Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Franska i Antibes på Centre International d' Antibes, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Antibes
Upp till 40 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad

Språkresa - Franska i Antibes på Centre International d' Antibes, EduPlanet

Studera franska i Antibes

Studera franska i Antibes, Frankrike

Vill du studera franska på Centre International D'Antibes (CIA) i den charmiga kuststaden Antibes, några mil söder om Nice? Centre International D'Antibes har sedan 1985 tagit emot deltagare på språkresor från hela världen. Skolan har ett riktigt gott rykte i Frankrike såväl som internationellt. Här blir du inte besviken!

Kombinera studier med semester

Vill du kombinera studierna med en avkopplande semester, fungerar detta utmärkt. Skolan i Antibes ligger i lugna och inspirerande områden. Antibes som studiemiljö passar speciellt bra för de som söker en "lagom" stor kuststad längs Côte D'Azur utan att för den skull bli för liten. Stadens läge nära Nice flygplats gör det också lätt att ta sig hit.

Familj, residens eller studio/egen lägenhet

När du åker till Antibes på språkresa för att studera franska har du flera boendealternativ att välja på.

  • Familj: Boende i enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum om du bokar ihop med vän) i noga utvalda franska värdfamiljer. Halvpension ingår vilket betyder att man får frukost och middag hos sin värd. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och att komma närmare den franska kulturen och vardagslivet i Antibes.
  • Residens: Skolan har tre olika boendealternativ på sina residens; "Student", "Standard" samt "Studio" (för studio, se nedan). Alla residens är enbart till för studenter vid CIA undtantaget ett residens som skolan väljer att använda mestadels under högsäsong. Du kan som student välja mellan enkelrum eller dubbelrum. 
  • Egen lägenhet: Boende i en egen liten lägenhet/studio som ligger i privata lägenhetsresidens som skolan äger. Priserna är höga jämfört med att boka boende i ett Student- /Standardrum (se ovan) eller i familj, i synnerhet om du anländer under högsommaren. Detta alternativ kan passa dig som stannar en kortare period i Antibes och som söker ett självständigt, lite lyxigare, privat boende.

För mer information om Språkresa - Franska i Antibes på Centre International d' Antibes, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

  • Minimiålder: 18 år
  • Från nybörjare till avancerad nivå
  • Ungdomskurs från 13-17 år

Fritid

Antibes som stad och dess omgivning erbjuder många härliga upplevelser. Vill du kombinera din språkkurs med sol och bad är Antibes någonting för dig!

Turista runt

För den kulturellt intresserade finns här världens mest kända Picasso-museum, många konstaffärer och rikligt med cafeér och restauranger. Att bara flanera i staden och njuta av dess franska atmosfär präglad av den historiska borgen längs havet och fortet Le Fort Carré som på sin kulle blickar ut över staden, är kanske det som gör Antibes som resmål för språkresor så lyckad.

Skolans egna aktivitetsprogram

Utöver detta ordnar skolan varje vecka en mängd olika sport- och fritidsaktiviteter. Studenter kan även följa med på anordnade utflykter till närliggande platser och städer.

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 20
Denna språkkurs består av 4 lektioner per dag, förlagda på förmiddagarna mån-fre i grupp om maximalt 15 deltagare. Kursen fokuserar på konversation, grammatik och skrift samt muntliga övningar. Detta är en språkkurs som ger en mycket bra grund att stå på.

Intensiv språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 30
Denna språkkurs består av 30 lektioner per vecka mån-fre. Utöver inlärning av det franska språket fokuserar denna kurs även på den franska kulturen. 20 av lektionerna sker på förmiddagar i grupp med maximalt 15 deltagare per grupp och 10 av lektionerna sker på eftermiddagar i grupp med maximalt 6 deltagare.

Ungdomskurs i franska

Lektioner per vecka: 20 + aktiviteter
Är du mellan 13-17 och vill läsa franska under sommaren? Perfekt! Skolan i Antibes anordnar sen 1985 populära ungdomskurser från juni-augusti. I kurspaketet ingår fransklektioner i grupp, aktiviteter och utflykter samt boende för hela vistelsen. Välj om du vill bo på något av skolans residens eller om du hellre bor i en fransk värdfamilj. Helpension ingår och du blir upphämtat och avlämnad på Nice flygplats. Kontakta oss för priser och platstillgång!

Boende

Värdfamilj

Detta alternativet passar dig som vill komma ännu närmare kulturen och lära känna befolkningen på nära håll. Bo i noga utvalda värdfamiljer i Antibes/Juan les Pines. När du bokar ingår halvpension, dvs att du får frukost och middag. Du kan vid bokning även lämna önskemål om vilken typ av familj du vill bo hos.

Residens

Passar dig som är lite mer självständigt och som vill möta andra studenter på plats. Skolan samarbetar med 3-4 olika residens i Antibes. Det finns olika rumskategorier du kan välja mellan. "Student", "Standard" och "Studio". Priserna varierar beroende på under vilken säsong du reser ner. Alla rum är utrustade med privat dusch/WC. Kontakta oss på Eduplanet för priser och platstillgång.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Franska i Antibes på Centre International d' Antibes, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Siri 24 år, 8 veckor på CIA i Antibes
(4)
Jag trivdes superbra där jag bodde och träffade väldigt många nya vänner, men för att få ut mest av sin språkresa skulle jag verkligen rekommendera att bo i värdfamilj. Dels för att få tala mer franska men även för att få uppleva det franska kulturen ordentligt.
Eva 37 år, 3 veckor på CIA Antibes
(5)
Jag har åkt på språkresor via Språkpunkten två gånger, till Frankrike, och varit nöjd båda gångerna! Bra lärare, man får lära sig mycket om Frankrike och lärarna anpassar materialet efter elevernas önskemål!
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Franska i Antibes på Centre International d' Antibes, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner