Visa studentum.se som: Mobil

Santa Barbara City College, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Santa Barbara
Från 1 termin upp till 2 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Mässa
2020-01-25

Videoreportage

SBBC kommer inte att göra dig besviken! I filmen får du se soliga Santa Barbara från sin allra bästa sida. Skolan är belägen nära havet och erbjuder ett brett utbud av program för internationella studenter. Titta på filmen så får du veta mer om Santa Barbara City College och studenterna som studerar vid den populära skolan.

Santa Barbara City College, EduPlanet

Studera på Santa Barbara City College

Utbildningar med Språkpunkten på Santa Barbara City College

Santa Barbara City College är ett mycket prisvärt college som utsetts till USA:s bästa Community College. Läget på skolan, priserna och det stora utbudet av program & kurser har gjort att det är en av EduPlanets mest populära skolor!

Skolan grundades 1909, idag har skolan mer än 20 000 studenter varav cirka 1300 av dessa är internationella studenter från mer än 40 länder. Skolan ligger i den mysiga kustorten Santa Barbara med cirka 100 000 invånare.

Ortens härliga klimat plus närheten till städer som Los Angeles och San Francisco gör den till en väldigt bra studentstad. Dessutom har skolan en mängd olika klubbar, sportlag, studentorganisationer med mera så den som vill kan verkligen leva riktigt studentliv här.

Santa Barbara är beläget en timme norr om Los Angeles och kallas ofta Kaliforniens riviera tack vare den förmögna befolkningen, den speciella arkitekturen och framför allt för det otroligt vackra läget vid havet. De långa stränderna är perfekta för sol, bad och surfing och Stearn’s Wharf är den äldsta fungerande hamnplatsen i hela USA.

På EduPlanet erbjuds du rådgivning och får hjälp kostnadsfritt med ansökan, CSN-handlingar, visum- och boendefrågor. 

För mer information om Santa Barbara City College, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Kontakta EduPlanet så får du en tydlig ansökningsguide som beskriver hur du går till väga. Du får hjälp genom hela din ansökan och har tillgång till en egen kontaktperson som du kan vända dig till.

Grundkraven för att komma in hittar du på EduPlanets hemsida. Har du ett slutbetyg från gymnasiet med minst VG/C i Engelska blir du med största sannolikhet antagen. I enstaka fall kan man annars behöva komplettera med ett personligt brev som förklarar varför man vill studera på Santa Barbara City College.

Fritid

Utbildningar med Språkpunkten på Santa Barbara City CollegeStaden Santa Barbara har många amerikanska och internationella studenter och detta innebär att orten erbjuder en mängd aktiviteter så som vandring, surfing, studentfester, barbecues på stranden och kryssningar. Det finns dessutom ett stort antal sportlag att gå med i på skolan eller varför inte engagera sig i en studentförening?

Besök någon av de många vingårdar som finns i distriktet eller häng med på en resa till Las Vegas, San Francisco eller nationalparken Yosemite. Ortens härliga klimat och omgivning gör den speciellt lämplig för dig som tycker om natur och uteliv.

Kurser

Santa Barbara City College erbjuder kurser inom en mängd olika ämnesområden och det går bra att läsa en eller två Study Abroad-terminer, likaväl som hel utbildning. Studenterna väljer innan avresa ett huvudämne och sedan olika kurser inom detta ämne. Du behöver inte rikta in dig på något speciellt ämne om du är osäker utan kan då välja bland kurser från olika områden. För att läsa på heltid ska studenten läsa minst 12 credits, detta motsvaras ofta av cirka 4-5 olika kurser per termin.

Under Orientation week som äger rum cirka 2 veckor innan kursstart får studenten hjälp av studievägledare med att hitta lämpliga kurser. Kontakta gärna EduPlanet för mer information om kurserna.

Nedan listas några av de huvudämnen studenter kan läsa på SBCC:

 • Business
 • Marketing
 • Graphic Design
 • Biology
 • IT
 • Journalism & Media
 • Environmental studies
 • Film studies
 • Sport & Health
 • Theatre
 • Sociology
 • Psychology

Boende

Det finns flera olika boendealternativ för dig i Santa Barbara att välja mellan. Antingen kan du bo i värdfamilj, på studentresidens eller tillsammans med andra studenter i en lägenhet eller ett hus. Kontakta EduPlanet för mer information om var du kan leta boende.

Skolan kan hjälpa till att förmedla boende och kostnaden varierar beroende på standard och liknande.

Alla studenter vid SBCC får ett busskort så de kan ta sig till skolan med buss om de inte bor vid campusområdet.

Kostnader

Kostnader för utbildningarna hittar du på EduPlanets hemsida. Du kan även få en specifikation på vad det beräknas kosta totalt att leva och studera i Santa Barbara.

EduPlanet har inte några egna avgifter eller pålägg. Du betalar bara skolans kostnader. Du får studievägledning, information om CSN och visum samt hjälp med ansökan helt kostnadsfritt!

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Mässa

Mässa för Medicin, Business och Musik utomlands

Vår egen mässa för just Medicin, Musik och studier i New York, London och Barcelona

För sjätte året i rad anordnar vi EduPlanets egen utlandsstudiemässa! Vi håller till på Clarion Hotel Sign Stockholm mellan kl 12.00-16.00 lördagen 25/1 2020. Under dagen kan du ställa dina frågor till oss på EduPlanet, våra studenter och representanter från utvalda college och universitet. EduPlanets Utlandsstudiemässa riktar sig till dig som är intresserad av att studera detta utomlands:

 • Läkare, Tandläkare & Veterinär och PreMed
 • Musik & Performancei England, Tyskland, Irland
 • Business och studier i London, Barcelona, New York

På plats finner du b.la. universitet & college från;

 • 7 medicinskolor från: Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern och Cypern
 • Berkeley College New York
 • London South Bank University
 • EU-Business schoolBarcelona
 • Musikcolleget BIMM från England, Irland och Tyskland 

Kom förbi och träffa oss och skolorna och ställ frågor. Vi berättar om antagning & krav, studiemedel från CSN, håller korta seminarier om de olika ämnena mm.

Mässan är gratis och ingen föranmälan krävs – välkommen på Drop in!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-25    Tid:   12:00 - 16:00 Clarion Hotel Sign

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Santa Barbara City College, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Tanja
(5)
Santa Barbara är en otroligt vacker, mysig stad och skolan ligger ett stenkast från stranden. Jag var i SB i 6 månader och hade det väldigt bra. Skolan har ett enormt kursutbud, alltså inte svårt att hitta utbildning/kurs som tilltalar en, och lärarna jag hade var fantastiska. Jag förstår verkligen varför många lockas till denna lilla stad. Tyc...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Santa Barbara City College, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner