Visa studentum.se som: Mobil

Privatflygarutbildning flygplan, PPL (A)

Flygteoriskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Västerås
Längd: ca 4-5 månader
Utbildningstakt: Deltid
Studiestöd: Delvis

Privatflygarutbildning flygplan, PPL (A)

Flygutbildningen för dig som vill flyga privat.Privatflygarutbildning, PPL (A) - Pilotutbildning Västerås

Här är flygutbildningen för dig som vill kunna flyga flygplan privat, för nöjes skull!

På Privatflygarutbildningen, vid flygskolan Flygteoriskolan, kommer du bland annat lära dig planering av flygning, väder som påverkar dig under resan och hur du navigerar genom lufthavet. Allt som behövs för att ta dig fram på ett säkert sätt!

Pilotutbildningens innehåll

Du kommer att läsa följande ämnen:

  • Bestämmelser: Vilka rättigheter och skyldigheter du har som pilot, tillvägagångssätt för förnyelse av certifikat, luftrummets indelning mm.
  • Luftfartyg: Översiktligt hur flygmaskinen fungerar: motorer och instrument.
  • Prestanda & färdplanering: Hur du på ett säkert sätt tar dig från en plats till en annan, inkl bränsle- och flygtidsberäkningar.
  • Human Factors: På vilket sätt din kropp fungerar och påverkas fysiskt och psykiskt under de förhållanden som råder när du flyger. 
  • Meteorologi: Grundläggande kunskap i "vädrets makter", inkl tolkning av den väderinformation som ställs till vårt förfogande.
  • Navigation: Flyginstrumentens funktion och vilken information flygkartorna ger dig samt de olika radionavigeringshjälpmedelen du kan använda mm.
  • Aerodynamik: Här får du en förståelse för faktorerna som gör att en flygmaskin flyger. Du får även gå igenom hur det påverkar oss i olika flygsituationer.
  • Radiokommunikation: Vem du kan och ska prata i radio med under flygning. Du får även lära dig fraseologin som används och möjligheterna som finns att inhämta information om exempelvis väder under en flygning.


Du kommer inte att koncentrationsläsa ämnena under utbildningen. Ämnena kommer att varvas för att du ska få en så mjuk inlärning som möjligt.

När du har fått godkänt på din teoriexamination hos Transportstyrelsen påbörjar/fortsätter du den praktiska skolningen. Du har 24 månader på dig efter det sista godkända teoriprovet att göra klart flygningen.


Foto: 
Simon Brygg - Ostersund Photography

För mer information om Privatflygarutbildning flygplan, PPL (A), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du kan anmäla dig till kursen via skolans egna hemsida, epost eller brevledes. Skicka in en intresseanmälan om du vill få mer information om utbildningen!

Examen, diplom m.m.

PPL (Private Pilot Licence)

Kostnader

Kostnad: 18500 kr.

Här ingår allt du behöver för att genomföra kursen: litteratur, kartor, navskiva mm.

Prov- och certifikatavgifter till Transportstyrelsen tillkommer då detta är en kostnad som betalas direkt till dem. Om du genomför den praktiska flygutbildningen på en momspliktig skola tillkommer moms med 4 625 :-

När du anmäler dig betalar du in ett förskott på 2000 kr + ev moms. Skolan kommer då att skicka "intresseväckar-material" som förberedelse inför kursen. Läs mer på skolans hemsida för mer information.

Flygteoriskolan

Flygutbildningar i Stockholm - Flygteoriskolan

Flygteoriskolan - flygutbildningar i Västerås

Vill du utbilda dig till pilot? Flygteoriskolan kan hjälpa dig att nå målet! Flygskolan Flygteoriskolan AB har drygt 25 års erfarenhet av att förse de svenska och utländska flygbolagen med tusentals piloter som håller en hög nivå, med en bred kunskapsbas och med en hög flygsäkerhet som ledstjärna.

Flygteoriskolan ligger på Västerås flygplats, i flygledartornet. Utbildningen sker i modulform vilket betyder att du läser varje steg för sig. Det gör att du kan vara kostnadseffektiv under din utbildning.

Flygskolan drivs av Ulf Gelberg som har varit i flygutbildningsbranschen i 25 år. Ulf utsågs till årets flygutbildare 2011 och har under åren engagerats av Transportstyrelsens ämnesexpertråd, och är extern expert samt frågekonstruktör åt EASA, den europeiska luftfartsmyndigheten mm.

På Flygteoriskolan kan du vara säker på att få en relevant och modern flygutbildning, ledd av kompetenta flygutbildare.

Flygteoriskolans flygutbildningar

Flygteoriskolan har den teoretiska utbildningen för både flygplan och helikopter på alla nivåer. Den praktiska delen får du genom Flygteoriskolans samarbeten med andra flygskolor.

Din flygutbildning ska vara något nödvändigt kul och inte något nödvändigt ont! Självklart har teorin inget självändamål men då många andra flygskolor tycker att flygningen är roligast så tycker Flygteoriskolan att teorin och undervisningen är det roligaste som finns!

Dessutom: istället för att ha heltidsanställda lärare anlitar de yrkesverksamma piloter och ämnesexperter som undervisar på sina ”lediga dagar”. Samtliga brinner för sina ämnen och de är allt från meteorologer och flygledare till piloter från exempelvis SAS, Malmö Aviation, Norwegian, NextJet och Polisflyget. Som elev får du en inblick i ditt framtida yrke och dessutom utmärkta kontaktytor inför din nya karriär!

Hitta rätt flygutbildning!

• PPL(A) - privatflygarcertifikat på flygplan för nöjes skull!
• PPL(H) - privatflygarcertifikat på helikopter för nöjes skull!
• PPL(A) & ATPL(A) - om du vill bli trafikflygare på flygplan!
• PPL(H) & ATPL(H) - om vill du bli trafikflygare på helikopter!

Många av Flygteoriskolans utbildningar är CSN-berättigade och skolan tilldelas år efter år Trippel A (AAA) för högsta kreditvärdighet i Soliditets kreditratingsystem.

Välkommen till Flygteoriskolan, Sveriges ledande skola för teoriutbildning!

Foto: Simon Brygg - Ostersund Photography

 

Visa alla utbildningar med Flygteoriskolan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Privatflygarutbildning flygplan, PPL (A).


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till Flygteoriskolan

Flygteoriskolan

Flygteoriskolan
Flottiljgatan 67, 3tr
721 31 Västerås

Recensioner

Nello   |   2012-06-29
Mycket bra kurser! Gick i dom gamla lokalerna på Barkarby, därav det mediokra betyget på lokaler. Nuvarande ska vara kanon. Kan varmt rekommendera Flygteoriskolan!
          (4)