Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Engelska i Dublin på Centre for English Studies, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Dublin
Upp till 40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Engelska

Språkresa - Engelska i Dublin på Centre for English Studies, EduPlanet

Språkresa - Engelska på Centre for English Studies i DublinSpråkresa - Engelska på Centre of English Studies i Dublin

Här är en av Irlands mest uppskattade språkskolor, Centre of English Studies (CES) som erbjuder språkkurser året om till internationella deltagare. Skolan grundades 1979 och är centralt belägen på Dame Street.

Lokalerna är hemtrevliga och fräscha. De använder två byggnader som ligger bara några minuter från varandra. Det finns totalt 25 klassrum, ett språklabb, ett multimediarum med tillgång till internet samt en kafeteria som serverar luncher och lite olika slags fika. Passa på att njuta av skolans stora takterass.

Skolans undervisning vänder sig till vuxna och det passar alla språknivåer - nybörjare som avancerad. Det som är roligast med skolan är att det ofta är väldigt stor internationell spridning i klasserna. Cirka 4 000 personer deltar varje år i skolans kurser!

Irlands huvudstad ligger vid mittpunkten på landets östkust, i ett saftigt grönt landskap med floder, bäckar och sjöar. Av stadens ca 1,2 miljoner invånare är majoriteten unga och staden vibrerar av kreativitet och skaparanda. Härligt nattliv utlovas!

Dublin grundades faktiskt so en vikingabosättning år 841 och har sedan dess varit Irlands viktigaste stad. Vikingarna behöll sin makt över staden fram till år 1171 då engelsmännen tog över. För att visa sin makt lät engelsmännen på 1200-talet att bygga Dublin Castle, som senare har blivit en stor symbol för britternas herravälde. 

Idag är Dublin Irlands ekonomiska, administrativa och kulturella huvudstad! Och även en av Europas snabbast växande huvudstäder. Här finner man en mängd restauranger, butiker, kaféer och inte minst pubar!

För mer information om Språkresa - Engelska i Dublin på Centre for English Studies, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fritid

Dublin är huvudstaden i landet har otroligt stort utbud av sevärdheter och aktiviteter som du som student har all chans att ta del av. I staden möts du av en internationell, härlig och livlig atmosfär.  Det är en stor stad med 1,5 miljoner invånare men du kan ändå snabbt få känslan av att känna dig hemma. 

Musik, kultur och konst finns överallt i Dublin. Året om anordnas olika slags arrangemang, festivaler och konserter. Omtyckta områden som Temple Bar och Vicar Street, Dublins latinska kvarter, är alltid fulla av liv och rörelse med ett stort utbud av restauranger med mat från världens alla hörn. Det finns även många fina parker där man kan promenera eller bara ta det lugnt för att få lite omväxling från stadspulsen.

CES erbjuder som komplement till din språkkurs i klassrummet, ett brett aktivitetsprogram med flera aktiviteter under veckorna och ofta någon dagsutflykt under helgen. Du kan t.ex få chans att prova att segla i Dublinbukten eller rida i Europas största kommunala park, Phoenix Park. Runt omring Dublin finns dessutom ett utbud av olika golfbanor och kanske det allra viktigaste, en fantastiskt natur.

Vi på EduPlanet tror inte att du skulle bli besviken på Dublin som stad! Helt klart en huvudstad att besöka.

Kurser

Standard General English

Språkkurs med 20 lektioner per vecka i internationella klasser. Kursen finns på olika språknivåer och man kan fritt välja antal veckor att studera. Lektionstid måndag till fredag mellan kl. 09:00-13:45.

Standard Intensiv English

Intensiv språkkurs med 26 lektioner per vecka. Som ovan standardkurs men dessutom lektionstid tisdag, onsdag och torsdag eftermiddag mellan kl 14.00 - 16.00.

General English + Business English

Intensiv språkkurs med 26 lektioner per vecka som kombinerar allmän engelska med Business English. Kursstart varje måndag februari-oktober, dock minimum kurslängd på 2 veckor.

Övriga kurser

CES har även mycket uppskattade kurser för språklärare samt 50+ kurser. Även examenskurser i Cambridge exams finns att boka ni. Två nivåer - FCE som är lite enklare och sedan den officiella CAE-Cambridge examen, men även IELTS-provet finns att få göra. Dessa examenskurser sker på specifika datum och perioder under året. Kursländ på 9,12 eller 13 veckor. Kontakta oss på Eduplanet för mer information. 

Boende

CES erbjuder många olika alternativ för boende i Dublin.

Värdfamilj

Ett väldigt omtyckt alternativ. Perfekt för dig som söker extra språkträning och som vill få en större inblick i den irländska kulturen, och även kanske knyta kontakter på plats. Det är  noga utvalda värdfamiljer där halvpension (frukost och middag) ingår. Familjerna kontrolleras regelbundet för att de ska leva upp till skolans höga standard.  Vanligtvis enkelrum.

Residens

CES Dublin erbjuder boende vid tre små residens - Crestfiled, Auburn House och YWCA. Där bor du i enkelrum eller dubbelrum tillsammans med andra studenter. Ni delar kök och badrum. Vissa rum har dock eget badrum. Residensen ligger ca 15-20 minuter promenad från skolan, och lokaltrafiken går smidigt att nå. Trådlöst internet, TV och tvättmöjligheter finns. Väljer du boende i residens är det obligatorisk att boka ankomsttransfer, detta för att din ankomst till Dublin och boendet ska bli så smidig och bekvämt som möjligt.

Sommarresidens

Skolan erbjuder även två sommarresidens mellan juli-augusti samt juli-september. Det ena ligger ca 3 minuter från skolan.

Hotell eller Guest House

Kontakta oss med dina önskemål så kontrollerar vi tillgänglighet och priser.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Engelska i Dublin på Centre for English Studies, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Hanna
(4)
Att åka iväg på en språkresa till Dublin är bland det bästa jag gjort! Dublin är en toppenstad och CES är en jättebra skola. Det var bra att klasserna var blandade med elever från hela världen och att de var i lite olika åldrar. Lärarna på skolan är kompetenta och bra. Skolan har ett brett utbud med aktiviteter. Att bo i värdfamilj tycker jag va...
Visa mer
Johanna
(4)
CES har ett bra upplägg med mindre klasser som är baserade på ens språkliga nivå, blandade nationaliteter ger väldigt intressanta diskussioner och lärarna har bra koll på vad de håller på med. De lägger upp det efter klassen och ger eleverna en möjlighet att påverka innehållet i lektionerna. Dublin är en helt underbar stad, den har allt trots at...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Engelska i Dublin på Centre for English Studies, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner