Visa studentum.se som: Mobil

Läkarutbildning Lettland - Riga Stradins University, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Riga
5-6 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Kommande starter
Riga Sista ansökan
Vår   (Engelska)
2018-11-01 om du inte är EU-medborgare.
Höst   (Engelska)
2019-06-01 om du inte är EU-medborgare.
Mässa
2020-01-25

Läkarutbildning Lettland - Riga Stradins University, EduPlanet

Riga Stradins Universitet i Lettland - nå din dröm att bli läkare eller tandläkare med Språkpunkten!

Studera till läkare eller tandläkare i Lettland på Riga Stradins Universitet

Drömmer du om att bli läkare eller tandläkare? Riga Stradins Universitet är känt för högklassiga akademiska studieprogram, högutbildade lärare samt att det är ett mycket modernt och dynamiskt universitet. De har ett mycket gott rykte i universitetsvärlden. Du som vill gå på ett universitet som dessutom är populärt bland svenskar har hittat helt rätt! Nästan 7000 studenter läser vid Riga Stradins Universitet, och ungefär 20% av studenterna kommer från andra länder än Lettland. Av dem är det hela 250 svenskar! 

Utbildningarna på Riga Stradins Universitet passar dig som vill läsa en läkar-eller tandläkarutbildning med hög klass, men som kanske inte kommit in på motsvarande utbildning i Sverige. Universitetet har också utbildningar till sjuksköterska och fysioterapeut på engelska - hör av dig till EduPlanet så kan de hjälpa dig med mer information. Med en examen i medicin från RSU får du jobba i alla EU-länder samt i vissa andra länder så som till exempel Indien och ett antal delstater i USA. 

Bara med EDUPLANET

EduPlanet hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med oss får du: 

 • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
 • Antagningsbedömning.
 • Förberedande kurs inför studier och antagningsprov.
 • Webinar med all info om att läsa medicin utomlands.
 • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
 • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
 • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.
För mer information om Läkarutbildning Lettland - Riga Stradins University, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökningsprocess & Krav

Antagningskrav:

 • Slutbetyg från gymnasiet med behörighet till svenskt universitet.
 • God nivå i engelska (se nedan för mer info).
 • För att söka måste du ha läst minst två kurser i kemi, biologi, engelska och matte eller fysik. RSU tittar sedan på betygen i två-kursen dvs Biologi2, Kemi2 och din högsta Engelska kurs. Du kan ha läst naturkunskap istället för kemi och biologi men då med högre betyg.
 • Minst 18 år gammal.

Om du känner dig osäker på engelskan kan du komplettera med ett av följande examina för engelska. Når du någon av dessa nivåer är du kvalificerad:

 • TOEFL PBT 550 eller mer.
 • TOEFL iBT 85 eller mer.
 • IELTS 6.5 eller mer.
 • Cambridge examen FCE eller CAE med betyg "C" eller mer, alternativt CPE med betyg "B" eller mer.

Det är vanligt att svenska studenter får dispens från detta krav i engelska om de har bra betyg i engelska från gymnasiet. EduPlanet kan dock inte garantera vilken nivå som krävs eftersom det även kan bero på styrkan i dina övriga meriter. Du kan också uppfylla kravet med ett intyg från en språkskola. EduPlanet hjälper dig gärna att läsa en engelskkurs för att bättra på din engelska. Du kan till och med läsa specialkurser inriktade på engelska för bruk inom vård & medicin!

Genomgång Antagningsprocess - medicinwebinar

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till Riga Stradins University är du välkommen att anmäla dig till EduPlanets Medicin-webinar som oftast hålls på torsdagar mellan kl 17.00 - 18.00. Där går EduPlanet igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor de samarbetar med, följt av en öppen frågestund.

Anmäl dig till webinariet, skicka dina frågor eller få ansökningsblanketter av EduPlanet här!

Boende och Fritid

Riga - Östersjöns bästa studentstad?

Riga är Lettlands huvudstad som ligger vid Östersjökusten. Staden grundades år 1201 och har idag cirka 740.000 invånare. Riga har mycket vackra äldre byggnader som ger staden dess karaktär. Här finns både medeltidsbyggnader och mer modern arkitektur och Riga har blivit ett allt mer populärt resmål de senaste åren. Riga kan sägas vara som en mix av Paris och Wien och här finns något för alla.

Boende

Många studenter väljer att bo i studenthostel till en början och väljer sedan efter år två att söka egen lägenhet. Det är både billigare och kanske trevligare att hyra en lägenhet för dig som skall stanna i Riga en längre tid. Riga är en studentstad, men bostadsmarknaden är mycket mer förlåtande än den i Sverige och nykomna svenskar brukar inte ha några större problem att hitta en lägenhet.

Många väljer att skaffa en rumskompis, vilket gör att kostnaderna blir ännu lägre.

Fritid

Riga Stradins University erbjuder ett antal aktiviteter för sina studenter, det finns ett stort antal studentföreningar och klubbar på campus som studenterna kan delta i, bland annat olika sportmöjligheter som basket, gym, cheerleading, tennis, pingis, gymnastik med mera. 

Kurser

Läkarprogrammet

Läkarprogrammet på Riga Stradins Universitet undervisas helt på engelska. Undervisningen är indelad i tre olika block där studenterna först läser teoretiska ämnen, sedan förberedande sjukdomslära inför praktiken och den tredje delen är den kliniska delen, det vill säga då studenterna får praktisera på sjukhusen. Inför den kliniska delen läser du också kurser i lettiska som ingår i undervisningsavgiften. Startdatum är september och februari varje år. Utbildningen är 6 år lång.

Tandläkarprogrammet

Utbildningen till tandläkare vid Riga Stradins Universitet är på 5 år och motsvarar 300 ECTS. All undervisning sker på engelska, men inför den senare delen av utbildningen läser du också kurser i lettiska för att kunna prata med dina patienter. Studenterna som läser till tandläkare får både läsa generella medicinska ämnen samt specialämnen inom medicinsk tandvård. Efter avslutad utbildning kan studenten arbeta som tandläkare både i Sverige och inom EU. Startdatum är september och februari varje år. Utbildningen är 5 år lång.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS – GÅR DET?

En vanlig fråga för studenter som är intresserade av att plugga till medicin utomlands är hur det rent praktiskt fungerar med yrkeslegitimationen. Detta är inget problem eftersom det finns direktiv inom EU som likställer medicinutbildningar i alla EU-länder. Det enda du som nyutexaminerad behöver göra är att ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen i Sverige.

Kostnader

Besök EduPlanets hemsida för att se aktuella kursavgifter och obligatoriska avgifter som tillkommer med din ansökan till RSU. Uppgifterna hittar du under fliken "Priser och Datum"

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Mässa

Mässa för Medicin, Business och Musik utomlands

Vår egen mässa för just Medicin, Musik och studier i New York, London och Barcelona

För sjätte året i rad anordnar vi EduPlanets egen utlandsstudiemässa! Vi håller till på Clarion Hotel Sign Stockholm mellan kl 12.00-16.00 lördagen 25/1 2020. Under dagen kan du ställa dina frågor till oss på EduPlanet, våra studenter och representanter från utvalda college och universitet. EduPlanets Utlandsstudiemässa riktar sig till dig som är intresserad av att studera detta utomlands:

 • Läkare, Tandläkare & Veterinär och PreMed
 • Musik & Performancei England, Tyskland, Irland
 • Business och studier i London, Barcelona, New York

På plats finner du b.la. universitet & college från;

 • 7 medicinskolor från: Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern och Cypern
 • Berkeley College New York
 • London South Bank University
 • EU-Business schoolBarcelona
 • Musikcolleget BIMM från England, Irland och Tyskland 

Kom förbi och träffa oss och skolorna och ställ frågor. Vi berättar om antagning & krav, studiemedel från CSN, håller korta seminarier om de olika ämnena mm.

Mässan är gratis och ingen föranmälan krävs – välkommen på Drop in!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-25    Tid:   12:00 - 16:00 Clarion Hotel Sign

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarutbildning Lettland - Riga Stradins University, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 8 recensioner.

Ali
(5)
Vad finns det att säga! Är sjukt tacksam över den hjälpen som erbjudits och den ständiga kontakten och tålamod. Då mitt ärende var väldigt komplex och har sen innan sökt till skolan 2 gånger via andra representanter men dock var det alltid fel eller papper som fattades utan vägledning till hjälp. Det tog bara 2 samtal med Edu och de hänvisade mi...
Visa mer
Victoria
(5)
Har fått oehört mycket hjälp och stöd från gänget i Eduplanet! Har fått alla mina frågor besvarade (obs! hade många frågor).
JoPi
(5)
EduPlanet hjälpte mig med hela ansökan och jag blev till slut antagen tack vare dem! Rekommenderar EduPlanet starkt!
Beställ information

För att få mer information om Läkarutbildning Lettland - Riga Stradins University, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner