Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Italienska i Rom på DILIT International House

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Rom
Upp till 40 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Språkresa - Italienska i Rom på DILIT International House

Språkresa - Italienska på DilitSpråkresa - Italienska på Dilit International House i Rom

DILIT grundades 1974 och ingår i den världsomspännande organisationen International House. Förutom att DILIT är en av de ledande skolorna för språkresor i Italien så är det även en skola som lägger stor vikt vid personlig service vilket skapar en trevlig och familjär stämning.

DILIT:s språkkurser har en kommunikativ undervisningsmetod som bygger på aktivt arbete med konversation och studier av aktuella texter från dagstidningar och veckomagasin mm. På detta sätt lär du känna den italienska kulturen och vardagen, samtidigt som du lär dig grammatik och utökar ditt ordförråd. Många nybörjare klarar redan efter åtta veckor att föra en lätt konversation.

Skolan har mycket kompetenta lärare som regelbundet deltar i vidareutbildningar för lärare. Skolan är belägen i centrala Rom nära centralstationen Termini och består av en huvudbyggnad som är ett trevåningshus med 11 klassrum. Intill huvudbyggnaden ligger två annex med sammanlagt 15 klassrum.

I huvudbyggnaden ligger skolans reception, ett studierum, ett språklabb, video och datorer mm. Studenternas naturliga träffpunkt på sin språkresa när dagens lektioner är slut är skolans snack-bar, här serveras även lunch till ett bra pris.

För mer information om Språkresa - Italienska i Rom på DILIT International House, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Språk + aktivitet

Italienska + matlagning

Träd in i det italienska hemmet och lär dig hemligheterna med det italienska köket! Gå en matlagningskurs och lär dig tillreda några klassiska italienska rätter. Kursen ges i ett italienskt hem och när middagen är klar delar du den med kursdeltagarna över ett gott glas vin. Kursen är öppen för studenter på alla språknivåer. Kursen består av tre timmar per vecka.

Italienska + upptäck Rom

Ta del av Roms spännande historia, besök kända platser i staden och studera italienska! Kursen pågår i två veckor och ni har tre lektioner/utflykter per dag, måndag - fredag. Kursen är öppen för studenter som passerat nybörjarnivå i italienska.

För vem?

Rom har allt att erbjuda! Hela staden är som ett stort museum att vandra runt i och varje dag upptäcker du nya skatter.

Staden är för dig som vill vistas i en riktig storstad som aldrig sover och där det är svårt att sluta fascineras av stadens rika och långa historia.

Skolan passar dig som vill komma igång att faktiskt prata språket då undervisningen är mycket kommunikativ.

Kurser

DILIT IH's språkkurser har en kommunikativ undervisningsmetod som bygger på aktivt arbete med konversation och studier av aktuella texter från dagstidningar och veckomagasin mm. På detta sätt lär du känna den italienska kulturen och vardagen, samtidigt som du lär dig grammatik och utökar ditt ordförråd. Många nybörjare klarar redan efter åtta veckor att föra en lätt konversation.

Språkkurser i italienska

Lektioner per vecka: 15, 20 eller 30

Skolan har språkkurser med olika intensitet att välja på, 15, 20 eller 30 lektioner per vecka. Klasserna består av max 14 studenter, och alla gör ett test när de anländer till skolan och placeras sedan på rätt nivå.

Kursen med 15 lektioner är alltid på eftermiddagar medan kursen med 20 lektioner nästan alltid är på förmiddagar. Vid ett fåtal tillfällen under sommaren kan 20 lektioners kursen hållas på eftermiddagen.

Det finns även en kurs med 25 lektioner där 20 lektioner är tillsammans med ovanstående och de 5 extra lektionerna i minigrupp med 1-6 studenter. Det kan alltså bli privatlektioner men till ett mycket lägre pris än normalt.

Boende

Familj

För att på allvar lära känna den italienska kulturen bör du välja boende i värdfamilj. Du kan välja mellan enkelrum eller dubbelrum och du kan välja till frukost eller halvpension.

Delad lägenhet

Att dela lägenhet med andra studenter är ett bra sätt att lära känna folk på. Du har eget rum eller delar med annan student (om ni reser två tillsammans) och du har tillgång till delat badrum och kök. Mot ett kostnadstillägg på mellan 200-300 kr per vecka kan du uppgradera ditt boende. Då bor du i regel i bättre områden av stan och i fräschare lägenheter med bättre standard. De flesta lägenheter har WiFi och bra bussförbindelser till och från skolan.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Italienska i Rom på DILIT International House

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Tom, 10 veckor på DILIT IH i Rom
(5)
Min språkresa till Rom var otroligt lärorik och spännande på många sätt. Först och främst så lärde jag mig ett språk väldigt bra på väldigt kort tid och för det andra så mötte jag människor från hela världen som jag fortfarande har kontakt med och skall besöka i diverse länder. Rom har så mycket att erbjuda, allt från antika byggnader, otrol...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Italienska i Rom på DILIT International House via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner