Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Franska i Montpellier på Institut Européen de Francais, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Montpellier
1 vecka och uppåt
Heltid
CSN-berättigad

Språkresa - Franska i Montpellier på Institut Européen de Francais, EduPlanet

Språkresa - Franska på Institut Européen de Française (IEF) i Montpellier

2005 slogs de två skolorna IMEF och Odyssea (grundade 1983 respektive 2001) ihop och bildade en ny skola med ett av de största och bästa kursutbud som erbjuds i Montpellier; Institut Européen de Français, IEF.

Detta är en av de mest populära språkskolorna i Frankrike, mycket tack vare den sköna atmosfären på skolan och de fantastiska kurspriserna!

Skolan ligger optimalt placerad mitt i Montpelliers historiska kärna, i centralaste delen av staden. IEF tar emot studenter, lärare och yrkesverksamma språkfantaster i alla åldrar, från hela världen, året om. Dess välkomnande och vänskapliga atmosfär gör att du snabbt känner dig hemma och kan komma i ro i dina studier.

IEF har godkänts av och fått kvalitetsstämplar från en mängd olika nationella som internationella organisationer och är även ett officiellt testcenter för CCIP (Paris Chamber of Commerce) och Sorbonne University (Paris IV). Undervisningen ges i små grupper och klasserna ses över och omorganiseras efter behov varje vecka. Som student på skolan får du utöver undervisning och aktiviteter fri tillgång till skolans pedagogiska resurscenter där du på egen hand kan hitta olika övningar och hjälpmedel för att förbättra din franska. På skolan finns det även fritt wifi som du får använda dig av.

Eduplanet kan erbjuda mycket prisvärda språkkurser just på denna skola så tveka inte att skicka in en intresseförfrågan redan idag!

För mer information om Språkresa - Franska i Montpellier på Institut Européen de Francais, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Boende & Fritid

Boende

IEF förmedlar en rad olika boendeformer för dig som student. Här finns något för alla smaker oavsett om du vill bo ihop med andra studenter, i familj eller mer på egen hand. Transfer till boendet ordnar du på egen hand.

Delad lägenhet

Det mest populära boendealternativet i Montpellier! Lägenheterna ligger belägna i centrala Montpellier. Ibland med gångavstånd på kanske 15-20 minuter men oftast spårvagn/buss till och från IEF. Några måltider ingår inte utan du lagar din mat i det gemensamma köket. Att bo i delad lägenhet är både ekonomiskt och ett bra sätt att lära känna nya studenter på. Det är IEF som själva valt ut lägenheterna och i ditt boende har du eget litet sovrum men delar kök och badrum med 1-3 andra. I vissa fall bor även hyresvärden i din lägenhet och hyr ut resterande rum till studenter.

Familj

Vill du verkligen prata franska även efter skoltid rekommenderar vi boende i värdfamilj i Montpellier. Välj om du vill boka till endast frukost eller halvpension. Detta alternativ är idealiskt för dig som vill ut få maximalt av din språkresa. Här får du dels extra möjlighet att tala språket men också ett kulturellt och socialt utbyte vid sidan av dina studier. Vissa familjer tar emot flera studenter åt gången vilket är bra att veta om in. Du kan välja att boka boende med frukost eller också med halvpension(frukost och middag).

Fritid

Montpellier och dess närområde har gott om historiska landmärken, pittoreska byar och sköna vyer att erbjuda och om du vill ha hjälp att hitta dessa på ett roligt sätt så erbjuder skolan utflykter till en mängd olika destinationer.

De har även ett stort och varierat aktivitetsprogram med bl.a. filmkvällar, vinprovningar, sporter, traditionella danser och en guidad tur av Montpellier varje vecka. Här kan du se ett filmklipp från skolan och sekvenser från de aktiviteter som arrangeras! En språkresa till Montpellier tar dig till ett fantastiskt landskap väl värt att upptäcka!

                                                          

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20+2
Skolans pedagogik vill verka för aktiva studenter och interkulturellt utbyte mellan eleverna. Eleverna får göra allt från att hålla muntliga presentationer och konversationsövningar till att skriva egna texter, allt för att utveckla sin franska så mycket som möjligt.

Själv beskriver skolan sin utbildning som rolig, praktisk och framförallt utvecklande! Språknivåerna sträcker sig från nybörjare till avancerad nivå. I kursen ingår även 2 kulturella workshops.

Intensivkurs i franska

Lektioner per vecka: 20+2+6

Som komplement till skolans vanliga standardkurs(20+ 2) kan skolan också erbjuda en mer intensiv språkkurs. Passar dig som vill få ut mer av studierna. Då läser du istället 20 grupplektioner i franska + 2 workshops med ett tillägg på 6 privatlektioner.

Skolan har också andra intensivkurser som kan passa dig som vill få ut maximalt av din språkkurs på kort tid.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Franska i Montpellier på Institut Européen de Francais, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Nathaly
(5)
Jag saknar och jag tänker hela tiden på Montpellier, att åka dit var något av det bästa jag har gjort. Jag hade verkligen "the time of my life", vilket jag tror att många som varit där delar med mig. Jag måste tacka Språkpunkten för den service och stöd jag fick innan jag åkte iväg. Om man vill och har bra kontakt med sina lärare och med skolan ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Franska i Montpellier på Institut Européen de Francais, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner