Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Spanska i San Sebastian på Lacunza International House

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
San Sebastián
Upp till 40 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Språkresa - Spanska i San Sebastian på Lacunza International House

Språkresa - Spanska på IH-LacunzaSpråkresa - Spanska på IH Lacunza i San Sebastian

Lacunza International House är sannolikt den bästa språkskolan i San Sebastian och de har lång erfarenhet av att driva språkkurser för utländska studenter. Hit kommer kursdeltagare från hela världen för att gå språkkurser och uppleva vardagslivet i en genuin spansk storstad.

IH Lacunza ligger i stadsdelen Egia intill Christina Enea parken där studenter från skolan ofta kopplar av under rasterna eller efter sin skoltid. Man promenerar till det mesta i San Sebastian och från skolan är det ca 10-15 minuters promenad till city, Parte Vieja (Gamla Stan) och till stranden.

Tre fina stränder kantar San Sebastians centrum och längs med stranden löper ett långt promenadstråk. De centrala delarna blandar gammalt och nytt och längs de smala gränderna i Parte Vieja (Gamla stan) vimlar det av Tapas barer med Tapas (eller Pinchos som det heter i Baskien) och lokal öl eller Cava.

IH Lacunza har 10 moderna klassrum, ett självstudiecenter med möjlighet till extra övning i din språkkurs och datorer med gratis internet. Här finns också en mysig uteterass där man kan köpa kaffe och dricka. Som student vid IH Lacunza erbjuds du att köpa träningskort till rabatterade priser vid det närliggande gymmet och träningsanläggningen Mundaiz Gym.

San Sebastián är en otroligt vacker stad belägen i Pais Vasco i norra Spanien. Tre långa sandstränder sträcker sig längs stadskärnan och här kan du spendera många timmar med olika strandsporter, surfing eller passa på att göra dagens hemuppgifter!

San Sebastián har ca 180 000 invånare och förutom de vackra sandstränderna finns en mysig liten hamn där man kan köpa nyfångad fisk och Parte Vieja med sina trånga gränder och många tapasbarer.

För mer information om Språkresa - Spanska i San Sebastian på Lacunza International House, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fritid

San Sebastián har cirka 180 000 invånare. Det är en otroligt vacker stad belägen i Pais Vasco i norra Spanien. Tre långa sandstränder sträcker sig längs stadskärnan och här kan du spendera många timmar med olika strandsporter, surfing, eller passa på att göra dagens hemuppgifter! Det många inte känner till är att det är väldigt kuperat och ganska lummig och grön vegetation, det senare till skillnad från de södra delarna av Spanien. Bebyggelsen och avsaknaden av stora turistströmmar ger staden en genuin spansk känsla.

Här kan man verkligen njuta av de vackra sandstränderna. Det finns dessutom en mysig liten hamn mitt i staden där man kan köpa nyfångad fisk och i Parte Vieja finner du många trånga gränder och mängder av tapasbarer. Det gamla och det nya i en skön blandning. Närheten till Frankrike och bergen är också trevligt. Läs mer om San Sebastian.

Fritid

Lacunza erbjuder ett fullt aktivitets- och utflyktsprogram som en viktig del av din språkkurs. Detta är ett utmärkt komplement till språkundervisningen i klassrummet då du under dessa aktiviteter får möjlighet att ytterligare träna språket i dess naturliga miljö, utforska staden och landets kultur samt träffa nya vänner.

Aktivitetsprogrammet varierar från vecka till vecka men innehåller bland annat välkomstmiddagar, guidade turer, utflykter, danslektioner, kulturkvällar och mycket mer. Den sportintresserade kan bli medlem i en sportklubb genom skolan där de håller på med cykling, våg- och vindsurfing, bergsklättring, ridning, segling och simning.

San Sebastian ligger i ett väldigt kuperat naturskönt område med många vackra och intressanta platser att besöka på bekvämt avstånd. Många lockas naturligtvis av Atlanten och tillgänglighet till bad ända inne i staden. Staden är modern och bjuder också på härliga inslag av spansk arkitektur genom sin gamla pittoreska del.

Kurser

Språkkurs i spanska 20

Språkkurs i spanska med 20 lektioner i veckan. Kursen fokuserar på kommunikativa övningar i det spanska språket men innehåller givetvis språkets alla moment så som grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen finns på olika nivåer alltifrån nybörjarnivå till hög avancerad.

Språkkurs i spanska 20+5 eller 20+10

Intensiv språkkurs består av 20+5/10 lektioner per vecka. 20 lektioner i spanska (som ovan) samt 5 eller 10 privatlektioner där kursdeltagaren har möjlighet till individuell språkträning med valfri inriktning.

Minigrupp i spanska

Intensivspråkkurs med 30 lektioner i veckan där 20 lektioner är standardkurs i grupp enligt ovan samt 10 extra lektioner i minigrupp. Kursen passar dig som söker extra intensiv språkträning och kanske kommer till skolan för en något kortare kurs. 

Spanska + Surfing

Läs spanska på förmiddagen och ta vågsurflektioner på eftermiddagen. Kursen erbjuds året om och kan antingen bokas i förväg via oss eller väl på plats i San Sebastían. Surfkursen passar både dig som är nybörjare och mer erfaren och all utrustning ingår i priset. Kursen innehåller 5 surflektioner per vecka, dvs 1 per eftermiddag i en grupp om max 6 deltagare.

Spanska + Matlagning

Kursen kombinerar spanska på förmiddagen med 2 tillfällen av matlagning per vecka, tisdag och torsdag mellan kl 16.30 - 18.30. Första tillfället innefattar inköp av mat på den lokala marknaden samt ett besök till "Sociedad Gastronomica". San Sebastian är känt för sina många gourmetrestauranger. Kursstart varje vecka under sommarmånaderna och varannan vecka resterande tid av året.

DELE språkexamen förberedande språkkurs

DELE är den officiella examen i spanska som andra språk erkänt av det Spanska Ministeriet för Utbildning och Vetenskap. Denna 4 veckors språkkurs förbereder studenten inför en DELE examen och innehåller 20+10 lektioner per vecka. DELE examen kan skrivas vid tre tillfällen per år (maj, augusti och november) och kursen startar vid tre tillfällen i anslutning till examensdatumen.

Boende

Delad lägenhet

Boende i delad lägenhet kan innebära två olika möjligheter. Antingen delar du lägenhet med andra studenter från skolan eller med en spansk värd. I det senare alternativet kan man ibland vara den enda studenten men det är också möjligt att man är två eller fler studenter från skolan som delar boende med en spansk värd. Värdarna kan vara i olika åldrar och ibland är de själva studenter och i andra fall arbetar de.

Välj mellan enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum, om två personer reser tillsammans) och med gemensamt kök och badrum.

När man delar med andra studenter från skolan är man vanligtvis mellan 3-6 studenter per lägenhet. De flesta lägenheter ligger på gångavstånd från skolan, räkna med ca 10-30 minuters promenad. Lägenheterna är fullt utrustade och det ingår lakan.

Familj

Boende i enkelrum eller dubbelrum i noga utvalda spanska värdfamiljer. Halvpension ingår vilket betyder att man får frukost och middag hos sin värd. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och att komma närmare den spanska kulturen och vardagslivet.

Hotell eller egen lägenhet

Eduplanet kan även hjälpa dig att boka eller rekommendera boende på hotell eller i en egen lägenhet för dig som söker ett självständigt, privat boende. Tänk på att priserna är annorlunda jämfört med skolans boendealternativ i delade lägenheter eller i familj.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Spanska i San Sebastian på Lacunza International House

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Susanne
(5)
Jag har ett bra boende hos en trevlig tjej och bor mitt i centrum, nära stranden och skolan, precis enligt mina önskemål :) Jag har gått kurser i spanska förut och lärarna i Alicante (universitetet) och Malaga (Malaga Plus) var bra, men inget slår staden San Sebastian och de lärare jag har haft här (Lacunza). Mexico (Solexio) var ingen höjdare. ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Spanska i San Sebastian på Lacunza International House via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner