Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Italienska i Florens på Linguaviva

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Florens
Upp till 40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Italienska

Språkresa - Italienska i Florens på Linguaviva

Språkresa - italienska på linguavivaSpråkresa - Italienska på Linguaviva i Florens

Linguaviva i Florens är en privat språkskola grundad år 1976 som har mycket gott anseende. Linguaviva är medlem i den internationella sammanslutningen IALC vars syfte är att garantera studenter hög kvalité på sina medlemsskolor.

Skolan har även blivit granskad och godkänd av EAQUALS, en EU-myndighet som granskar kvailté på språkskolor.

Linguavivas mål är att de utländska studenter som väljer att åka på språkresor till Florens ska lära sig såväl språket, italienska, som lära känna Italien och landets kultur.

Att det är en mycket välorganiserad skola ser man direkt när man öppnar porten. Lärarna är välutbildade och ger dig en stimulerande undervisning som gör det roligt att lära sig italienska.

Det råder en vänlig atmosfär på skoloan vilket gör att studiemiljön blir mycket trivsam. Linguavivas språkkurser är uppdelade i två block varje dag. Två lektioner består av teoretisk språkkurs och de resterande två lektionerna består av praktisk språkinlärning. Linguaviva i Florens är centralt belägen på Via Fiume alldeles intill centralstationen. Du som är intresserad av konst, design eller foto kan hoppas på en tilläggskurs!

Om du är det minsta konstintresserad är det Florens du skall besöka. Förlora dig i flera världsberömda konstgallerier och upptäck den gamla och fina stadskärnan och den berömda bron Ponte Vecchio.Vill du upptäcka Toscana och alla dess fina städer och byar är Florens en perfekt utgångspunkt!

För mer information om Språkresa - Italienska i Florens på Linguaviva, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fritid

"Wien är för musiken och Florens är för konsten" brukar det heta. Att Florens är en av världens främsta konststäder kommer du snabbt att upptäcka då du åker hit på språkresa. 

Skolan har ett brett aktivitetsprogram och de anordnar aktiviteter både i och utanför skolan. I skolan erbjuds bland annat filmvisningar och olika föreläsningar om italiensk historia och arkitektur, och de är alla gratis.

Varje helg ordnar skolan utflykter till närliggande städer och sevärdheter.

Florens bjuder på vacker arkitektur, bra shopping och ett stort urval av restauranger och nattklubbar. För italienarna är Florens en viktig studentstad och här har studenterna sina "egna" caféer, restauranger och klubbar. Florens är en mycket naturskön stad med vackra omgivningar – hyr en cykel eller en vespa och upptäck Toscana!

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20
Skolans vanligaste språkkurs består av 4 lektioner per dag och kan läsas från två veckor och uppåt. Klasserna har maximalt 12 studenter. Fokus ligger på kommunikation - muntlig såväl som skriftlig. Ungefär var fjärde vecka gör du ett litet test så lärarna ser att du hängt med under kursens gång. All undervisning sker på italienska!

Intensiv språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 30
Vill du har en mer intensiv språkkurs kan du välja 30 lektioner per vecka, både på för- och eftermiddagen. Denna språkkurs rekommenderar vi att läsa 2-4 veckor.

Italienska + konst, design eller foto

Florens är en inspirerande stad med gamla traditioner inom konst och arkitektur. Låt kreativiteten flöda och passa på att gå en kurs i konst, design eller fotografi i kombination med din språkkurs. Lektionerna hålls på Florence University of Arts. En grundläggande nivå av italienska krävs för att kunna tillgodogöra sig kursen.

Italienska + matlagning

Passa på att göra ett djupdyk i den italienska matlagningskonsten på din språkresa. Du kommer få lära dig laga traditionella Toskanska rätter, såväl som att göra bakverk och avsmaka vin. Kursen läser du i kombination med dina språkstudier. En grundläggande nivå av italienska krävs för att kunna tillgodogöra sig matlagningskursen.

50+ kurs

2 veckors språkkurs med 20 lektioner italienska per vecka som varvas med matlagning, vinprovning, besök på gallerier, utflykter till bl a Pisa/Lucca/Siena/Cinque Terre. Unika startdatum varje år. Kontakta Eduplanet för mera information och aktuellt kursprogram.

 

Boende

Boendet ligger beläget antingen inom gångavstånd från skolan, eller så tar du dig till skolan genom en kort busstur på max 15 minuter. Du betalar din hyra i euro direkt till din hyresvärd.

Familj

Ta chansen att lära känna den italienska kulturen på nära håll och få möjlighet att använda din italienska i mer vardagliga situationer. Du kan välja mellan eget rum eller att dela rum (i det fall du reser med en kompis). I priset ingår halvpension(frukost + middag). Familjerna i Florens består ofta av äldre par som har tiden och intresset att välkomna utländska studenter till sina hem. De flesta bor i residensområden runt omkring Florens, i regel får du räkna med en busstur på max 20 minuter in till skolan.

Delad lägenhet

Att dela lägenhet är ett utmärkt sätt att lära känna andra studenter. Lägenheterna är fullt möblerade och har tre eller fler sovrum. Kök och badrum delas med de andra boende. Lakan och handdukar ingår. De flesta lägenheterna ligger i centrala delar av Florens, men det finns också lägenheter lite i utkanten av stan och du kan då få räkna med en busstur på runt 15 minuter till skolan. Samtliga lägenheter är fullt möblerade och har tre eller fler sovrum. Kök och badrum delas med de andra boende. Lakan och handdukar ingår.

Egen studio

Möblerade ettor och mindre lägenheter finns tillgängliga för en till två personer. Köket är fullt utrustat och det ingår lakan och handdukar. Skolan förmedlar bra kontakter till olika förmedlare runt om i Florens, du behöver själv kontakta dessa för att kolla upp platstillgänglighet. 

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Italienska i Florens på Linguaviva

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Julia 21 år, 16 veckor
(5)
Mina månader i Florens har förutom ett nytt språk gett mig otroligt mycket som person. Staden är fullständigt underbar, ligger perfekt placerad för att kunna resa runt i andra italienska städer, är både vacker, kulturell och har tillgång till bra nattliv. Vädret är även väldigt stabilt, det regnar inte speciellt ofta. Som utlänning blir du ofta ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Italienska i Florens på Linguaviva via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner