Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Santa Monica College, Los Angeles, USA, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Los Angeles, Santa Monica
Varierande
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: Varierande - Los Angeles

Santa Monica College, Los Angeles, USA, EduPlanet

santa monica college, studera i los angeles

Studera på Santa Monica College i Los Angeles

Har du alltid drömt om att åka till USA? Varför inte kombinera din utbildning med din drömresa? I Los Angeles ligger Santa Monica College och här kan du studera 1-2 terminer eller läsa en hel utbildning. Santa Monica College är tveklöst en av de allra populäraste skolorna i USA för skandinaviska studenter. Att studera på college i Los Angeles är en upplevelse utöver allt annat!

Många studenter som läser vid SMC väljer att fortsätta sin utbildning vid ett universitet. Även du som svensk kan göra detta, genom att först läsa en Associate Degree vid SMC och sedan transferera till t.ex. UCLA. Läs på studerautomlandsbloggen om Myh som varmt rekommenderar SMC oberoende på om du önskar ta hela din examen i USA som hon själv, eller bara läsa fristående kurser.

Studera vidare i USA

Om du vill fortsätta dina studier i USA är SMC den perfekta skolan för att lägga grunden till en Bachelor Degree. Efter att du har fullföljt din Associate Degree på SMC kan du söka till ett universitet i landet, t ex University of California eller University of Southern California där du läser ytterligare två år för att uppnå en Bachelor Degree.

För mer information om Santa Monica College, Los Angeles, USA, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Krav

För att söka till SMC behöver du ett slutbetyg från gymnasiet med minst Godkänt/E i Engelska A eller B/5, 6 eller 7. Samtliga nya studenter gör ett test i matematik och engelska i början av sin första termin. Du kan läsa mer om detta på EduPlanets hemsida.

Om du saknar fullständigt avgångsbetyg från gymnasiet i Sverige finns det goda chanser att ändå komma in på t ex ett Study Abroad program på 1-2 terminer där du läser fristående kurser.

EduPlanet skickar dig gärna sin detaljerade ansökningsguide, för att få denna skickar du in en intresseanmälan eller ansökan.

Media-IT Building

Kurser

Santa Monica College erbjuder kurser inom en mängd olika områden och det går bra att läsa en eller två terminer på skolan, likaväl som en hel utbildning. Innan avresa väljer du som student det huvudämne, major, som du väl på skolan önskar läsa kurser inom. Vill du inte rikta in dig på något speciellt huvudämne så går det fint att blanda kurser från olika områden. Läs mer om skolans olika ämnesområden på EduPlanets hemsida. 

Study Abroad

Study Abroad är perfekt för dig som vill läsa en kortare tid i USA. Du läser valfria, fristående kurser i en eller två terminer. För att få studiemedel från CSN för Study Abroad måste du läsa minst 12 s.k. units per termin. En kurs är ofta 3 units lång, vilket innebär att du läser cirka 4 kurser per termin. 

Degreeprogram 

Du som redan vet vad du vill studera, och vill läsa i USA en längre tid, kan välja att läsa en Associate Degree eller ett transferprogram på SMC. Dessa program är 2 år långa, förutsatt att du läser 15 units per termin. Observera att om du på testet under Orientation Week får ett resultat som kräver att du läser flera förberedande matematik- eller engelskkurser kan du behöva studera något längre än två år för att hinna läsa alla kurser som behövs för att uppnå din examen.

I din Associate Degree väljer du en major, ett huvudämne, som innebär att du läser ett antal obligatoriska kurser inom ditt valda ämnesområde. Förutom detta läser du cirka 1 år s.k. General Education, vilket är allmänna kurser som inte är direkt kopplade till din major men som är obligatoriska för att du ska kunna uppnå din examen. Du kan läsa mer om Degreeprogrammet på EduPlanets hemsida. 

Boende

Det finns flera olika boendealternativ i och omkring Santa Monica. Santa Monica College har inte något eget studentboende men både vi på EduPlanet och skolan kan vara till hjälp i din jakt på boende. De allra flesta studenter hittar boende inom en vecka. Kontakta EduPlanet för mer information.

Examen & Intyg

  • Diploma
  • Certificate
  • Associate Degree
  • Bachelor Degree (endast inom Interaction Design)

Kostnader

Se alla kostnader på EduPlanets hemsida. 

Utbildningarna på Santa Monica College är godkända för studiemedel från CSN. Du kan söka bidrag och lån till kursavgift, levnadskostnader, flygbiljett och försäkring.

EduPlanet har inte några egna avgifter eller pålägg. Du betalar bara skolans kostnader. Du får hjälp med studievägledning, information om visum och CSN samt ansökan och hur du går till väga steg för steg, allt utan extra kostnad!

Fortsatta studier

Efter dina studier på SMC kan du fortsätta studera i USA och ta en Bachelor Degree på annan skola. SMC har speciella rådgivare som gärna hjälper till med detta och tillsammans med dig väljer en skola som passar dig och dina mål.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Santa Monica College, Los Angeles, USA, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Sara
(5)
Att åka till Kalifornien och plugga på SMC är det bästa beslutet jag tagit och detta är något jag rekommenderar alla att göra. Jag har fått vänner och minnen för livet. Skolan passade mig väldigt bra och jag uppskattade det jag stöd som jag fick av skolan i min utbildning och hjälpen jag fick med att nå mina mål.
Michaela
(4)
Jag har snart läst färdigt min första termin på Santa Monica College och som med det mesta finns det både bra och mindre bra saker med skolan. Jag tycker i stort sätt att skolan är bra, den har ett fint och mysigt campus och personalen på skolan är i stort både väldigt snälla och hjälpsamma. Ett stort plus är att du med ditt student ID kan åka g...
Visa mer
Prk
(4)
Los Angeles är som en blandning av tv-serien "The Hills" och "Cops". Svindyrt och glassigt åt ena hållet, knarkare, uteliggare och fattigdom åt andra hållet. Med det sagt kände jag mig aldrig osäker, vilket kanske är det viktigaste (jag är dock kille), och man lär sig vart man bör gå och inte ganska fort (typ stranden på sena kvällar och natten ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Santa Monica College, Los Angeles, USA, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: