Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna två biobiljetter!

Art College Konstlinjen, dag

Folkuniversitetet i Göteborg
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Göteborg
192 timmar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
19 900 SEK Momsfri
Svenska
Klassrum
Startdatum: Start ht-2020 - Göteborg

Art College Konstlinjen, dag

Studera en konstutbildning vid Art College

Konsutbildning hos Art CollegeFolkuniversitetet är landets största anordnare av förberedande utbildningar (så kallade kompletterande utbildningar) inom estetområdet. För att få en plats på högre utbildning typ HDK, Beckmans, Valand krävs oftast flera års förberedande studier, på Art College, KV-Konstskola eller annan motsvarande skola. Vi har under många år arbetat med denna typ av längre utbildning med mycket goda resultat. Det är inte ett krav att du skall söka vidare för att gå denna utbildning, du kan lika gärna vilja göra det av personliga skäl för din egen utveckling.

Konstlinjen vänder sig till dig som vill skaffa dig en gedigen grund inom konstområdet för fortsatta studier inom konst, arkitektur och design eller av andra skäl vill ge dig själv en tid för personlig utveckling.

Efter genomgången utbildning ska du ha stärkt dina möjligheter att bli antagen på högre nivå.

För mer information om Art College Konstlinjen, dag, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Anmälan gör du på Art Colleges hemsida.

Kursinnehåll

Konstlinjen omfattar varierande ateljéstudier som modellmåleri, bildkomposition och färglära i teori och praktik. Teckningen innefattar studier i olika material som blyerts, kol och tusch. I skulpturen arbetar eleven med tredimensionell form efter skisser och teckningar som sedan överförs till olika material, till exempel lera, trä och frigolit. Gipsgjutning och verkstadsteknik ingår. Utbildningen innehåller även övningar i komposition, arbete med ljus kontra skugga samt gestaltning av rum. Krokistudier sker i syfte att återge kroppens volym, rörelse och proportioner.

Eftersom den lärarledda undervisningen kompletteras med självstudier är det bra om du kan arbeta självständigt utanför ordinarie lektionstid. Utbildningen omfattar 192 lärarledda studietimmar varav 60 studietimmar är med modell. Arbetet sker i form av handledda studier varvat med genomgångar. Utbildningen kan ses som ett paket av föreläsningar och olika delkurser/delämnen.

Kostnader

Kostnader för material tillkommer. Kursledaren går igenom vad du behöver köpa eller komplettera med vid första kurstillfället. Du behöver till exempel blyertspennor och kol, skissblock, färger och penslar etc.

Kursavgiften kan delbetalas mot en engångskostnad om 100 kronor. Studiemedel utgår inte för denna utbildning. Vi tar emot anmälningar löpande.

Fortsatta studier

Utöver den lärarledda undervisningen har du i mån av plats tillgång till våra ateljéer utanför den schemalagda undervisningen.

Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet i Göteborg och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Art College Konstlinjen, dag

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet i Göteborg

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Tel: 010-5161811
Mobil 010-5161811
www.folkuniversitetet.se


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Art College Konstlinjen, dag från Folkuniversitetet i Göteborg, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(1,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: