Visa studentum.se som: Mobil

Fastighetsförvaltare

Fastighetsakademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
5 terminer
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Göteborg Sista ansökan
2020-08-10 
2020-05-31
2021-08-16 
2021-05-31

Fastighetsförvaltare

Som fastighetsförvaltare har du det affärsmässiga ansvaret för en eller flera fastigheter. Det innebär att du som fastighetsförvaltare ansvarar för att säkerställa att kunderna är nöjda och att fastighetens ekonomi utvecklas enligt mål och planer. Därutöver har fastighetsförvaltaren ansvar för att lagar och förordningar följs. Fastighetsförvaltaren initierar upphandling och uppföljning av konsulter och entreprenörer samt ansvarar i vissa fall för egen personal.Arbetet som fastighetsförvaltare kan se mycket olika ut beroende på vilken typ av fastighet man är ansvarig för och på fastighetens storlek. Man kan vara specialiserad på vissa delar av fastighetsförvaltningen eller ha ett övergripande ansvar.

Förvaltaren ansvarar för planering av reparationer och underhåll, entreprenadupphandling, tillsyn av anläggningar, uppvärmning, att städning och trädgårdsarbete sköts med mera. Man kan i den rollen också vara arbetsledare för driftspersonal, till exempel fastighetsskötare, som utför de olika praktiska sysslorna.

Förvaltaren ansvarar vidare för budget och budgetuppföljning. Man förhandlar om lokalhyror och skriver hyreskontrakt. Man kan också ha ansvaret för bokföring och skattefrågor med mera.

Alla dessa arbetsuppgifter medför en stor mängd kontakter med hyresgäster, myndigheter och entreprenörer. Eftersom fastighetsförvaltarens arbetsuppgifter är av väldigt olika slag och hela tiden breddas ökar också kompetenskraven. Det är en fördel om man är intresserad och kunnig i såväl teknik och ekonomi som arbetsledning.


Vad säger branschen och tidigare studeranden?


"Då vi förvaltar ett av regionens större fastighetsbestånd så känns det alltid extra tryggt att rekrytera framtida medarbetare skolade från Fastighetsakademin". - Emma hård, HR-chef, HSB

”Jag kan uppriktigt rekommendera Fastighetsakademin. Vi har genom åren rekryterat över 60 medarbetare direkt från skolan och skälet är enkelt, utbildningarna håller mycket hög kvalité och vi har själva som delägare i skolan varit med och utformat innehållet”. - Martin Hag, förvaltningschef, Fastighets AB Balder

"Jag började utbildningen med målet att ta till mig så mycket som möjligt av den kompetens och erfarenhet som lärarna har. Och lärarna vet verkligen hur branschen fungerar och har stor erfarenhet från respektive ämne, personalen ger ett professionellt intryck och både skolan och kurserna präglas av hög kvalité." - Erik Fernroth

"Jag har läst till fastighetsförvaltare vid Fastighetsakademin i 2,5 år, studier som ger både bred och djup kunskap om fastighetsbranschen. Med kontakter från branschen både som föreläsare och bl.a. genom studiebesök är det lätt att få en nära bild av branschen. Nu går jag ut utbildningen med jobb, tack!" - Simone Fredén

För mer information om Fastighetsförvaltare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

ANSÖKAN

Ansökan till Fastighetsförvaltare är öppen t.o.m. 31 maj 2019 och görs online på yhantagning.se, där du skapar ditt konto och fyller i din ansökan.

Kom ihåg att boka tid för vårt antagningsprov på yhantagning.se i samband med din ansökan. Utbildningen börjar 19 augusti 2019, kl. 09:00.

BEHÖRIGHETSKRAV

 • Grundläggande behörighetskrav (gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Godkänt betyg i Matematik 2
 • Godkänt betyg i Svenska 2

Är du inte behörig men anser dig ha motsvarande kunskaper som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen kan du bekräfta detta genom behörighetsprov och därmed bli behörig.

Då antalet sökanden alltid är fler än antalet studieplatser sker urvalet genom antagningsprov. Proven, som genomförs på skolan, består av ett svenskaprov och ett matematikprov.

Utbildningens innehåll

Under dina 2,5 år på Fastighetsförvaltarutbildningen läser du följande kurser:

 • Fastighetsföretagande
 • Projektledning
 • Ledarskap och kommunikation
 • Yttre miljö
 • Miljö och hållbarhet
 • Företagsekonomi och Mf
 • Investeringskalkylering
 • Fastighetsekonomi
 • Juridik
 • Upphandling och entreprenadjuridik
 • Hyresrätt
 • Arbetsmiljö, trygghet och säkerhet
 • Byggnadsteknik- och fysik
 • Installationsteknik
 • Styr- och övervakningssystem
 • LIA1 - Fastighetsföretagande
 • LIA2 - Teknik
 • LIA3 - Fastighetsförvaltning
 • Examensarbete

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Efter avslutad utbildning till Fastighetsförvaltare kan du, med mycket goda anställningsvillkor, arbeta som fastighetsförvaltare, fastighetsingenjör, energispecialist, projektledare, driftsansvarig, teknisk förvaltare, energiingenjör, driftingenjör m.fl.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Yh-utbildningarna på Fastighetsakademin är avgiftsfria. Du betalar endast för litteratur och annat studiematerial.

Fastighetsakademin

FastighetsakademinFastighetsakademin

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola (Yh) som ägs och drivs av ett 50-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar. Skolan har sedan...


Läs mer om Fastighetsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsförvaltare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Fastighetsakademin

J.A. Wettergrens gata 14
421 30 Västra Frölunda

Recensioner

Maria
(5)
Efter 15 år bestämde jag mig för att byta bransch, sedan första dagen på fastighetsakademin har jag inte ångrat det en sekund. Skolan är väldigt bra och föreläsarna är så inspirerande. Rekommenderas varmt +++++.
Robert Hansson
(4)
En bred utbildning som bygger på spännande ämnen och presenteras av erfarna föreläsare.
Robert Hansson
(4)
En bred utbildning med spännande ämnen som presenteras av erfarna föreläsare.
Beställ information

För att få mer information om Fastighetsförvaltare via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,8)
Baseras på 26 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 114 recensioner.
Se alla skolans recensioner