Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Franska i Lyon på Alliance Francaise, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Lyon
Upp till 1 läsår
Heltid
CSN-berättigad
Franska

Språkresa - Franska i Lyon på Alliance Francaise, EduPlanet

Språkresa - Franska på Alliance FrancaiseSpråkresa - Franska på Alliance Francaise

Alliance Francaise är en icke vinstdrivande språkorganisation som grundades 1883 och idag finns i 130 länder. Skolan i Lyon ligger mitt i staden och är den näst största av Alliansens skolor, grundad 1984. Varje år kommer tusentals studenter av mer än 90 olika nationaliteter hit för att läsa språkkurser i franska.

Alliance Francaise är stor och har ännu inte många svenska studenter vilket bidrar till att din språkkurs i franska blir mer effektiv. Som student på skolan har du även tillgång till universitetets studentmatsal, Internet och diverse studentrabatter.

Undervisningen på Alliance Francaise är av hög kvalité och lärarna är mycket angelägna om att underlätta inlärningen för studenterna och bistå med exceptionell hjälp och service.

För dig som vill åka på språkresa till en storstad i Frankrike men ändå inte Paris, kan Eduplanet varmt rekommendera Lyon och skolan Alliance Francaise som har språkkurser av mycket hög kvalitet. Detta är dessutom en stor studentstad vilket gör att det alltid är liv och rörelse i staden!

För mer information om Språkresa - Franska i Lyon på Alliance Francaise, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

  • Bokning på Eduplanets egna hemsida
  • Minsta ålder 18 år
  • Från nybörjare till avancerad nivå

Fritid

Lyon är Frankrikes näst största stad med hela 1,3 miljoner människor som anser sig bo i hjärtat av det franska köket. Denna vackra inlandsstad räknas ofta som Frankrikes gastronomiska huvudstad där restauranger med utsökt och prisvärd mat finns i nästan vartenda hörn.

Fritid

Lyon är en mycket vacker stad insprängd i ett spännande landskap med mycket att se och göra. Västerut ligger vindistriktet Beaujoulais och österut hittar man början till Alperna.

Men oavsett om intresset faller på kultur, nöje, sport eller annat finns alternativ för de flesta. Skolan ordnar regelbundet olika aktivitetsprogram vid sidan av skolans språkkurser. Helg- och dagsturer anordnas till destinationer som Rivieran, Italien eller Alperna. Dessutom finns en mängd olika teatrar, museer och biografer att besöka, för att inte tala om ett riktigt bra uteliv. Bara fantasin kan sätta gränser!

Kurser

Månadskurs i franska

Studera 15-20 lektioner i veckan. Erbjuds i minst 6 olika nivåer. Språkkurserna fokuserar på muntliga och skriftliga övningar. Du läser månadsbundna kurser som startar 1 gång per månad.

När du läser 20 lektioners upplägget så läser du 15 vanliga grupplektioner + 5 lektioner konversationskurs varje vecka. Detta om du vill få lite extra träning i det muntliga.

Förberedande språkkurs för DELF examination

DELF är ett av de viktigaste franska språkproven som anordnas av den franska utbildningsnämnden. Denna språkkurs förbereder inför examinationen. Kursen består av fyra tillfällen vardera på 2 timmar. Två av lektionerna ägnas åt hörförståelse och talövningar, och två åt läsförståelse och skrivövningar.

Boende

I Lyon finns möjlighet att välja mellan boende i en fransk familj eller på studentresidens. Vill du bo på residens är det viktigt att vara ute i god för att garanteras plats. All hyra betalas på plats, i landets valuta(Euro).

Residens

Vid bokning av studentresidens tas en deposition ut av Eduplanet, en summa du får tillbaka av skolan när du flyttar ut om rummet är i det skick du fann det i. Som boende på residens betalar du din hyra varje månad direkt till residenset. Priset varierar mellan ca 300-410 Euro per månad (enkelrum). Skolan har två olika residens:

Residence Jussieu 
Beläget cirka 20 minuter från skolområdet med lokaltrafik. Här har du som student ditt egna lilla rum med säng, skrivbord, byrå samt wc/dusch. Wifi mot tillägg. Kök delar du med andra studenter. Residenset har också en 24h öppen reception. 

Benjamin Delessert
Ett annat residens som skolan börjat samarbeta med nyligen heter Benjamin Delessert, det består av 281 rum där Alliance Française har en mindre andel av dessa. Precis som på Residence Jussieu delar du kök med andra gäster men du har eget rum (ca 11 kvm) med liten kyl, dusch/wc. 

Såhär skrev vår student Daniel 28 år, om boendet på Benjamin Delessert:

"Jag har bott tidigare på Jussieu samt Andre Allix, kan säga att Benjamin Delessert är klart att rekommendera. Fördelarna är dessa: Läget, det är centralt, en kort promenad så är man i centrala staden, det är också nära Berges du Rhone, flodkanten, där man kan ta en promenad på en av Europas finaste flodpromenader och på 15 min komma direkt till Pont du Guilliotiere. Standarden på residenset; det känns fräscht och nytt, rummen är bra. Det finns dygnet runt bemannad reception direkt när man kommer in i residenset. Precis i anslutning till residenset finns en riktigt bra restaurang, en upplevelse att besöka. Finns också en stor matbutik, Kebab, pizza, sushi restaurang etc.."

Familj

Om du önskar bättra på franskan även efter skoltid rekommenderar vi att bo hos en fransk familj. Ta del av den franska vardagen som inneboende i en vanlig fransk familj! Du kan välja att boka enbart frukost eller också halvpension. Du betalar din boendehyra till din familj på plats varje månad. Kontakta Eduplanet för aktuell prisinformation.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Franska i Lyon på Alliance Francaise, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Anna 20 år, 16 veckor
(5)
Väldigt bra språkkurs på alla sätt, bra upplägg och väl inarbetat koncept som kändes naturligt. Min klass var stundtals lite väl ojämn, men så blir det väl när många är där en längre tid och "måste" flytta upp till högra nivåer pga det. Annars bra med många olika nivåer (ca 10-15) och det var inga problem med att byta om man kände sig lite felpl...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Franska i Lyon på Alliance Francaise, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner