Visa studentum.se som: Mobil

Prague film school, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Prag
Varierande
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Löpande - Prag

Prague film school, EduPlanet

Prague Film School – Världsledande inom filmutbildningar

Prague Film School – Världsledande inom filmutbildningar

Prag är en av Europas vackraste städer med sina karakteristiska byggnader från barocken med medeltida spiror. Staden beskrivs ofta som magiskt vacker med en romantisk atmosfär.
Prague Film Schools byggnad finns med på UNESCO:s lista över världsarv som aldrig får rivas. Staden är Tjeckiens huvudstad och kulturlivet är enormt. Eftersom det är billigt i Prag än i svenska städer går det att äta och leva gott, även som student!

Fantastiska lärare med lång erfarenhet

Skolan är världsledande inom film vilket lockar studenter från hela världen. Klasserna är små och sammanhållningen god! Skolan kännetecknas av en personlig atmosfär och en känsla av att alla känner alla.
Lärarna är väldigt engagerade och har lång erfarenhet i de ämnen de undervisar i. Många av de som gått på skolan tycker att lärarna är en av skolans främsta tillgångar vid sidan av toppmodern utrustning och talangfulla klasskompisar.

Utbildningar på Prague Film School:

Acting for Film, 1-2 terminer

En intensiv kurs där du får agera från dag 1! Tillsammans med din klass får du träna på olika tekniker framför kameran och testa på olika genrer. Du får lära dig skådespela för både teater och film. De duktiga handledarna instruerar dig också i sångteknik, hur du använder rekvisita och hur du kan nyansera ditt skådespelande.

Filmmaking, 1-2 år

Lär dig hur du skriver manus, regisserar och redigerar. Redan under din första termin får du göra fyra egna kortfilmer och hjälpa dina klasskompisar med deras. Under andra terminen väljer du någon av inriktningarna: Screenwriting, Directing, Cinematogrophy, Post-production och Documentary. För den som vill går det att fördjupa sina kunskaper under ytterligare två terminer.

Documentary Production, 1 år

Utveckla din berättarförmåga genom att arbeta med dokumentära produktioner från idé till färdig film! Utbildningen fokuserar på det praktiska utövandet.

Workshop, 4 veckor

Perfekt för dig som vill lära dig skapa film men inte har möjlighet att studera ett helt år! Du får lära dig hela processen från idé till färdig film. Efter kursen har du kunskaper i manusskrivande, kamera, ljud och regi!

För mer information om Prague film school, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan ska innehålla:
- Skolans ansökningsformulär (som du får av oss)
- Ett porträtt-foto på dig själv
- Ditt CV
- 2 rekommendationsbrev från lärare eller dyl.
- Dina gymnasiebrev översatta till engelska
- Ett motivationsbrev där du beskriver varför du söker utbildningen och varför du vill bli skådespelare, dokumentärfilmare, regissör etc.

För den som söker till Acting for film kan även en audition behövas. Skolan gör en individuell bedömning av alla sökande.

Kontakta Eduplanet för ansökningsformulär! 

OBS, all vår hjälp är gratis! Vi hjälper dig gärna med information, studievägledning och ansökan. Kontakta oss om du vill ha vår ansökningsguide, den är självklart också gratis!

Boende

Skolan kan hjälpa dig att hitta en lägenhet i Prag. Du kan välja mellan att bo i en delad lägenhet eller en privat lägenhet. Kontakta EduPlanet för mer information.

Examen & Intyg

När utbildningen är avklarad får du betyg och programdiplom på dina kunskaper. 

Kostnader

För mer information om priser och datum, kontakta EduPlanet. OBS, all vår hjälp är gratis! Vi hjälper dig gärna med information, studievägledning och ansökan.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Prague film school, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om Prague film school, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner