Visa studentum.se som: Mobil

Skagit Valley College, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Seattle
1 termin till 2 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Mässa
2020-01-25

Skagit Valley College, EduPlanet

Studera i USA - Språkpunkten hjälper dig med ansökan.Studera utomlands i Seattle, USA - Skagit Valley College

Skagit Valley College (SVC) är beläget i Washington State i natursköna Mount Vernon mellan Seattle i USA och Vancouver i Kanada. I närheten ligger många härliga skidbackar så för dig som är intresserad av vintersporter och att vara ute i naturen passar denna skola perfekt. Mount Vernon är en liten ort som anses vara mycket trygg att bo i och iInvånarna är väldigt tillmötesgående och vänliga.

Skagit Valley College är ett mindre college med ca 7 000 studenter. Skolan erbjuder hög nivå på sina utbildningar och klasserna är små med upp till 30 studenter per klass. Skolan har också ett "transfer guarentee" program som gör det möjligt för studenter att få direkt intagning på ett universitet där de kan fortsätta sina studier efter tiden på Skagit Valley College.

Skolan erbjuder upphämntning från flygplats vid ankomst vilket kan kännas tryggt då man anländer till en helt ny stad och kanske helt nytt land. Personal på skolan hjälper dig sedan både med akademiska samt praktiska frågor och du blir garanterat väl omhändertagen.

Staden
Seattle är den musikvänliga storstaden i nordvästra USA med en fantastiskt natur där man lätt känner sig hemma bland stadens trevliga och välkomnande invånare. Seattle är beläget vid kusten och det finns möjlighet till bland annat segling och val-safari.

För mer information om Skagit Valley College, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

EduPlanet hjälper dig med alla stegen för att ansöka utan kostnad. Om du vill mailar vi gärna vår ansökningsguide. För att ansöka gäller i korthet för svenska studenter:

 • Ifyllt ansökningsformulär (som du får av oss)
 • Examensbevis från gymnasiet
 • Översatta gymnasiebetyg på engelska
 • Intyg om studiefinansiering (bl a från CSN)
 • Bankbrev
 • Kopia på pass
 • Skolans ansökningsavgift betald

Boende och Fritid

Endast tre minuter bort från campusområdet ligger Campus View Village som är ett boenderesidens för studenter. Detta område är fullt av studentlägenheter med fyra sovrum, badrum, vardagsrum, kök och matavdelning. Detta boende är perfekt för internationella studenter då du får möjlighet att lära känna andra studenter på skolan.
Det finns även möjlighet att bo med en värdfamilj i närheten av skolan. Man hyr då ett rum hos en amerikansk familj och bestämmer själv om man vill ha mat inkluderat eller ej.

Skagit Valley College omges av norra USA:s storslagna natur. Här reser sig bergskedjan Cascade Mountains i öst och genom Mount Vernon rinner floden Skagit River fram. Här finns ypperliga möjligheter till utomhusaktiviteter såsom skidåkning, kajakåkning, dykning och golf.

Utöver de självklara utomhusaktiviteterna har skolan också framstående lag i bland annat baseball, volleyboll, softball, basket, tennis och fotboll.

Kurser

På Skagit Valley College kan du läsa en tvåårig Associate's Degree. Läsåret är uppdelade i kvartal där man beräknas läsa 15 units per kvartal. Efter studierna har du möjlighet att läsa vidare på ett amerikanskt universitet. SVC är partner med en mängd prestigefulla universitet såsom University of Washington, University of Oregon, University of Hawaii och University of Nevada. På SVC kan du välja band en mängd olika huvudämnen såsom:

 • Anthropology
 • Biology
 • Chemistry
 • Fine Arts
 • Landscape Architecture
 • Music
 • Drama
 • Business & Management
 • Teaching
 • Philisophy
 • Literature

Kostnader

Exakta prisuppgifter finner du på EduPlanets hemsida.

OBS att vår hjälp är gratis, du betalar skolans kostnander direkt till dem.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Mässa

Mässa för Medicin, Business och Musik utomlands

Vår egen mässa för just Medicin, Musik och studier i New York, London och Barcelona

För sjätte året i rad anordnar vi EduPlanets egen utlandsstudiemässa! Vi håller till på Clarion Hotel Sign Stockholm mellan kl 12.00-16.00 lördagen 25/1 2020. Under dagen kan du ställa dina frågor till oss på EduPlanet, våra studenter och representanter från utvalda college och universitet. EduPlanets Utlandsstudiemässa riktar sig till dig som är intresserad av att studera detta utomlands:

 • Läkare, Tandläkare & Veterinär och PreMed
 • Musik & Performancei England, Tyskland, Irland
 • Business och studier i London, Barcelona, New York

På plats finner du b.la. universitet & college från;

 • 7 medicinskolor från: Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern och Cypern
 • Berkeley College New York
 • London South Bank University
 • EU-Business schoolBarcelona
 • Musikcolleget BIMM från England, Irland och Tyskland 

Kom förbi och träffa oss och skolorna och ställ frågor. Vi berättar om antagning & krav, studiemedel från CSN, håller korta seminarier om de olika ämnena mm.

Mässan är gratis och ingen föranmälan krävs – välkommen på Drop in!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-25    Tid:   12:00 - 16:00 Clarion Hotel Sign

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skagit Valley College, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Madelene
(5)
Ett av det bästa valen i mitt liv. Lärarna var mycket hjälpsamma och skolan har ett bra utvecklat program for internationella studenter. Veterinary assistant utbildningen är inte det samma som djursjukvårdare utbildningen i Sverige, men den hjälpte mig att ta steget vidare till Veterinary Technician utbildningen jag kämpar med nu. Ms Lane, min l...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Skagit Valley College, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner