Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Italienska i Bologna på Centro Cultura Italiana

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Bologna
2-40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Italienska
Startdatum: Varje måndag - Bologna
Sista ansökan: Löpande ansökningsdatum

Språkresa - Italienska i Bologna på Centro Cultura Italiana

Studera italienska i Bologna med Språkpunkten!

Språkresa - Italienska på Centro Cultura Italiana i Bologna

Vill du lära dig italienska och är nyfiken på den italienska kulturen? Ansök då till Centro Cultura Italiana i Bologna i Florens! Här kommer du garanterat inte få tråkigt!

”Att vara lite äldre var inte, som jag fruktat, något problem på skolan i Bologna. Åldersblandningen visade sig vara stor; här fanns studenter mellan 18 och 70 år. Skolan var en hit med otroligt engagerande lärare. Mina italienskakunskaper fick sig en ordentlig skjuts. Till det bidrog också middagarna med min hyresvärdinna och hennes vänner!”
- Niklas 53 år, 2 veckor

Centro Cultura Italiana är en trevlig språkskola, belägen mitt i Bolognas historiska stadsdel, i en vacker medeltidsbyggnad. Undervisningen är uppdelad i två block som varvar teori och praktik. För dig som vill få ut ännu mer av din språkkurs erbjuds sex lektioner extra i veckan utöver den obligatoriska läroplanen. Dessa extralektioner kan exempelvis vara ett besök på museum, guidade turer, föreläsningar, olika grupparbeten eller underhållningar.

Bologna - matens och kulturens stad
Språkresa - Italienska i Bologna

Bologna är en idealisk stad att lära sig italienska i. Staden är fortfarande inte upptäckt av alla turister, vilket gör att du får uppleva den genuina italienska livsstilen. Bolognas invånare "bolognesi" är kända i Italien för att vara mycket öppna och varma människor som är lätt att få kontakt med.

”Utöver lektionerna tycker jag att skolan erbjöd en bra mängd av fritidsaktiviteter av olika slag. De guidade turerna var ofta väldigt bra. Det finns mycket att se och göra i Bologna med omnejd.”
- Agnes 24 år, 13 veckor

Älskar du italiensk mat och kultur har du kommit rätt. Stadens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden och det var här som Europas första universitet grundades - redan 1088! Här finns en mängd restauranger, barer och kaféer där du utan problem kan äta dig mätt i.

Staden har även ett rikt kulturliv med utställningar, museer och konserter. Centro Cultura Italiana har ett stort utbud av aktiviteter, allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din språkresa!

För mer information om Språkresa - Italienska i Bologna på Centro Cultura Italiana, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Boende och Fritid

Bo i en italiensk familj eller dela lägenhet

Beroende på vad du vill få ut av din Italienvistelse kan du välja olika boendealternativ. Vill du ta den av den italienska kulturen på mer nära håll är värdfamilj en bra idé. Där får du chansen att tala italienska mer eller mindre dygnet runt och se hur vardagen ser ut i en italiensk familj. Vill du lära känna dina kursdeltagare bättre är ett delat boende bra. Här kan du välja mellan att dela sovrum eller ha ett eget. Badrum och kök är gemensamt. De flesta boendena ligger på gångavstånd från Centro Cultura Italiana. 

Mer information om de olika boendeformerna, kontakta Eduplanet!

”Bologna är en toppen stad att studera italienska i eftersom dom inte talar så mycket engelska. Det är också en stad full med studenter och uteliv och därför får man tillfälle att praktisera italienskan med folk i min egen ålder plus att folket och studenterna är mycket öppna och gästvänliga.”
- Stina 22 år, 4 veckor

Kurser

Språkkurs: 20 lektioner per vecka. Klasserna har 6-12 studenter i varje. Kursen fokuserar först på vokabulär och grammatik och sedan på konversation och uttryck.

Intensivkurs: 20 lektioner per vecka. Endast 3-5 studenter per klass. Denna språkkurs passar för dig som vill ha ett snabbare och mer effektivt resultat med mer lärarledd inlärning.

Individuell språkkurs: Vill du ha helt anpassad undervisning kan du välja att ta en språkkurs med privatlektioner som fokuserar på dina individuella behov. Skräddarsys enligt dina önskemål.

”Lärarna var väldigt trevliga och duktiga. All kommunikation var på italienska, vilket är väldigt viktigt när man vill lära sig ett språk. Cultura Italiana var den bästa skolan jag har varit på (har varit på tre olika skolor via Språkpunkten/Eduplanet). Bologna var perfekt med tanke på att det inte fanns så mycket turister. Man fick möjlighet att använda sig av språket. Det var bra uteliv. Staden var inte för stor och inte för liten. Perfekt!”
- Alenoosh 31 år, 4 veckor

Examen & Intyg

För information om examen och diplom, vänligen kontakta Språkpunkten!

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Italienska i Bologna på Centro Cultura Italiana

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Agnes 24 år, 13 veckor
(5)
Utöver lektionerna tycker jag att skolan erbjöd en bra mängd av fritidsaktiviteter av olika slag. De guidade turerna var ofta väldigt bra. Det finns mycket att se och göra i Bologna med omnejd.
Niklas 53 år, 2 veckor
(5)
Att vara lite äldre var inte, som jag fruktat, något problem på skolan i Bologna. Åldersblandningen visade sig vara stor; här fanns studenter mellan 18 och 70 år. Skolan var en hit med otroligt engagerande lärare. Mina italienskakunskaper fick sig en ordentlig skjuts. Till det bidrog också middagarna med min hyresvärdinna och hennes vänner!
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Italienska i Bologna på Centro Cultura Italiana via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner