Visa studentum.se som: Mobil

Fastighets-, energi- och drifttekniker

Fastighetsakademin
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Göteborg
Längd: 3 terminer
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Språk: Svenska
Sista ansökan: 31 maj 2018

Fastighets-, energi- och drifttekniker

Som fastighets-, -energi och drifttekniker är du en specialist med ansvar för skötsel, drift och underhåll av fastigheters olika tekniska system, särskilt värme- kyla- och ventilationssystem. Fastighetsteknikern ser till att systemen fungerar optimalt med hänsyn till bl.a. myndighetskrav, energianvändning och hyresgästers förväntningar. Installationstekniska frågor är en mycket viktig del i arbetet eftersom, särskilt nyproducerade, fastigheter idag har mycket avancerade tekniska system.


Fastighetsteknikerns arbetsuppgifter innebär också arbete och utveckling av datoriserade styr- och övervakningssystem. Arbetet är omväxlande och bjuder på stora möjligheter till personlig utveckling och goda anställningsvillkor, i en, i övrigt, expansiv bransch som inte flyttar utomlands.

Vår utbildning till fastighets-, energi- och drifttekniker omfattar 1,5 års heltidsstudier, och mer där till, vilket motsvarar 300 Yh-poäng. Vi har 18 timmars lärarledd undervisning per vecka. Resterande tid sker, betygsgrundande, grupp- eller enskilda arbeten där handledare, alltid finns tillgängliga. Utbildningen innefattar tre LIA-perioder om vardera 5 veckor. Under dina LIA-perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Det är här du också har möjlighet att skaffa dig ett värdefullt kontaktnät och vanligen träffar din framtida arbetsgivare i fastighetsbranschen eller i företag verksamma inom VVS-branschen eller motsvarande.

Fastighetsteknikerprogrammet leder, utöver till fastighetstekniker, även fram till motsvarande drifttekniker, energitekniker, energispecialist, fastighetsansvarig m.fl. Även andra benämningar förekommer.


Vad säger branschen och tidigare studeranden?

”Jag kan verkligen rekommendera Fastighetsakademin. Vi har genom åren medverkat och stöttat utbildningarna och skolans mycket engagerade personal. Vi har även framgångsrikt rekryterat ett antal av våra bästa medarbetare direkt från skolan då utbildningarna håller mycket hög kvalité.”
- Anders Gustavsson, vice VD, Canmera Comfort AB

” Vi har lyckosamt rekryterat många tekniker och ingenjörer från utbildningarna på Fastighetsakademin, samtliga med bred kompetens och mer eller mindre direkt självgående.”
- Jukka Aho, driftschef, Akademiska Hus AB

"Engagerad lärare som vill att du ska lyckas." - Li Clarke

"Utbildningen har varit en bra investering för mig med väldigt hög avkastning. Jag har idag ett intressant, stimulerande och omväxlande arbete i fastighetsbranschen. Den här utbildningen leder till att du blir eftertraktad. Fastighetsakademin har ett mycket gott renommé och många av de som idag sitter på ledande och anställande positioner har själva gått på skolan vilket underlättar väldigt mycket." - Peter SvenssonFör mer information om Fastighets-, energi- och drifttekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fastighetsakademin

FastighetsakademinFastighetsakademin

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola (Yh) som ägs och drivs av ett 50-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar. Skolan har sedan...


Läs mer om Fastighetsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighets-, energi- och drifttekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Fastighetsakademin

J.A. Wettergrens gata 14
421 30 Västra Frölunda

Recensioner

Andree Glader   |   2018-09-26
Är otroligt nöjd över min utbildning på fastighetsakademin till fastighetstekniker som direkt gav jobb. Jobbar än idag inom branschen så man kan säga att detta är en skola med utbildningar som branschen vill ha och söker efter.
          (5)
Lars   |   2018-03-19
Det är inte självklart att stoppa upp med arbete och omskola sig. Hur ska detta gå egentligen? Kommer jag trivas? Lärare/Föreläsare? Vilka klasskamrater kommer jag att få? Kommer det vara några i min ålder? Har jag gjort rätt som satsar på att utbilda mig i 1,5 år till? De korta svaren är: Fantastiskt bra • Jättemycket • Duktiga/Kunniga f...
Visa mer
          (5)
Thomas Mellgren   |   2018-02-24
Det är trettio år sedan man gick ut gymnasiet och varit på olika arbetsplatser sedan dess. En dag satt man ner och kom på att det var dags för nya utmaningar. Då kom Yrkeshögskolan Fastighetsakademin upp och utbildningen Fastighets –, energi- och drifttekniker som jag sökte in på, studier som har gett både bred och djup kunskap inom fastighetsbr...
Visa mer
          (5)
Beställ information

För att få mer information om Fastighets-, energi- och drifttekniker via mejl, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?
Recensioner
Fastighets-, energi- och drifttekniker
Kursrecensioner
          (4,9)
Baseras på 10 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
          (4,7)
Baseras på 103 recensioner
Se alla skolans recensioner