Visa studentum.se som: Mobil

Richmond American International University i London, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
London
1-5 år
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
Engelska

Richmond American International University i London, EduPlanet

Richmond American International University i London

Välkommen till Richmond University i London! Richmond American International University är ett amerikanskt universitet i London, som grundades 1972. Skolan har två campus i London, ett i Kensington och ett i Richmond Hill.

Dessa två campus ligger på väldigt attraktiva platser i staden vilket gör universitetet extra populärt. Det första året garanteras även utbytesstudenter boende på något av skolans residens i närheten av campus.

Här kan du läsa till både en amerikansk och brittisk BA

Studenter från över 100 länder läser vid detta universitet så att studera vid Richmond ger dig verkligen ett globalt perspektiv under hela din utbildning. Här kan du t ex läsa dig till en amerikansk BA (Bachelor´s degree) och i vissa fall samtidigt till en brittisk BA (Honour´s degree) som båda är högt respekterade examina hos arbetsgivare och universitet världen över.

Studierna sker i små grupper

På Richmond University får du chans att inte bara studera i en av världens mest kosmopolitiska städer, utan också ta del av en internationell fakultet, flexibla kurser och program som även ger dig möjlighet att utforska områden utanför ditt huvudämne. Du läser i små grupper och dessutom på två campus i ett par av Londons vackraste områden.

 • Amerikanskt universitet mitt i London
 • Ett års "testmöjlighet" på Bachelor
 • Bachelor på 3 år för IB studenter
 • Garanterat campusboende

Ett år prövotid

En mycket stor fördel är att du kan läsa det första året på en Bachelor utan ha bestämt inriktning. Det ger dig en unik möjlighet att känna på många olika ämnen och att få tid att bestämma exakt vad du vill. De följande åren läser du med fördjupning mot det du väljer.

För mer information om Richmond American International University i London, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med din ansökan till Richmond University. De hjälper dig med frågor om t.ex. CSN, studierna, försäkring, boende m.m. För att ansöka till Richmond University rekommenderar EduPlanet att du skickar in din ansökan till dem senast 4 månader innan kursstart. Detta behöver du skicka in för att ansöka:

 • Fyll i ansökningsblanketten (den får du av EduPlanet)
 • Betala universitetets ansökningsavgift på £50, ca 530 kr (detta sker efter univeristetet mottagit din ansökan)
 • Engelska betyg gymnasiet B/Engelska 5 eller C/Engelska 6 eller D/Engelska 7. De behöver en vidimerad kopia av ditt slutbetyg översatta till engelska. För IB-studenter som söker direktentré till år 2 gäller andra nivåer. Kontakta EduPlanet för information.
 • Skriv ett motivationsbrev på ca. 500 ord där du förklarar varför du vill studera på Richmond University och vad du hoppas få ut av upplevelsen.
 • Skicka med minst ett referensbrev.
 • Passkopia.

Dessa dokument mailar du till EduPlanet.

Kontakta oss om du vill ha vår ansökningsguide, den är självklart också gratis!

De går igenom din ansökan och ser till att den är komplett, därefter skickas den in till Richmond University admission office.

Så snart som skolan har gått igenom din ansökan kontaktar EduPlanet dig.

Boende och Fritid

Richmond University

London

London är en mångkulturell världsmetropol med ca 10 miljoner invånare. Stadens befolkning har samlats från en mängd olika kulturer, religioner och länder. Här talas över 300 språk och den internationella prägel som råder över staden kommer du snabbt att erfara om du förlägger dina studier här.

I området kring campus Kensington finns mycket att se och göra. Området ligger på den västra sidan om centrala London och det tillhör en av de rikare stadsdelarna. I området finns ett stort utbud av museer, parker, restauranger och shopping, och med tunnelbanan tar du dig lätt till andra delar av London. Richmond ligger sydväst om centrala London och även Richmond tillhör stadens rikare stadsdelar. Området bjuder på många parker och naturområden, men även ett stort utbud av restauranger.

Kurser

Richmond University är ett av väldigt få amerikanska universitet i England och i London på den här höga akademiska nivån. Deras program är inriktade på Bachelor Degree (och även Master) och ger dig en eftertraktad Double Degree, dvs ackreditering från två olika universitet, dels från ett amerikanskt och dels ett engelskt. Det är de mycket stolta över. Bachelor Programmet är dessutom mycket prisvärt i jämförelse med andra amerikanska universitet.

Direkt tillgång till år 2 på Bachelor för IB-studenter

Om du har en IB examen från gymnasium i Sverige kan du tillgodoräkna dig det första året på Bachelor-programmet, dvs du börjar direkt på år 2 och läser således bara 3 år för att få en Bachelor-Examen. Amerikanska Bachelor-program är på 4 år, men här blir det alltså bara 3 år.

Öppet första år på Bachelorprogrammen

Om du är osäker på vilken fördjupning eller inriktning du vill ha på din Bachelor-utbildning kan du läsa 10 olika kurser hela det första året (s k undecleared) för att till år två bestämma inriktning. Det ger dig en fin möjlighet att prova på olika ämnen och känna efter vad du vill fördjupa dig inom.

School of Business & Economics:

Skolan har många olika Bachelor-program. Här är några av de mest poplära:

 • BA Business Administration: Entrepreneurship
 • BA Business Administration: Fashion Marketing
 • BA Business Administration: Finance
 • BA Business Administration: International Business
 • BA Business Administration: International Business with Sports Electives
 • BA Business Administration: Marketing
 • BA Economics
 • BA Financial Economics
 • BA International and Development Economics

School of Communications, Arts & Social sciences:

 • BA Art, Design, and Media
 • BA Communications
 • BA Development Studies
 • BA Film Studies
 • BA History
 • BA International Journalism & Media
 • BA International Relations
 • BA Political Science
 • BA Psychology
 • BA American Studies

Kontakta EduPlanet för mer detaljerad info om programmen eller om du har andra frågor.

Boende

Richmond Campus

Vid Richmond campus finns fem olika studentresidens. 

Kensington Campus

Vid Kensington campus finns fyra olika residens med studentboende.

Eget boende

Vill du hitta ett eget boende så har Richmond University mycket bra information och flera länkar som kan hjälpa dig på deras hemsida. Där finns även en bra guide för dig som vill hitta boende på egen hand!

Examen & Intyg

Här kan du t ex läsa dig till en amerikansk Bachelor (BA) eller Master (MSc) och i vissa fall samtidigt till en brittisk BA som båda är högt respekterade examina hos arbetsgivare och universitet världen över.

Kostnader

Kurskostnader finner du på EduPlanets hemsida. OBS, all vår hjälp är gratis! Vi hjälper dig gärna med information, studievägledning och ansökan.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Richmond American International University i London, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Richmond American International University i London, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: