Visa studentum.se som: Mobil

KV Konstskola Konstnärlig grundläggande utbildning

Folkuniversitetet i Göteborg
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Göteborg
2 terminer
Heltid
CSN-berättigad
28 000 SEK Momsfri
Kommande starter
Göteborg
28 000 SEK
2020-08-24

Göteborg
28 000 SEK
2021-08-23

KV Konstskola Konstnärlig grundläggande utbildning

Konstnärlig grundläggande utbildning  (KG) ger en god grund i bild och form, med fokus på måleri, teckning och skulptur. Du behöver inte ha gått någon förberedande konstskola tidigare. Intresse och motivation räcker långt.

Studierna är på heltid med i snitt 25 timmar lärarledd tid per vecka. Förutom teckning, måleri och skulptur, ges kurser i formlära, konsthistoria och olika tillvalsämnen såsom textil, grafik, måleri eller skulptur.

Den schemalagda undervisningen bryts under året upp i perioder av tematiska studier under handledning som driver eleverna mot en allt större konstnärlig självständighet.

Eleverna har tillgång till skolans lokaler dygnet runt.

För mer information om KV Konstskola Konstnärlig grundläggande utbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker via KV konstskolas hemsida. Läs mer om arbetsprover och ansökan på kvkonstskola.se

Kursinnehåll

Studierna är schemalagda och grundämnena är Teckning, Måleri och Skulptur. Till detta kommer Formlära, Kroki, Konsthistoria och Tillvalsämnen. Du arbetar med bestämda uppgifter och har minst en genomgång om dagen. Den individuella handledningen är en viktig del av våra övningar. Under 5 veckor bryter vi uppdelningen i grupper och ämnen och studerar i temaform. Du fördjupar studierna av färg och form och experimenterar med egna idéer, material och uttryck. Konstnärlig grundläggande utbildning är uppdelad i 3 grupper med 18 elever i varje grupp. Varje grupp har sitt eget lärarlag. Det finns fyra olika tillval: Måleri, Skulptur, Grafik och Textil. Under året sker en del samarbeten grupperna emellan. Måleri, undervisningen innebär en fördjupning av målarstudierna och ger plats för friare gestaltningar. Skulptur, vidareutvecklar dina kunskaper inom modellering, formtagning, gipsgjutning m m. Men prövar också uttrycksmöjligheterna hos olika material, idéer och rumsliga förhållanden. Grafik, ger grunderna inom koppargrafiken, som bygger på teknik och hantverk. Vi förenar de traditionella teknikerna med de nya miljövänliga kartong- och screentrycksmetoderna. Fokus läggs också på teckning och digital bearbetning av bild. Textil, utforskar det textila materialets stora spännvid genom två- och tredimensionella arbeten och ger möjlighet att pröva många olika tekniker som t.ex textiltryck, collage och broderi. Vi arbetar också med idé - och formexperiment för att uppnå ett personligt uttryck.

Examen & Intyg

Konstnärlig fördjupning ingår i Konst och kulturutbildningar som anordnas på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Utbildningsformen är studiemedelsberättigande under 80 veckor och ingår i samma CSN-kvot som komvux och folkhögskola.

Efter godkänd utbildning utfärdas ett utbildningsbevis.

Kostnader

Undervisningsavgift: 28000 kr per helår. Merkostnadslån kan sökas hos CSN.

Fortsatta studier

Utbildningen är en eftergymnasial utbildning på heltid som förbereder för fortsatta studier inom konst-, design-, och arkitekturområdet. 

Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet i Göteborg och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: KV Konstskola Konstnärlig grundläggande utbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet i Göteborg

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Tel: 010-5161811
Mobil 010-5161811
www.folkuniversitetet.se

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen KV Konstskola Konstnärlig grundläggande utbildning från Folkuniversitetet i Göteborg, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(1,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: