Visa studentum.se som: Mobil

Drifttekniker, kraft- och värmeproduktion

Folkuniversitetet Malmö/Lund
Sammanfattning
YH-utbildning
Lund
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Drifttekniker

Drifttekniker, kraft- och värmeproduktion

Gå en YH-utbildning till Drifttekniker inom kraft- och värmeproduktion på Folkuniversitetet

Efter utbildningen har du goda möjligheter att få ett omväxlande jobb inom branschen där den ena dagen inte är den andra lik. På grund av pensionsavgångar och teknikutveckling finns det ett stort behov av att anställa personer med rätt kompetens under de kommande åren. De flesta av våra studerande får jobb direkt efter examen, exempelvis på fjärrvärmeverk eller inom massa- och pappersindustrin.

Utbildningens mål

Efter examen har du kompetens att arbeta som drifttekniker eller operatör på ett kraftvärmeverk eller på pannanläggningar inom massa- och pappersindustrin. Du kan göra allt från att drifta anläggningen till att lösa problem hos slutanvändare, till exempel villakunder. Jobbar du inom industrin, som genererar huvuddelen av sitt el- och värmebehov med egna anläggningar, har du förmågan att arbeta mot en eller flera angränsande processavdelningar.

Du kan läsa utbildningen till Drifftekniker, kraft- och värmeproduktion på plats i huvudorten Karlstad eller på distans i satellitorten Lund.

För mer information om Drifttekniker, kraft- och värmeproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

För att vara behörig till utbildningen behöver du enbart uppfylla grundläggande behörig. Grundläggande behörighet enligt YH-myndighetens behörighetskrav.

Har du betyg från ett utomnordiskt land laddar du upp det utlåtande du fått från UHR i din ansökan och lägger med en kopia av originalbetyget.

Reell kompetens

Du som saknar nödvändiga betyg eller intyg kan i ansökan åberopa reell kompetens och validera de kunskaper och erfarenheter du fått exempelvis i arbetslivet för att bli behörig till utbildningen. Du behöver då lägga med en beskrivning över vilka motsvarande kunskaper du har samt har någon (exempelvis en arbetsgivare) som intygar att du har dessa kunskaper. I ansökningsformuläret finns en plats där du kryssar för att du åberopar reell kompetens och laddar upp de dokument och intyg du använder för att visa att du har motsvarande kunskaper som den grundläggande och/eller särskilda behörigheten innebär.

Utbildningens innehåll

 • Arbetsmiljö och säkerhet
 • Bränsle och förbränningsteknik
 • Drift- och underhållsteknik, kraft- och värmeanläggningar
 • Elkunskap
 • Examensarbete
 • Fjärrvärmesystem
 • Grundläggande kraft- och värmeanläggningar
 • Kraft- och värmeanläggningar, fördjupning
 • Lärande i arbete (LIA)
 • Matarvattenteknik
 • Pumpar, fläktar och ventiler
 • Strömningslära
 • Styr- och reglerteknik
 • Värmeteknik

Folkuniversitetet Malmö/Lund

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet bedriver yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.Gå en utbildning som leder till jobb. Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar tas fram tillsammans med arbetslivet och ger dig den spetskompetens som...


Läs mer om Folkuniversitetet Malmö/Lund och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Drifttekniker, kraft- och värmeproduktion

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Malmö/Lund

Skomakaregatan 8
220 02 Lund

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Drifttekniker, kraft- och värmeproduktion från Folkuniversitetet Malmö/Lund, fyll i följande uppgifter: