Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Kinesiska i Shanghai på Mandarin House

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Shanghai
2 veckor och uppåt
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kinesiska

Språkresa - Kinesiska i Shanghai på Mandarin House

Språkkurs i kinesiska i ShanghaiStudera kinesiska i Shanghai

Vill du uppleva en magnifik storstad och studera en lärorik språkkurs i kinesiska/mandarin är detta rätt val för din språkresa! Ta chansen och studera det internationella språket vid Mandarin House i Shanghai, via Eduplanet.

Skolan är välorganiserad, modern och har en professionell inställning till hur undervisning i kinesiska bäst och mest trivsamt ska bedrivas.Mandarin House – ett gott rykte

Skolan har funnits sedan 1959 och har under åren fått ett väldigt bra rykte bland elever. Detta genom att skolan lägger stor vikt vid att lyssna på och ta del av feedback från tidigare studenter.

Känn den moderna storstadspulsen i Shanghai

Om man vill roa sig eller känna den moderna pulsen är Shanghai ett bra val. Staden är den kinesiska basen för många utländska och inhemska företag. Härifrån utgår stor del av Kinas handel och ekonomi. Även om staden är stor är det rätt ställe att läsa på om du söker en ort som inte är av Pekings mångmiljonstorlek.

För mer information om Språkresa - Kinesiska i Shanghai på Mandarin House, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

  • Minimiålder: 18 år
  • Från nybörjare till avancerad
  • Studentvisum krävs för längre kurser
  • Studiemedel från CSN fr 13 veckors kurs

Visum

Till Kina krävs i regel studentvisum om du är borta under en längre tid. På kortare kurser räcker det oftast att resa in på turistvisum som svensk medborgare.

Eduplanet hjälper dig med den information du behöver men du måste själv hämta ut ditt visum hos ambassaden.

Boendealternativ

När du studerar kinesiska i Shanghai kan du välja på tre olika boendealternativ. Välj mellan att bo i familj, i delad lägenhet med andra studenter eller i en egen mindre lägenhet.

Familj

Passar dig som:

  • Vill få ut maximalt av din vistelse i Kina.
  • Vill ta del av vardagskulturen och språket i en helt vanlig kinesisk familj.


Familjerna bor i regel 30-45 minuter från skolan och du har affärer, post och bank i närheten av där du bor. Du har ditt eget sovrum med säng, garderob, byrå och skrivbord. Sängkläder ingår. Kök och badrum delar du med familjen. Halvpension ingår i priset.

Delad lägenhet

Detta boendealternativ passar dig som:

  • snabbt vill lära känna andra studenter samt
  • önskar bo mer självständigt.


Om du väljer att bo på ett residensområde i en delad lägenhet är det cirka 10-30 minuter från skolan. Lägenheterna är fullt möblerade och utrustade med gratis bredband, utrustat kök, badrum, tvättmöjligheter och air condition. Rummen är av olika storlek men det finns alltid en säng, skrivbord och garderob. Transfer kan bokas till mot en extra kostnad.

Egen lägenhet/studio

Önskar du bo mer på egen hand förmedlar Mandarin House även privata studios till dig som student. Alla lägenheter är fullt möblerade och är belägna med 10-20 minuters avstånd från skolan. Gratis bredband, TV, air condition och tvättmaskin finns i alla lägenheter. Vatten, gas och el är inkluderat i priset.

För vem?

Mandarin House passar för dig som vill upptäcka antingen Shanghai eller Beijing (skolan har också undervisning där) och vill stanna likväl en kort period som en eller två terminer. Du får en en bra grund att stå på och kommer lära dig de viktigaste elementen i språket.

Skolans personal är mycket hjälpsam och du får snabbt svar på frågor om din språkkurs, boende eller om du har önskemål om aktiviteter. För att åka på denna språkkurs måste du vara minst 18år.

Kurser

Språkkurs i kinesiska

Lektioner per vecka: 20 eller 30
Du kan välja mellan att läsa 20 eller 30 lektioner per vecka i grupp med andra deltagare. 20-kursen innefattar 4 lektioner per dag och är lämplig för dig som vill läsa längre eller hinna med annat vid sidan av lektionstiden. 30-kursen innefattar 6 lektioner per dag och passar för dig som vill lära dig mer intensivt, tex under en kortare period.

Båda kurserna fokuserar på oral språkinlärning och träning i att kommunicera. Då det kinesiska skriftspråket är annorlunda jämfört med vårt skriftspråk läggs självklart också tid på inlärning av detta samt grammatik. Både 20 och 30-lektionerskurserna ges från en vecka upp till ett läsår. Klasserna har maximalt 10 deltagare i varje grupp.

Språkkurs i kinesiska + privatlektioner

Lektioner per vecka: 20+5 eller 30+5
Kombinationskurserna 20+5 och 30+5 kombinerar gruppkurs, med max 10 deltagare per grupp, med 5 privatlektioner per vecka. Som deltagare på denna får du då del av både gruppdynamiken i gruppkursen och hjälp med dina individuella språkliga behov i privatundervisningen.

Privatundervisning, tex med affärsspråk

Privatundervisning gör det möjligt för dig att styra innehållet, tex med inriktning på affärsspråk. Antingen är du nybörjare eller så har du kunskaper i kinesiska sedan tidigare. Att göra affärer och kommunicera med kinesiskt näringsliv är speciellt. Du kanske redan behärskar kinesiska men behöver lära sig affärsterminologi, hantera formella och informella möten, göra presentationer, känna till affärsetik och representativt uppförande mm. Då kan denna kurs vara perfekt för dig.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Kinesiska i Shanghai på Mandarin House

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Edvin 20 år, 13 veckor i Shanghai på Mandarin House
(4)
Lärarna var väldigt sköna och de blev lätt vänner med sina elever!
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Kinesiska i Shanghai på Mandarin House via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner