FIK - Designkurser

i Stockholm (+ 1 orter)
Få mer information om skolan 👍

FIK - Designkurser

FIK - Designkurser

Förberedande Inredningsarkitektur- & designkurser online

Kursen som skolan erbjuder riktar sig till dig som vill bli inredningsarkitekt eller formgivare och som vill söka till Konstfack, HDK, Beckmans, KADK och andra högskoleutbildningar inom inredningsarkitektur och design. Kursen är även för dig som vill få en inblick i inredningsarkitektur, rumslig gestaltning och design.

Målet med kursen är att få så många studenter som möjligt att komma vidare till designhögskolor genom att erbjuda en så bra och givande förberedelse som möjligt inför arbetsprover.

Pedagogik

Kursen är inte teoretisk utan praktisk. Du lär dig genom att göra. Det handlar om att våga testa, experimentera och undersöka nya tankar, tekniker och arbetssätt.

Kursbeskrivning

Nuförtiden handlar formgivning, design och inredningsarkitektur inte längre om att skapa snygga möbler, miljöer och rum. Det som skapas ska vara relevant och tillföra något i det nutida samhället. Som designer ska du kunna ta ställning i stora samhällsfrågor och hitta lösningar på hur vi kan göra människors vardag bättre. Designhögskolor i Sverige och utomlands söker samhällskritiska, innovativa, nytänkande, engagerade framtida designers och arkitekter!

Börja här med att förbereda dig inför arbetsproverna genom att utveckla din egen unika konstnärliga process, bygg och fyll på din portfolio med övertygande, inspirerande designprojekt, skisser och målningar.

Kursen är redan beprövad och genomförd med framgång av mer än hundra svenska studenter som folkhögskolekurs. Och nu finns den äntligen som distanskurs så att den är mer lättillgängligt och ännu fler kan få möjligheten att genomföra den, enkelt och smidigt, hemifrån!

Viktiga datum

Kursstart: två gånger om året, i mars och augusti

Delbetalning är möjlig.


För mer information om FIK - Designkurser, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Yrkesutbildning
Arkitektur
Inredningsarkitekt Utbildningsform Längd Ort
Förberedande Inredningsarkitektur– & designkurs: Kort & Intensiv Distans Distans

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: FIK - Designkurser

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Kategorier

Arkitektur

   Inredningsarkitekt

Estetiska utbildningar

   Bild / Form / Konst

Hitta till utbildaren

FIK - Designkurser

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 23 recensioner
Skriv en recension
5/5
Moa Lagerstedt
11 apr 2024

Jag läste denna kurs med inte så mycket erfarenhet, utan endast gått konst 1 år tidigare. Men kan säga att denna kurs har gett mig så mycket! Jag lärde mig mycket mer på denna d...

Visa mer
5/5
Alex
20 maj 2023
En kurs jag kommer aldrig glömma

Kan hjärtligen rekommendera kursen. Den uppfyllde ett mål i mitt liv. Att komma in på Konstfack. Det är helt otroligt hur mycket man utvecklas av kursen! En minnesrik upplevelse...

Visa mer
5/5
Emma
15 jun 2022
SÖK SÖK SÖK

Skulle kunna gå den här kursen om och om igen. Att ha en lärare som tror på dig, pushar dig och lägger ner så mycket tid på dig gör så enorm stor skillnad. Jag har aldrig utveck...

Visa mer
Highlights