Visa studentum.se som: Mobil
ersta sköndal bräcke högskola

Ersta Sköndal Bräcke högskola utbildar vi dig som vill bli sjuksköterska, socionom, kyrkomusiker och teologi.
Vi har program och fristående kurser på både hel- och halvfart samt på kvällstid.

Vi har även specialistsjuksköterskeprogram inom palliativ vård och psykiatrisk vård, samt uppdragsutbildning. Våra grund- och vidareutbildningar samt forskning bedrivs inom ämnena vårdvetenskap, socialt arbete, vårdetik, diakoni, teologi och kyrkomusik. 

Högskolan finns på tre campus – Campus Ersta och Campus Sköndal i Stockholm och Campus Bräcke i Göteborg – med tillsammans ca 1700 studenter. Campus Ersta ligger på Södermalm med gångavstånd till Slussen.

Studera vid Ersta Sköndal Bräcke högskola
Att studera hos oss innebär att du kommer till en högskola som tar tillvara på din förmåga att självständigt söka kunskap, utvecklas och ta ansvar. All utbildning hos oss ska främja ett lärande som utmanar din kreativitet, ditt kritiska förhållningssätt och din reflekterande förmåga. För att du ska utveckla din professionella yrkesidentitet är kopplingen till praktiken viktig. En stor del av sjuksköterskeprogrammen utgörs av handledd verksamhetsförlagd praktik, och för studenterna på socionomprogrammet ingår fältanknutna moment och en längre verksamhetsförlagd utbildning. För kyrkomusikerstudenterna är enskild undervisning, församlingsnära praktik, konserter och goda övningsmöjligheter betydande inslag i utbildningen.

Vi kombinerar en praktiknära professionsinriktad forskning med etiskt, historiskt, välfärdsrättsligt och kritiskt granskande studier om samspelet mellan samhälle, vård, organisation och individ.
Högskolans historiska bakgrund har resulterat i att människors hälsa, välfärd och utsatthet varit i fokus för utbildningen och förklarar hur forskningsområden som civilsamhällsstudier, palliativ vård och vårdetik har utvecklats och gett högskolan dess särskilda profil.

Studera utomlands 
Som student innebär studier utomlands möjlighet till nya erfarenheter och kunskaper, en ökad interkulturell kompetens och ofta en högre grad av anställningsbarhet. Både på inom socionom- och sjuksköterskeprogrammet finns det flera möjligheter att studera, praktisera eller göra fältstudier utomlands.

Välkommen som student till Ersta Sköndal Bräcke högskola!


För mer information om Ersta Sköndal Bräcke Högskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Undervisningen och studentkårer hos ESH

Undervisningen och studentkårer hos ESH

Läs mer Ersta Sköndal högskola

Högskolestudier innebär frihet under ansvar och studenterna förväntas ta ett enskilt ansvar för sina studier. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, seminarier och enskild handledning samt praktik med mera.

Studentkåren är studenternas kanal för att vara med och påverka högskolans verksamhet. Studentrepresentanter utsedda av kåren finns med i högskolans beslutande organ.


Utbildningar - Ersta Sköndal Bräcke Högskola

Beskrivning och boende

Ersta Sköndal Bräcke Högskola Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Ersta Sköndal Bräcke Högskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Ersta Sköndal Bräcke Högskola

Ersta Sköndal Bräcke Högskola

Stigbergsgatan 30, Box 11189
10061 Stockholm

Tel: 08 - 555 050 00
www.esh.se


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner.

Manlig ssk student
(5)
Väldigt nöjd med skolan. Bra lärare bra praktikplatser och man märker att skolan har mycket pengar för att satsa på de få studenter som går där. Man är väl förberedd som ssk när man är utexad ifrån Ersta. Läkarna tycker väldigt mycket om Ersta sköterskor för de håller en hög kvalitet. Vi var 60 när vi börja 40 när vi gick ut så det är i mellanåt...
Visa mer
Anonym
(3)
Skolan är uppdelat på två campus, en bra bit ifrån varandra vilket är en nackdel. Sköndal där socionom ligger, är en liten förort med ca 6000 invånare. Skolan är, efter de fåtaliga lektionstimmarna, helt livlös. Jag bor precis vid skolan och bibiloteket är istort sätt alltid tomt på folk. Som ny i Stockholm skulle man kunna önska en lite bättre ...
Visa mer
Anonym
(3)
just nu genomgår ersta-sköndal högskola någon slags omgörning vilkety har påverkat åtminstone vår klass. Vi går in på sista året nu och det har varit en kämpig tid på många vis. Vi har ofta känt oss som försökskaniner. det positiva med sköndal är att det är en relativt liten skola där man kan märkas om man vill
Gör intresseanmälan

För att få mer information från Ersta Sköndal Bräcke Högskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.