Visa studentum.se som: Mobil

Balettakademien Musikalutbildningen

Folkuniversitetet i Göteborg
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: augusti 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-03-01
musikalutbildning balettakademien

Balettakademien Musikalutbildningen

Balettakademiens Musikalutbildning är en av Nordens absolut främsta inom området och har sedan starten 1983 utbildat många framgångsrikaartister som du idag ser i musikaler och shower i Sverige och utomlands. Utbildningenstår under statlig tillsyn och lyder under förordningen för Konst- och Kulturutbildningar inom Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Musikalutbildningens innehåll 

Basen i utbildningen utgörs av individuella och gemensamma:

 • sång- och röst & tallektioner
 • balett
 • jazz
 • stepp
 • fysträning
 • kör
 • scenframställning
 • musikalteater.

Dessutom får du teoretiska kunskaper i:

 • musikalhistoria
 • musikteori
 • branschkunskap
 • kost 

Din personliga utveckling i fokus

Kursplanen går metodiskt fram för att du skall ges möjlighet att utveckla just dina styrkor, i interaktion med andra. Stort fokus läggs på ditt eget förhållningssätt till arbetet utifrån dina målbilder och reflektioner liksom pedagogernas återkoppling på studenternas utveckling.

Auditions - övning ger färdighet

Som musikalartist är det vardag att söka arbete och gå på auditions. Vi lägger stor vikt vid att skapa förutsättningar för dig att undersöka och träna på auditionsituationen för att du skall känna dig säker på hur du vill presentera dig själv.

Samarbete är nyckeln 

Även om din individuella utveckling är i fokus, är inget sceniskt arbete möjligt att utveckla på egen hand. Att arbeta professionellt som musikalartist förutsätter samarbete, närvaro och interaktion med medaktörer, koreografer och regissörer och andra. Därför ställer vi stora krav på närvaro på skolan och att du alltid kommer förberedd till lektion, både fysiskt och mentalt.

Utbildningens upplägg

Utbildningen sker på heltid med schemalagd undervisning i huvudsak på dagtid men även kvällar och helger förekommer. Du har också tillgång till skolans studios och salar för eget arbete när du inte är schemalagd vilket är en förutsättning för din utveckling.

Under utbildningen redovisas det pågående arbetet kontinuerligt på teaterscenen, såsom solosånger, duetter, monologer och scener ur föreställningar och musikaler med mera. Det tredje läsåret arbetar du med hela verk och medverkar i en offentlig slutproduktion av ett professionellt konstnärligt team.

För mer information om Balettakademien Musikalutbildningen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighetskrav och mer information om ansökan hittar du på utbildningens hemsida. 

Kostnader

Musikalutbildningen CSN-berättigande och du kan dessutom söka utökat lån för årsavgiften. Mer information om kostnader hittar du på utbildningens hemsida.

Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet i Göteborg och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Balettakademien Musikalutbildningen

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet i Göteborg

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Tel: 010-5161811
Mobil 010-5161811
Fax 031-13 73 65
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Balettakademien Musikalutbildningen från Folkuniversitetet i Göteborg, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: