Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa – Koreanska i Seoul på Lexis Korea

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Seoul
Varierande
Heltid
CSN-berättigad
Korean
Startdatum: Varje måndag - Seoul
Sista ansökan: Löpande ansökningar

Språkresa – Koreanska i Seoul på Lexis Korea

Studera koreanska i Seoul med Språkpunkten!

Studera koreanska i Seoul med Eduplanet!

Vill du lära dig koreanska och få upplevelser du sent kommer att glömma? Ta då chansen och åk på en språkresa till Seoul med Eduplanet! På Lexis Korea studerar ungdomar och vuxna från hela världen i en mångkulturell och dynamisk miljö.

”Jag tillbringade en månad på Lexis Korea. Denna månad är den mest underbara månaden i mitt liv. Lärarna på Lexis Korea är mycket trevliga. Studenterna är underbara och trevliga likaså!”
- Emile 21 år, 4 veckor

Mitt i hjärtat av Sydkoreas huvudstad Seoul ligger språkskolan Lexis Korea som är en del av utbildningsföretaget Lexis Group som bedriver flera språkskolor internationellt. Lexis Korea ligger i området Gangnam och har sina klassrum på elfte våningen i den nybyggda skyskrapan ANY-Tower. Här finns allt du som student kan behöva för ett effektivt lärande; internet, luftkonditionerade klassrum, ett multimediarum, bibliotek, ett studentkök samt en hjälpdesk där du kan få svar på dina frågor.

Upplev en ny kultur i Seoul

Det bor över 25 miljoner människor i Sydkoreas huvudstad Seoul med förorter inräknade, vilket gör staden till en plats för alla. Här finns ett pulserande nattliv, livligt aktivitetsutbud, spännande populärkultur och en tusenårig historia. Staden är inramad av snötäckta berg, hav och floden Han. Här finns människor från hela världen som studerar och arbetar och är en perfekt plats för dig som vill utmanas och lära dig det koreanska språket.

”Om klasserna: lärarna hjälpte mig när jag hade problem med koreanska, som är riktigt svårt att lära sig! Men med tiden och övning blev min koreanska bli bättre.”
- Emile 21 år, 4 veckor

Lexis Korea ligger i området Gangnam, vilket brukar beskrivas som det dunkande hjärtat av Seoul och som är belägen söder om floden Han. Det är ett shoppingdistrikt fullt av neonlysande skyltar och stora varuhus. Här finns en 700 meter lång boulevard full av kinesiska tempelträd där du utan problem kan avverka ett par timmar med en kopp kaffe från ett närliggande kafé. Är du kulturintresserad finns det ett stort utbud av restauranger, museer och andra historiska sevärdheter. Tillsammans med studenter från skolan kan du delta i aktiviteter så som koreansk matlagning, välkomstfester eller längre utflykter.

För mer information om Språkresa – Koreanska i Seoul på Lexis Korea, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Boende och Fritid

Bo i familj, ministudio eller gästhusÅk på språkresa till Asien!

Beroende på vad du är ute efter av din språkresa i Sydkorea finns det olika boendealternativ, alla med olika fördelar. Att bo i värdfamilj är ett sätt att snabbt komma in i den koreanska kulturen och öva språket i princip under dygnets alla timmar. Koreaner är gästvänliga och noggranna med att du som student ska få uppleva landet på riktigt, vilket gör värdfamilj till ett ypperligt alternativ.

Önskar du istället ett mer självständigt boende kan du bo i en liten studio, en så kallad ”koshiwan”, nära skolan. Detta är ett billigare alternativ och här delar du kök med andra studenter. Notera att rummen ofta är väldigt små, men på gångavstånd från skolan.

Ett tredje alternativ är att bo i ett gästhus. Här delar du badrum och kök med andra studenter, vilket gör detta till ett socialt alternativ där du snabbt kan få vänner. Vill du bo helt själv är det oftast möjligt då utbudet av gästhus är ganska stort. Slutligen finns även möjligheten för dig som student att bo i ett lägenhetshotell.

Mer information om de olika boendealternativen fås av Eduplanet.

Kurser

Språkkurser i koreanska – på din nivå!

Korea Lexis i Seoul erbjuder ett flertal språkkurser beroende på dina förkunskaper. Här är några av alternativen, vänligen kontakta Eduplanet för mer detaljerad information.

”Lexis har aktiviteter för eleverna i syfte att lära känna varandra och besöka Seoul, vilka var roliga. Det är ett bra sätt att bli vän med studenter från många länder och lärare, lära sig deras språk och öva koreanska. I slutet av kursen pratade jag med mina vänner på engelska, japanska, koreanska och franska!”
- Emile 21 år, 4 veckor

Deltidsstudier: 15 lektioner i veckan. Nybörjarnivå till avancerad nivå, med grupper om max 12 studenter. Fokus på konversationer och enklare texter på nybörjarkursen. Koreanska varvas med engelska. De mer avancerade kurserna inkluderar övningar i skrivspråket Hangul. Målet med alla kurser är att bygga upp självförtroendet i det koreanska språket, utveckla hörförståelsen och utöka ordförrådet.
Intensivkurs: 25 lektioner i veckan. Samma upplägg som deltidskursen ovan, men med 10 lektioner mer i veckan. Under dessa lektioner kan du som student välja att fördjupa dig i olika ämnesområden så som skrivövningar, koreansk kultur, grammatik eller kommunikation.
Kvällskurs: 4-6 lektioner i veckan under kvällstid. Passar dig som till exempel arbetar dagtid och som vill lära dig koreanska. Finns på nybörjarnivå till mer avancerad nivå. Fokus ligger på konversation och kursen kan läsas i allt från 1 vecka upp till 24 veckor.
Privatlektioner: 10-20 lektioner i veckan. En skräddarsydd kurs för dig som önskar privatlärare som kan ägna all sin uppmärksamhet på ditt individuella lärande. En lektion är en timme lång och kan bokas i kombination med grupplektion.

Kursstarter varje måndag. Ansökningar sker löpande genom Eduplanet.

Examen & Intyg

För information om examen och diplom, vänligen kontakta Eduplanet.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa – Koreanska i Seoul på Lexis Korea

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Julia
(4)
Min tid på Lexis har varit mycket rolig! Jag kom till Korea själv så jag var väldigt nervös inför skolstarten. Men när jag började fick jag snabbt lära känna några andra svenska studenter så jag blev lättad! Jag träffade också många utländska studenter från hela världen. Jag gillade verkligen alla lärare och personalen i skolan. Alla var väldigt...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkresa – Koreanska i Seoul på Lexis Korea via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner