Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs - med extra stöd för dig som är ung

Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Allmän kurs - med extra stöd för dig som är ung

Allmän kurs – med extra stöd för dig som är ung, är en allmän kurs som ger dig möjlighet att komplettera din behörighet från grundskolan och även läsa in behörighet på gymnasienivå. Du kan söka kursen redan från 16 års ålder och den är därför ett bra alternativ för dig som behöver extra stöd för att klara gymnasiet.

Kursen riktar sig till dig som har neuropsykiatriska funktionsvariationer. Den är individuellt anpassad för dig och erbjuder stöd i form av deltagarcoach och kortare dagar. Här kan du i lugn takt och i en liten grupp läsa grundskole- och gymnasiegemensamma ämnen samt andra ämnen som du tycker är intressanta. Om du till exempel hart varit hemmasittare, hjälper vi dig att hitta en väg tillbaka till studierna.

Om du har varit utan ett socialt sammanhang under en längre tid kan miljön i den vanliga skolan upplevas oförutsägbar och stressig, med stora klasser och krav på självständigt tänkande och planering. Här anpassar vi sakta med säkert skolgången så att du känner dig trygg.

En dag på skolan
Tillsammans med dig och dina studiekamrater bygger pedagogerna upp en anpassad studiegång. Vi startar med små, små steg som leder fram till att du kan lyckas med dina studier och hittar vägar att ta dig vidare i livet.

Vikten av att känna sig sedd
Vi ser till att du som är deltagare blir är sedd och känner dig välkommen. Det kan t.ex. handla om att det finns en person som möter upp dig när du kommer med tåget på morgonen eller att vi ser till att anpassa studietakten och att du får studera i mindre grupper.

Det går att komma tillbaka även om du missat stora delar av din skolgång. Här får du chansen att steg för steg hitta nya kompetenser och resurser hos dig själv. 

För mer information om Allmän kurs - med extra stöd för dig som är ung, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Eslöv

Så ansöker du

Vi tar emot ansökningar löpande, du är alltid välkommen att göra ett studiebesök inför din ansökan. Själva ansökan behöver du göra via din hemkommun.

Examen & Intyg

Du får ett intyg efter genomgången kurs.

Fortsatta studier

Under studierna på Allmän kurs – med extra stöd för dig som är ung – undersöker vi de vägar som finns till fortsatta studier. Du kompletterar upp din grundskolekompetens och kan även läsa in ämnen på gymnasienivå.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - med extra stöd för dig som är ung

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Eslövs Folkhögskola
Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Genom att läsa på en folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis....

Läs mer om Eslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights