Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

University of The Sunshine Coast, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Sunshine Coast
1 termin till 5 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad

Videoreportage

Vill du uppleva det bästa av vad Australien har att erbjuda? Börja med att titta på denna film! Att leva och studera vid University of the Sunshine Coast ger dig det bästa av två världar. Du får ta del av en fantastisk livsstil samtidigt som du får en utbildning av hög kvalitet.

University of The Sunshine Coast, EduPlanet

Utbildningar med Språkpunkten på University of the Sunshine CoastStudera i Australien på University of the Sunshine Coast

Universitetet ligger mitt i The Sunshine Coast, med dess fantastiska klimat och närhet till stranden. Skolan har ungefär 7 500 studenter vilket gör att campus är mysigt och personligt. Good Universities Guide i Australien gav 2010 skolan fem stjärnor av fem möjliga på grund av dess professionella personal och högklassiga utbildningar.

Arkitekturen på campusområdet har vunnit priser för dess nyskapande design och på campusområdet finns bland annat mysiga caféer, ett välutrustat bibliotek, 24-timmars tillgång till datalabb och konstgallerier. Skolan har också ett mycket påkostat sportområde där studenterna kan träna precis på campus. Det fantastiska läget gör att studenten har nära till naturen, det finns till och med vilda kängrus som skuttar omrkring vid skolan.

University of the Sunshine Coast passar dig som vill till ett högklassigt universitet beläget vid kusten och som söker en mindre och mer personlig skola. Dessutom har skolan ett väldigt stort kursutbud och många olika fritidsaktiviteter. Vid terminsstart ordnar skolan en Orientation week for nya studenter med olika aktiviteter och introduktionsdagar för studenter.

Du kan välja att läsa en hel utbildning på skolan eller en eller två utbytesterminer. Om du läser en utbildning på ett svenskt universitet idag så kan du även tillgodoräkna dig vissa kurser från University of the Sunshine Coast. Ungefär 12 % av studenterna är internationella och de flesta utbytestsudenterna är från USA, Tyskland, Frankrike och Kanada.

För mer information om University of The Sunshine Coast, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Kontakta oss på EduPlanet så mailar vi gärna vår ansökningsguide till skolan.

I korthet gäller att du har följande för att kunna ansöka till universitetet:

 • Ifyllt ansökningsformulär (som du får av oss)
 • Vidimerad kopia på slutbetyg från gymnasiet
 • Kopia på ditt pass
 • Bevis på tillräcklig engelska nivå

Fritid

Utbildningar med Språkpunkten på University of the Sunshine CoastPå the Sunshine Coast finns massvis med roliga saker att fylla sin fritid med. Orten erbjuder fantastiska stränder för dig som vill leva strandliv eller passa på att lära dig surfa. Dessutom finns det goda möjligheter till sport och friluftsliv i trakterna och det anordnas flera festivaler som Noosa Jazz festival och Festival of Surfing. Om du vill till en större stad så finns Brisbane bara en bussresa bort och det går enkelt att ta sig till både Sydney och Melbourne med flyg. Du kommer garanterat att ha fullt upp på din fritid om du väljer att läsa på The Sunshine Coast!

Skolan har även något som kallas för Career Connection for studenter som vill jobba extra på sin fritid, där de hjälper till att ordna olika extrajobb för studenter. Som svensk student i Australien kan du jobba upp till 20 timmar i veckan och därmed dryga ut reskassan.

Staden

Sunshine Coast har ett fantastiskt läge cirka 90 km från Queenslands huvudstad Brisbane. Orten bjuder på ett underbart klimat med sommarvärme året runt, vackra stränder och en tillbakalutad livsstil. Under sommarperioden är medeltemperaturen mellan 17-27 grader och under vintern mellan 7-22 grader. På Sunshine coast kan man del av den fantastiska naturen med nationalparker, sevärdheten Fraser Island och surfkultur. Här finns också ett stort utbud av trevliga restauranger och coola nattklubbar.

Sunshine Coast är även en bra utgångspunkt för dig som vill uppleva fler städer i Australien, Brisbane är en bussresa bort, Sydney ligger bara en tmme bort med flyg och på bara två timmar tar du dig till Melbourne.

Boendealternativ

Utbildningar med Språkpunkten på University of the Sunshine CoastSkolan erbjuder nybyggda studentresidenet Varsity Apartments som är beläget 3 minuter från skolan och 15 minuter från stranden. Det finns även ett lokalt shoppingcenter i närheten av studenresidenset där studenter kan handla mat och annat. Fasciliteterna på Varsity Apartments innefattar bland annat swimmingpool, SPA-avdelning, gym, beachvolley-plan, gym, tvättstuga och fyra barbequeområden. Varje lägenhet består av fyra singelrum och studenterna delar på kök ochvardagsrum. Varje sovrum har en dubbelsäng, internetuppkoppling och eget badrum och dusch.

Kurser

University of the Sunshine Coast (USC) kan studenter läsa kurser inom en mängd olika ämnesområden. USC erbjuder kurser på såväl Bachelor, Master som doktornivå så det finns kurser för alla olika typer av studenter på skolan. Det finns också möjlighet att läsa en eller två Study Abroad Terminer på skolan, likaväl som att läsa en hel utbildning på USC. Svenska studenter som läser på USC behöver inte ha gjort en TOEFL-examen innan kursstart utan det räcker med ett betyg i engelska från gymnasiet.

Skolan har tre huvudområden som studenterna kan läsa inom, dessa är Arts and Social Sciences, Health and Education samt Business and management. Nedan visas exemel på utbildningar och huvudämnen som USC erbjuder:

Kurser inom Faculty of Arts and Social Science

 • Arts
 • Creative writing
 • Communication
 • Computer design
 • Journalism
 • Justice and legal studies
 • Psykologi
 • Sociologi

Kurser inom Faculty of Business

 • Business
 • Human resource management
 • Management
 • Tourism, leisure and event management
 • Accounting
 • Financial planning

Kurser inom faculty of Science, health and education

 • Biomedical science
 • Environmental science
 • Health promotion
 • Nutrition science
 • Sport and exercise Science
 • Sport and industry

Kostnader

Priser och datum hittar du på EduPlanets hemsida. OBS att vår hjälp är gratis!

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: University of The Sunshine Coast, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om utbildningen University of The Sunshine Coast, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: