Korta YH-utbildningar

Kvalitet och miljö i livsmedel

Längd
6 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
6 november, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-10-15
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
6 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
6 november, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-10-15
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

6 november, 2023

  • Distans
  • Distans
  • Svenska
  • Sista ansökan: 2023-10-15

Om utbildningen

Kraven på livsmedelssäkerhet och hållbarhet ökar snabbt. I denna kurs får du de nödvändiga kunskaperna och verktygen för att säkerställa hög kvalitet och följa miljöregler inom livsmedelsproduktion.

Under kursens gång kommer du att lära dig hur du kan förbättra organisationens processer och följa riktlinjer för att uppnå högsta möjliga kvalitet och miljöstandarder. Du kommer att få insikt i olika förbättringsverktyg, kvalitetssystem och ledningssystem som är specifikt anpassade för livsmedelsindustrin.

Dessutom kommer du att introduceras för tekniker och metoder för rengöring och hantering av livsmedel i enlighet med hygienkrav.

Genom att delta i Kvalitet och miljö i livsmedel kommer du kunna säkerställa att livsmedelsprodukter är av hög kvalitet, uppfyller gällande regler och standarder, samtidigt som du tar hänsyn till miljömässiga aspekter. Du kommer att vara en viktig länk i att skydda konsumenters hälsa och bidra till en mer hållbar framtid.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har yrkeserfarenhet från livsmedelssektorn. Det kan vara producenter, kvalitetsansvariga, miljökoordinatorer och andra yrkesverksamma inom livsmedelskedjan som vill fördjupa sina kunskaper. Dessutom kan personer med intresse för miljöfrågor och hållbarhet inom livsmedelssektorn dra nytta av denna kurs.

Innehåll

Kursen behandlar livsmedelssäkerhet och hygien utifrån hygienkrav, goda tillverkningsmetoder (GMP) och hantering av livsmedel för att förebygga föroreningar och skydda konsumenters hälsa. Kursen kommer ge dig kunskaper om internationella standarder som HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).

Du kommer utforska vikten av att minska miljöpåverkan och främja hållbara metoder inom livsmedelsproduktion och du kommer introduceras för olika verktyg och metoder för att analysera och förbättra processer inom livsmedelsproduktionen. Kursen kommer att täcka de relevanta nationella och internationella lagar, förordningar och standarder som reglerar livsmedelsindustrin.

För mer information om Kvalitet och miljö i livsmedel , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Särskild behörighet

Yrkeserfarenhet från livsmedelssektorn, 1 år heltid.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kvalitet och miljö i livsmedel

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetet Malmö/Lund
Skomakaregatan 8
220 02 Lund

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet bedriver yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.Gå en utbildning som leder till jobb. Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar tas fram tillsammans med arbetslivet och ger dig den spetskompetens som...

Läs mer om Folkuniversitetet Malmö/Lund och visa alla utbildningar.

Highlights