Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram, bibelvetenskap

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Stockholm
120 hp
Startdatum: Höst 2019 - Stockholm
Antagningshistorik

Masterprogram, bibelvetenskap

Programmet ges på avancerad nivå och syftar till att ge kunskaper och färdigheter inom bibelvetenskap. En masterexamen på programmet förbereder för forskarutbildning i bibelvetenskap. Utbildningen är även lämplig för dem som har för avsikt att arbeta inom olika religiösa organisationer eller utbildning. Det kan även vara yrkesförberedande eller vidareutbildning för pastorer, präster och lärare.Masterprogrammet i bibelvetenskap bygger väsentligen på de kunskaper som studenterna får i programmet på grundnivå vid högskolan eller motsvarande kunskaper från annat lärosäte. Utbildningen på masternivå ger studenterna i förhållande till utbildning på grundnivå:- väsentligt fördjupade kunskaper, färdigheter och förmågor - väsentligt ökad förmåga att självständigt, kritiskt och systematiskt integrera och använda kunskaper- väsentligt ökad förmåga att hantera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer - väsentligt utvecklade förutsättningar för yrkesverksamhet som ställer stora krav på självständighet och kreativitet eller forsknings- och utvecklingsarbete- förmåga att kritiskt, självständigt och kreativt bidra till kunskapsutvecklingen - förmåga att nationellt och internationellt presentera och diskutera sin forskning.

Så ansöker du

Godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 högskolepoäng, där minst 150 högskolepoäng utgörs av religionsvetenskap/teologi inklusive ett examensarbete om 15 högskolepoäng. Minst 15 högskolepoäng i exegetisk teologi, eller motsvarande religionsvetenskapligt huvudområde/ämne, på fördjupningsnivå ska ingå. Student med andra relevanta ämnen eller motsvarande utländsk examen kan antas efter särskild prövning.

Examen & Intyg

Masterexamen

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm!

Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen i mänskliga rättigheter, samt kandidat-,...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm

Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Tel: 08-564 357 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner