Kurser

Workshop i Expressive Arts - Mognad & skörd - Vila i sensommarens famn

Längd
3 dagar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
4 400 SEK Momsfri
Nästa startdatum
23 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-21
Utbildningsform
Klassrum
Längd
3 dagar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
4 400 SEK Momsfri
Nästa startdatum
23 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-21
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

fokuserad, passionerad kvinna målar med palett och härliga färger i orange och rosa på duk i vitt ljust rum.

Augusti är fylld av dofter, sinnlig mättnad och mognad. Sensommarens rikedom är redo att skörda. Expressive Arts Stockholm bjuder in dig till tre dagars kreativ process med konsten i fokus. Det är en tid att samla in och blicka framåt. Under dessa dagar får du egentid med kreativ påfyllnad och en öppet rum för skapande. Skördetiden handlar om att skörda de frön som såtts under året och ge tid för reflektion.

Vi kommer att arbeta med bild, musik, dans/rörelse, foto-collage och skrivande för att se tillbaka på sommaren och året som gått. Vi tar hjälp av foton, bilder och annat kreativt material. Arbetet kan ge dig vägledning inför din fortsatta väg.

"Beauty surrounds us, but usually we need to be walking in a garden to know it."— Rumi

Att prata med någon man kan lita på om livets utmaningar, kriser och prövningar är hjälpsamt och ibland nödvändigt för att släppa taget och få nya perspektiv. Men lika viktigt är att du vänder dig inåt och lyssnar till den intelligens som bor inom i dig. Här kan konsten och det fria skapandet vara en varsam och inspirerande väg till självkännedom.

Alla människor bär en naturlig förmåga att skapa. När du vänder uppmärksamheten mot kroppen och använder dina sinnen i en kreativ process, får du hjälp att förstå och hantera tidigare erfarenheter som kanske håller dig tillbaka. Konsten öppnar dörrar mot det omedvetna. När vi ger energi och plats för inneboende resurser och lyssnar till det som tar gestalt i skapandet, kan vi också finna helt nya vägar i livet. Den kreativa processen visar ofta oväntade och överraskande möjligheter.

Workshopen

Välkommen att delta i en terapeutisk workshop där vi tillsammans utforskar kraften i det fria skapandet. Vi träffas under tre dagar där du får möta dig själv i konsten tillsammans med andra i en mindre grupp. Det är ett öppet kreativt rum utan prestation med plats för lek, skratt och allvar. Gruppen fungerar som ett hållande kärl som hjälper till att fördjupa mötet med dig själv och dela erfarenheter med andra. Under workshopen kommer vi att erfara och pröva olika konstnärliga uttryck - bild, dans/rörelse, musik, drama och via texter/berättelser. Ingen förkunskap krävs - det enda som behövs är en öppenhet för att prova nytt, en gnutta mod och en portion nyfikenhet!

Workshopens höjdpunkter:

 • Utforska dina rötter med hjälp av bildcollage & blandteknik under tre dagar: Arbeta med Expressive Arts och använd kraften från naturen för att samla in erfarenheter och skörda både sommarens och livets frukter.
 • Fotokopiera eller printa bilder för collaget och ta med dig, så du kan riva och klippa. (Mer information om detta kommer efter att du anmält dig!)
 • Vägar att möta vardagsstressen: Med konstens kraft får du konkret hjälp att omforma din relation till stress och skapa utrymme för dina innersta behov. Vi tar oss ut och möter det som växer i naturen omkring institutet. Kreativiteten kan ge dig nya perspektiv för att navigera livets utmaningar.
 • Individuell feedback: På din egna process från ledare och gruppen!
 • Pröva olika konstnärliga uttryck: Du får kravlöst pröva på olika konstnärliga medier, såsom musik, bild, dans, drama, poesi och berättande.
 • Stöd av forskning & praktik: Expressive arts-metoden är välgrundad i både vetenskaplig forskning och omfattande praktisk erfarenhet.
 • Fika & konstmaterial: Kaffe, te och smörgåsar och allt det konstmaterial du behöver för arbetet är inkluderat i priset.
 • Vackra lokaler med oslagbar utsikt över Stockholm: Vi träffas i Hälsans Hus på en av Södermalms charmigaste gator; Fjällgatan. Här möts vi av en magnifik utsikt över Stockholm.
 • En uppskattad vegansk restaurang & trädgårdscafé: På bottenplan i Hälsans hus, finns Hermans Restaurang och trädgårdscafé som serverar vällagad färgrik vegansk mat, hembakat bröd och fika.
 • Efter workshopen – en sammanfattning: Vi skickar en sammanfattning av våra dagar tillsammans med de övningar som använts i arbetet. Detta dokument kan användas för att befästa och integrera dina kunskaper.
 • Intyg: Efter genomgången workshop får du också ett intyg som sammanfattar innehållet. (För dig som är intresserad av den tvååriga utbildningen: att delta i en workshop är obligatoriskt för att kunna ansöka. UTBILDNINGSSTART OKTOBER 2024)

