de studerande får omsätta sina kunskaper på en arbetsplats. Det kallas för Lärande i Arbete (LIA). LIA genomförs ute på företag inom den bransch som de utbildas för. Under LIA-perioden tillämpas de kunskaper som de tidigare lärt dig i de skolförlagda ämnena. Därmed får den studerande en direkt koppling mellan teori och praktik, samtidigt som de får träning i ämnet.

Praktik utomlands

En fantastisk möjlighet för dig som studerande är att du har möjlighet att genomföra LIA (Lärande i Arbete) i Frankrike, Nordirland, Spanien, Portugal, Italien, Tyskland och Wales. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus som möjliggör detta.Genom att göra din LIA utomlands får du mer ut av din utbildning. Du kommer få en inblick i en annan kultur och hur det fungerar på arbetsplatser i andra länder. Du får öva på dina språkkunskaper och kan skapa ett nätverk på den internationella arbetsmarknaden inom ditt område. Samtidigt får du en erfarenhet som får dig att växa.

Om Folkuniversitetet

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar.


För mer information om Folkuniversitetet Umeå, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Folkuniversitetet Umeå

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Umeå

Nygatan 43
903 30 umeå

Tel: 090-711415
www.folkuniversitetet.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Benji
(5)
Bra upplägg, bra föreläsare, kul kurskamrater, engagerad ledning.
Gör intresseanmälan

För att få mer information från Folkuniversitetet Umeå, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.