Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Japanska i Tokyo på KAI

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Tokyo
2 veckor till 2,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Japanska

Språkresa - Japanska i Tokyo på KAI

Språkresa - Japanska på KAISpråkresa - Japanska på KAI i Tokyo

KAI Japanese Language School grundades 1987. Skolan ligger i stadsdelen Shinjuku i Tokyo och det är enkelt att ta sig dit från andra delar av staden med Tokyos extremt välfungerande tunnelbana. Atmosfären på skolan är internationell med studenter från över 50 länder varje år.

KAI råder en kulturell förståelse mellan de olika nationaliteterna vilken präglar undervisningen, lärarna och stämningen på skolan. KAI:s språkkurser i japanska fokuserar på kommunikation och kultur. Studenterna förväntas ha lärt sig att konversera vid kursens slut.

Atmosfären på KAI är internationell med studenter från över 50 länder varje år. På skolan råder en kulturell förståelse mellan de olika nationaliteterna vilken präglar undervisningen, lärarna och stämningen på skolan.

På KAI läser mycket svenskar och västerlänningar jämfört med de flesta skolorna i Japan och det är en stor fördel då skolor med vana för västerlänningar oftast har anpassat sin undervisning därefter. Asiater, och då speciellt kineser och koreaner, har mycket lättare för att lära sig japanska då språkuppbyggnad och alfapet har vissa likheter, så tempot på skolor med få västerlänningar brukar vara väldigt högt och svårt att hänga med för en svensk.

KAI har varit en viktig medlem i "Association for the Promotion of Japanese Language Education" (APJLE) sedan organisationen grundades 1989. Med åren har mer än hälften av de 600 skolorna som var medlemmar från början blivit uteslutna så bevisligen är organisationen noga med att deras standard- och kvalitetsstämpel upprättshålls av dess medlemmar. KAI är med andra ord en väldigt bra skola som alltid strävar efter att bli bättre och redan nu kan ses som en av Japans bästa språkskolor.

För mer information om Språkresa - Japanska i Tokyo på KAI, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Visum

När man åker till Japan för att läsa måste man antingen ha ett turistvisum eller ett studentvisum och det är tiden man studerar som avgör vilket det blir.

Man inte kan söka studentvisum för mindre än ett år, av vilket man måste studera åtminstone 3/4, så om du ska läsa ett halvår eller mindre åker du med turistvisum. Ett turistvisum gäller 3 månader från det att man reser in i landet så när det går ut måste man lämna Japan över en dag för att sedan komma tillbaka och få ett nytt turistvisum så att man kan stanna 3 månader till. Det är många som gör på det här viset och att göra det en gång är normalt sett inte några problem. Det finns företag som anordnar helgutflyckter till Korea och Kina vilket brukar vara ett ekonomiskt och bra alternativ. Åker man ett gäng kompisar så kan det ju vara en rolig liten resa.

kaiTuristvisumet kan man antingen ansöka om i förväg på Japanska ambassaden i Stockholm eller ordna på flygplatsen när man kommer till Japan.

Att ordna studentvisum är en betydligt mer komplicerad procedur som kräver att man påbörjar ansökan åtminstone ett halvår innan avresa, det finns dock lösningar för den som ansöker senare än så, hör gärna av dig till Eduplanet så förklarar de närmare.

Kurser

Språkkurs i japanska

Denna språkkurs består av 20 lektioner per vecka och ges i 8 olika nivåer. En mycket bra språkkurs för dig som vill få en inblick i det japanska språket. Oftast krävs inga förkunskaper alls men vi brukar rekommendera att man läst in sig på de japanska alfabeten innan kursstart. Studietempot på KAI är högt så att komma väl förberedd underlättar.

Privatlektioner i japanska

Skolan erbjuder privatlektioner som kan studeras vid sidan av en språkkurs eller för sig. Privatlektionerna utformas efter studentens språkliga behov.

 

Boende

Student House

De flesta studenter som åker till Tokyo för att studera bor i olika typer av studentkorridorer och delade lägenheter (Student House). Då boendepriserna i Tokyo är relativt höga är det få som har råd med en egen lägenhet men ett rum i en korridor eller ett Student House där man delar kök och badrum med de andra man bor med kan man hitta till ett överkomligt pris. Det finns gott om boenden så det är lätt att hitta något men det gäller att veta var man ska leta.

Skolan har inget eget boende utan de bokar själva genom diverse privata företag på förfrågan. Då detta är något man lätt kan göra själv och då få möjligheten att se och välja precis vad man bokar så rekommenderar Eduplanet att man tittar runt lite själv först. Om man sedan tycker att det är krångligt att boka själv kan du alltid be skolan boka något närmare kursstart.

Om du ska vara iväg en längre tid rekommenderar Eduplanet även att du inte bokar upp dig för mer än tre månader till att börja med. Du kan då känna efter hur det känns när du kommer fram och om du trivs bra brukar det inte vara några problem att förlänga kontraktet men om du märker att det finns bättre och billigare alternativ så är du fri att ta något annat.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Japanska i Tokyo på KAI

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Daniele 24 år, 20 veckor på KAI i Tokyo
(4)
Milstople i livet! Helt fantastiskt! Alla på skolan va helt underbara! Som en familj! Tokyo erbjuder en massa roliga och vackra saker, allt från platser till människor!
Linus 20 år, 10 veckor på KAI i Tokyo
(5)
Språkkursen var väldigt bra. Lärarna var väldigt hjälpsamma, och kursens utformning var mycket lyckad. Tempot var bra och jag känner att jag lärde mig relevant japanska (dvs. inte sådant man aldrig kommer att använda sig av). Det blir aldrig trist i Tokyo!
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Japanska i Tokyo på KAI via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner