Korta YH-utbildningar

Råvarukunskap och förädling av livsmedel

Längd
5 veckor
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
14 november, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-10-15
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
5 veckor
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
14 november, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-10-15
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

14 november, 2023

  • Distans
  • Distans
  • Svenska
  • Sista ansökan: 2023-10-15

Om utbildningen

Denna kurs erbjuder möjligheten för dig att få en djup förståelse för olika råvaror och tekniker som används inom livsmedelsförädling. Kursen ger dig kunskaper kring val av råvaror samt utforskar sätt att förädla dem.

Under kursen får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om olika typer av råvaror som spannmål, grönsaker, frukt, kött, fisk och mejeriprodukter. Du kommer att lära dig om deras egenskaper, kvalitetsbedömning och hur man bäst nyttjar deras potential i livsmedelsproduktion.

Kursen ger också insikt i olika tekniker för livsmedelsförädling, inklusive konservering, fermentering, torkning, rökning och tillagning och hur dessa tekniker påverkar smak, textur och hållbarhet hos livsmedelsprodukter.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har yrkeserfarenhet från livsmedelssektorn. Det kan vara från produktion, restaurang och andra yrkesverksamma inom livsmedelskedjan som vill fördjupa sina kunskaper. Dessutom kan personer som planerar att starta sin egen verksamhet inom livsmedelssektorn dra nytta av denna kurs.

Innehåll

Kursen utforskar olika typer av råvaror och deras uppbyggnad, egenskaper och kvalitetsbedömning. Genom att förstå råvarornas karaktär och potentiella användning får du förståelse för kvalitativa livsmedelsprodukter.

Kursen kommer introducera dig för olika tekniker och metoder för att förädla råvaror. Du kommer att få lära dig om de praktiska aspekterna av de olika teknikerna och hur de påverkar smak, textur, näringsvärde och hållbarhet hos livsmededelsprodukter.
Kursen kommer belysa hållbarhetsfrågor inom livsmedelsbranschen och hur de påverkar råvarukunskap och förädling.

Du kommer utforska hållbarhetsaspekter att beakta vid förädling. Du kommer också bli bekant med aktuella trender och innovationer inom området.

Upplägg

Kursen ges på distans under 5 veckor med digitala studieträffar. Mellan träffarna arbetar du självständigt med dina studier via lärplattform.

För mer information om Råvarukunskap och förädling av livsmedel, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Särskild behörighet

Yrkeserfarenhet från livsmedelssektorn, 1 år heltid

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Råvarukunskap och förädling av livsmedel

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetet Malmö/Lund
Skomakaregatan 8
220 02 Lund

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet bedriver yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.Gå en utbildning som leder till jobb. Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar tas fram tillsammans med arbetslivet och ger dig den spetskompetens som...

Läs mer om Folkuniversitetet Malmö/Lund och visa alla utbildningar.

Highlights