Är du redo att ta steget för att utforska konstens kraft? Anmäl dig idag via vår hemsida! (expressivearts.se/workshops)  

För mer information om Workshop i Expressive Arts - Mognad & skörd - Vila i sensommarens famn, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

23 augusti, 2024

 • Klassrum
 • Stockholm
 • Sista ansökan: 2024-08-21

Varför välja Expressive Arts Stockholm?

Internationella samarbeten

Kombinera arbete

med studier

Erbjuder delbetalning

Så ansöker du

Vad är Expressive Arts?

Expressive Arts Therapy (EXA) är en beprövad terapiform som använder konstnärliga uttrycksformer och samtal för att bearbeta livskriser, främja välbefinnande och öka den existentiella hälsan. Genom måleri, skulptur, musik, dans, drama och andra kreativa uttryck får du hjälp att undersöka, uttrycka och reflektera kring känslor, tankar och erfarenheter. Expressive Arts är en konstnärlig och kroppsbaserad metod. Det innebär att vi utgår ifrån våra sinnen, intuitionen och den omedvetna intelligens som alla bär inom sig.

Anmäl dig till workshopen via vår hemsida! (expressivearts.se/workshops) 

Kursledare

Ledare

Jag som ansvarar för denna terapeutiska workshop heter Margareta Wärja och har arbetat med konstnärliga terapier som psykoterapeut och lärare i över 35 år. Jag har utvecklat och forskat på metoder med konsten i rehabilitering inom cancervården. Här arbetar jag tillsammans med kollegan Anita Båge, filmproducent och lärare med lång gedigen erfarenhet av konstnärligt arbete och att leda processer genom skapandet.

Margareta Wärja
 fil. dr., leg. psykoterapeut, musikterapeut och utbildningsledare i uttryckande konstterapi,
CAGS*, lärare och handledare i 
psykoterapi.
*(Certificate of Advanced Graduate Studies in
Expressive Arts form European Graduate School).

Anita Båge
Dipl. Uttryckande konstterapeut med grundläggande kompetens i psykoterapi (steg 1). Psykodramaledare och Filmproducent.

Kostnader

Plats

Hälsans Hus, Stockholm

Tider

23 - 25 augusti 2024

Fredag: kl 10-18

Lördag: kl 10-18

Söndag: kl 10-16

Kostnad

4400 kr. Moms utgår ej. Fika och material ingår! Förutom egna foton/bilder*

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig: 070-749 07 56

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Workshop i Expressive Arts - Mognad & skörd - Vila i sensommarens famn

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 12 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Pernilla Björnberg, Trollhättan
10 jun 2024

Har deltagit i två 3 dagars workshops på expressive arts. Jag jobbade med kreativa metoder i mitt sociala arbete och detta är den absolut bästa fortbildning jag någonsin varit p...

Visa mer
5/5
Anki Ottander
14 nov 2023

Ett underbart sätt att komma i kontakt med dig själv. Överraskande och spännande!

5/5
Jeanette-Dolk Öhman
14 nov 2023

Man får redskap att hantera livets olika sidor. Både det fina, men även det svåra och svarta. Tack!

Expressive Arts Stockholm
Expressive Arts Stockholm AB
Fjällgatan 23 B
116 28 STOCKHOLM

Expressive Arts - för dig som vill leva & arbeta mer kreativt

Längtar du efter att arbeta med skapande metoder i möte med andra människor? Är du en konstnärssjäl och professionell hjälpare? Vill du utveckla dig själv genom konsten? Önskar du leva med större kreativitet och glädje i vardagen? Vi kan alla...

Läs mer om Expressive Arts Stockholm och visa alla utbildningar.

Highlights