Yrkesutbildning

Certifierad Samtalsterapeut - inriktning EFT

Längd
Egen takt
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
18 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
Egen takt
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
18 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Certifierad Samtalsterapeut - inriktning EFT

Studera till certifierad Samtalsterapeut hos Expressa utbildningscenter - inriktning EFT!

Utbildningen finns även som intensiv onlineutbildning för 4999:-

1-årig Distansutbildning - flexibel studietakt (max 18 mån)

Är du intresserad av hur känslor styr oss människor åt olika håll? Läs om grunderna i Emotionsfokuserad terapi med möjligheten att få andra att börja söka i sina emotioner för att orientera sig rätt, att komma vidare och därigenom finna ett större välmående. Du läser kommunikation och samtalsmetodik, personlig utveckling, förhållningssätt och grunderna i EFT för att sedan öva färdigheter i samtal.

Utbildningen har erhållit ackreditering från IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine), vilket bekräftar dess internationella erkännande och kvalitetsgranskning.

Utbildningen till Samtalsterapeut passar dig som vill arbeta med att hjälpa andra genom terapi. Utgångspunkt för utbildningen är emotionsfokuserad terapi i ett psykoterapeutiskt perspektiv.

I utbildningen ingår teoretiska studier, praktiska övningar samt handledningssamtal via Google Meet. För den som önskar bedriva egen verksamhet efter avslutad utbildning finns även möjlighet till information och rådgivning gällande eget företagande.

  • Vill du skapa nätverk med andra studenter samt dela tips och råd?
  • Ta del av inspirerande länkar, exklusivt material och verktyg?
  • Marknadsföra din tjänst för att hitta framtida klienter?

Expressa erbjuder dig som student en unik plattform och mötesplats med många möjligheter. Tjänsten är helt gratis och till för våra studenter som i sin yrkesroll arbetar med viktiga och hjälpande samtal. 

Expressa Utbildningscenter är ett godkänt och auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega utbildningsföretagens regler och riktlinjer. 

Vi har 11 års erfarenhet av distansutbildningar, vi är bland de första privata aktörerna inom distans och har utbildat många genom åren.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Löpande

  • Distans
  • Distans

Varför välja Expressa Utbildningscenter?

Eftertraktad utbildning

Kombinera arbete med studier

Distansutbildningar

Kursinnehåll

Samtalsterapeuten förväntas efter avslutad utbildning ha uppnått följande kunskapsmål och färdigheter:

  • Ökad självkännedom, självmedvetenhet och personlig utveckling
  • Kunskap i emotionsfokuserad terapi
  • Förståelse för sin roll som samtalsterapeut
  • Insikt om etik och tystnadsplikt
  • Förmåga att hålla i professionella, rådgivande och svåra samtal
  • Kunskap i grundläggande samtalsmetodik
  • Välutvecklad kommunikationsförmåga
  • Utvecklats i rollen som god hjälpare och lyssnare
  • Kunskap i konflikthantering
  • Ökad kunskap om sorg, stress och kris
  • Praktiska färdigheter i arbetet som samtalsterapeut

Så ansöker du

Förkunskapskrav

För att kunna genomföra och tillgodogöra sig utbildningen krävs mycket goda kunskaper i det svenska språket. Detta då all litteratur är på avancerad språklig nivå och samtliga delmoment examineras skriftligen.

Antagning, kurslitteratur och tillvägagångssätt

Efter anmälan får du ett antagningsbesked via mail. Information om aktuell kurslitteratur får du i samband med ditt antagningsbesked, kurslitteratur ingår inte i priset.

Utbildningen sker uteslutande på distans via en lärplattform, tillgång till dator, Google Meet samt internetuppkoppling krävs samt grundläggande datakunskaper. Anvisningar gällande lärplattformen skickas i samband med antagningsbeskedet. Inloggningsuppgifter skickas en vecka innan startdatum.

Du får en handledare som följer dig genom hela din studietid. Din första uppgift och övrig information som rör utbildningen får du tillgång till på utbildningens startdatum, då även din handledare tar en första kontakt med dig. All kontakt med din handledare sker via plattformen.

Vi på Expressa vill ge er möjligheten att träna på er kommande yrkesroll som terapeut. Detta kan vi göra genom att sammankoppla er med en annan student där ni tillsammans får öva på att vara klient och terapeut.

Examen & Intyg

Utbildningens upplägg och examination

Studierna bedrivs helt på distans och individuellt, vilket gör att du som student själv bestämmer studietakten. Utbildningen består av 12 delmoment, varav vissa är teoretiska och vissa är praktiska. De teoretiska delmomenten innebär att du läser anvisade textavsnitt ur böcker tillhörande utbildningen och skriftligt redovisar bifogade uppgifter, max 1 A4 per fråga. Svaren ska innehålla relevanta svar utifrån litteraturen såväl som egna reflektioner. De redovisade uppgifterna måste godkännas av din handledare för att du ska kunna gå vidare till nästa delmoment och uppgift. När samtliga moment är genomförda och godkända får du ett digitalt utbildningsbevis.

För att bli godkänd krävs att du som student, genom kompletta skriftliga inlämningar, visar att du kan: redogöra för samt problematisera teorier och begrepp kopplade till utbildningens ämne, beskriva, jämföra och värdera olika förhållningssätt och arbetsmetoder samt självständigt reflektera över den yrkesroll utbildningen syftar till.

Kostnader

För privatpersoner: 18900:- inkl. moms. 
För företag: 18900:- exkl. moms.

Vi erbjuder privatpersoner delbetalning via Svea Ekonomi! 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad Samtalsterapeut - inriktning EFT

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Mona
21 nov 2022
Tack, Expressa!

Jag kan varmt rekommendera denna utbildning hos Expressa. En resa i personligutveckling som jag inte skulle vilja vara utan. Väldigt professionellt upplägg och intressant kur...

Visa mer
5/5
Elsa K
14 jul 2022
Supernöjd med mitt val!

Har lärt mig så otroligt mycket, tack för en riktigt bra utbildning!

5/5
Patricia
01 mar 2022
En helt fantastisk utbildning

Jag är så fantastiskt glad över att jag valde att gå denna utbildning hos Expressa. Till en början var man lite nervös eftersom utbildningen kostar och man har ingen aning över ...

Visa mer

Expressa Utbildningscenter

Expressa Utbildningscenter har funnits i 11 år och är till för dig som söker utbildningar på distans inom det beteendevetenskapliga och samhällsvetenskapliga fältet. Vi har 11 års erfarenhet av distansutbildningar, vi är bland de första privata aktörerna inom distans och...

Läs mer om Expressa Utbildningscenter och visa alla utbildningar.

Highlights