Visa studentum.se som: Mobil

Teknisk Förvaltare

Fastighetsakademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
2,5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2021-08-16 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-05-31

Teknisk Förvaltare

Teknisk Förvaltare

Som Teknisk Förvaltare har du ett strategiskt ansvar för drift, underhåll och förädling av ett fastighetsbestånd. Som Teknisk Förvaltare ansvarar du ofta för olika typer av tekniska projekt som utvecklar och förädlar fastigheter. Både byggnadstekniska och VVS-installationstekniska frågor är en mycket viktig del i arbetet eftersom, särskilt nyproducerade, fastigheter idag har mycket avancerade tekniska system. Teknisk Förvaltare är en specialist som har också huvudansvaret för att optimera fastighetens tekniska system. Vidare ansvarar Teknisk Förvaltare för kvalificerade upphandlingar och har ibland en ledarroll med personalansvar. Arbetet är omväxlande och bjuder på stora möjligheter till personlig utveckling och goda anställningsvillkor i en expansiv bransch som inte flyttar utomlands.

Vår utbildning till Teknisk Förvaltare omfattar 2,5 års heltidsstudier vilket motsvarar 500 Yh-poäng. Vi har 18 timmars lärarledd undervisning per vecka. Resterande tid sker betygsgrundande, grupp- eller enskilda arbeten där handledare, alltid finns tillgängliga. Utbildningen innefattar tre LIA-perioder varav de två första omfattar 8 veckor vardera och den sista 9 veckor. Under LIA-perioder får studenterna möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken. Det är också här de skaffar sig ett värdefullt kontaktnät och vanligen träffar sina framtida arbetsgivare i fastighetsbranschen.

För mer information om Teknisk Förvaltare , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

ANSÖKAN

Ansökan till Fastighets- och energitekniker görs online på yhantagning.se, där du skapar ditt konto och fyller i din ansökan.

Kom ihåg att boka tid för vårt antagningsprov på yhantagning.se i samband med din ansökan.

BEHÖRIGHETSKRAV

  • Grundläggande behörighetskrav (gymnasieexamen eller motsvarande)
  • Godkänt betyg i Matematik 2
  • Godkänt betyg i Svenska 2

Är du inte behörig men anser dig ha motsvarande kunskaper som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen kan du bekräfta detta genom behörighetsprov och därmed bli behörig.

Då antalet sökanden alltid är fler än antalet studieplatser sker urvalet genom antagningsprov. Proven, som genomförs på skolan, består av ett svenskaprov och ett matematikprov.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Efter utbildningen till Teknisk Förvaltare kan du, med mycket goda anställningsvillkor, arbeta som teknisk förvaltare, fastighetsingenjör, fastighetsförvaltare, projektledare, driftsansvarig, energistrateg, underhållschef, energiingenjör, driftingenjör, VVS-ingenjör m.fl.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Yh-utbildningarna på Fastighetsakademin är avgiftsfria. Du betalar endast för litteratur och annat studiematerial.

Utbildningens innehåll

teknisk förvaltare

Fastighetsakademin

FastighetsakademinFastighetsakademin

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola (Yh) som ägs och drivs av ett 50-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar. Skolan har sedan...


Läs mer om Fastighetsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Teknisk Förvaltare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Fastighetsakademin

J.A. Wettergrens gata 14
421 30 Västra Frölunda

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

Sara
(5)
En relevant utbildning med teknisk bredd för den som vill arbeta med fastigheter (och branschen har ett stort anställningsbehov)! Utbildningen ställer höga krav på studenterna men erbjuder också kunniga lärare och det engagemang och extra stöttning som ibland kan behövas. Något jag verkligen uppskattar är att skolan lyckas vara både profession...
Visa mer
Per-Ola Åkerman
(5)
Jag har länge velat arbeta med människor och fastigheter och det får man i fastighetsbranschen! Jag fick information om Fastighetsakademin från en kund som gick på skolan i mitt tidigare egna enskilda företag, jag började genast att leta information om Fastighetsakademin. Jag har nu snart gått första året på utbildningen Teknisk Förvaltare och...
Visa mer
Per Nilsson
(5)
Mitt val av utbildning eller att ens börja plugga var från början inte helt självklar. Då jag blivit bekväm efter 21 år i arbetslivet så kände jag att jag ville ändå göra något mer, någonting mer meningsfullt och ansvarsfullt. Till slut föll ändå valet på teknisk förvaltning. Det ångrar jag inte en sekund idag. Skolan har en väl utarbetad kurspl...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Teknisk Förvaltare från Fastighetsakademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 125 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: