Visa studentum.se som: Mobil

Läkarutbildning Slovakien - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Kosice
6 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: Höstterminen 2018 - Kosice
Mässa
2020-01-25

Läkarutbildning Slovakien - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet

UPJS

Studera till läkare eller tandläkare i Slovakien

P. J. Šafárik Universitet i Slovakiens näst största stad Košice har fem fakulteter där man kan läsa medicin, vetenskap, konst, juridik och statsförvaltning. Staden Košice har starka akademiska traditioner. Det första universitetet grundades där redan på 1600-talet. Med tiden utvecklades utbildningssystemet och nya fakulteter och institutioner skapades. År 1959 grundades P. J. Šafárik Universitet men dess medicinska fakultet bildades redan i 1949 som en del av Slovakisk universitet.

Utbildningen håller en hög klass och när du är klar kan du arbeta som läkare i Sverige eller välja att arbeta internationellt. Eftersom AT är avskaffat i Slovakien kan du få svensk legitimation direkt efter utbildningen. P. J. Šafárik Universitet är medlem i European University Association (EUA) och några andra betydande organisationer samt samarbetar med flera andra universitet båda i Slovakien och utomlands. Med en examen i medicin från P. J. Šafárik Universitet får du jobba i alla EU-länder och även en hel del andra länder. Detta gör P.J. Šafárik Universitet till ett bra val för dig som t.ex. siktar på en karriär i Sverige.

Specialerbjudande

Du som ansöker till Pavol Jozef Safarik University genom EduPlanet får kostnadsfritt skolans officiella förberedelsematerial, och gratis informationsträffar online om hur du bäst förbereder dig inför antagningsprovet!

Bara med EduPlanet

EduPlanet hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med EduPlanet får du: 

 • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
 • Antagningsbedömning.
 • Förberedande kurs inför studier och antagningsprov.
 • Webinar varje vecka med all info om att läsa medicin utomlands.
 • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
 • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
 • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.
För mer information om Läkarutbildning Slovakien - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökningsprocess & Krav

Antagningskrav

För att bli antagen till läkar- eller tandläkarutbildningen måste du:

 • klara ett antagningsprov i kemi och biologi
 • ha god nivå i engelska.
 • Utöver detta måste du även ha ett godkänt gymnasiebetyg med behörighet till svensk högskola.

Antagningsprov

Antagningsprovet består av 100 frågor i kemi och 100 i biologi, som du har 2,5 timmar på sig för att svara på. EduPlanet arrangerar varje år prov i Sverige mot kostnad. Du kan även välja att skriva det på plats i Slovakien.

Tips för att klara antagningsprovet - EduPlanet PreMed!

För att klara antagningsprovet måste du förbereda dig. EduPlanet har en helt unik förberedande så kallad Pre Medical Course under vår och höst varje år. Kursen hålls på engelska Online och Live i realtid med uppkopplad lärare och studenter i Virtual Classroom. Du kan alltså sitta uppkopplad på valfri plats. Dessutom spelas samtliga lektioner in för att kunna använda för repetition. Mer info om kursen EduPlanet PreMed finns under utbildningar här på Studentum. Kontakta också gärna EduPlanet på mail eller ring 018 - 55 10 20 för mer information.

Genomgång Antagningsprocess - medicinwebinar

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till Pavol Jozef Safarik University är du välkommen att anmäla dig till EduPlanets Medicin-webinar som oftast hålls varje torsdag under eftermiddag/kväll. De går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor de samarbetar med, följt av en öppen frågestund.

Anmäl dig till webinariet, skicka dina frågor eller få ansökningsblanketter av EduPlanet här!

Boende och Fritid

Košice - en kulturstad

Košice är Slovakiens andra största stad med cirka 260 000 invånare. Det är en vacker stad med många gamla spektakulära byggnader, kyrkor och historiska monument. Staden grundades på 1200-talet och utvecklades med tiden till ett av landets kommersiella, vetenskapliga och kulturella center. Som en av Europas främsta kulturhuvudstäder finns idag mycket att se och göra i staden. Man kan besöka museer och konstgallerior, gå på teater, bio eller sitta på någon av stadens musikklubbar. Staden är även känd som ungdomsstad, då medelåldern på befolkningen är 35 år.

Boende

Skolan kan hjälpa förstaårsstudenter att hitta boende på studenthostel, men många studenter föredrar att hitta eget boende. Önskar du egen eller delad lägenhet är det bra att anlända till Košice några dagar innan skolstart och väl på plats leta efter boende. EduPlanet kan hjälpa dig med länkar för bostadssidor samt kontaktinformation till nedanstående studenthostel.

FRITID

Det finns ett stort antal studentföreningar och klubbar på P. J. Šafárik Universitet. Som medicinstudent kan du bli medlem i Association of the Students of Medicine in Košice och delta i flera klubbarns olika aktiviteter, som t.ex. projekten "Dental Alarm" och "Day for health", aktiviteter för barn inlagda på sjukhus, sport- och kulturevenemang.

Förutom att det finns mycket att se och göra i Košice erbjuder staden perfekt utgångsläge för utflykter till flera större Europeiska städer. Med tåg kan du ta dig från Košice till Slovakiens huvudstad Bratislava på 5 timmar; till Ungerns huvudstad Budapest på 3,5 timme samt till Tjeckiens huvudstad Prag på 8 timmar. 5,5 timme bort finner du även Österrikes huvudstad Wien varifrån det går direktbuss till och från Košice.

Du behöver dock inte åka långt om du söker äventyr och naturupplevelser. Ta med dig studiekompisarna och utforska Košice vackra omgivningar. Gillar du vintersport finns närmsta skidanläggning iKavečanyendast 9 km från Košice med en skidsäsong som sträcker sig mellan december och februari.

Kurser

Läkarprogrammet

Läkarprogrammet är på 6 år och undervisningen sker på engelska. Efter avslutat program får du titeln "Doctor of General Medicine" (MUDr., vilket motsvarar MD). Under de två första åren läser du, förutom olika medicinska ämnen, det slovakiska språket. Du ska läsa språket till den nivå som är lämplig för att du ska kunna kommunicera med patienter under praktiken.

Från den fjärde terminen börjar du också läsa tillvalsämnen (t.ex. Medical Law, Biostatistics). Som ett tillvalsämne kan du välja ett valfritt ämne av de som undervisas på medicinska fakulteten och även på andra universitetets fakulteter. För att kunna få examen måste du klara slutprov i både obligatoriska och tillvalsämnen. Studenterna praktiserar på universitetssjukhuset och andra sjukvårdsinrättningar.

Tandläkarprogrammet

Utbildningen till tandläkare vid P. J. Safarik University är också 6 år lång. All undervisning sker på engelska. Efter avslutad utbildning har du uppnått en "Doctor of Dental Medicine" (MDDr. ekvivalent DMD). De som läser till tandläkare, läser också det slaviska språket under de två första åren förutom medicinska ämnen. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som tandläkare.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS – GÅR DET?

En vanlig fråga för studenter som är intresserade av att plugga till medicin utomlands är hur det rent praktiskt fungerar med yrkeslegitimationen. Detta är inget problem eftersom det finns direktiv inom EU som likställer medicinutbildningar i alla EU-länder. Det enda du som nyutexaminerad behöver göra är att ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen i Sverige.

Kostnader

Besök EduPlanets hemsida för att se aktuella kursavgifter och obligatoriska avgifter som tillkommer med din ansökan till UPJS. Uppgifterna hittar du under fliken "Priser och Datum"

EduPlanet tar inget extra för att hjälpa dig med din ansökan till University of Pavol Jozef Safarik. Du betalar alla kursavgifter direkt till skolan. 

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Mässa

Mässa för Medicin, Business och Musik utomlands

Vår egen mässa för just Medicin, Musik och studier i New York, London och Barcelona

För sjätte året i rad anordnar vi EduPlanets egen utlandsstudiemässa! Vi håller till på Clarion Hotel Sign Stockholm mellan kl 12.00-16.00 lördagen 25/1 2020. Under dagen kan du ställa dina frågor till oss på EduPlanet, våra studenter och representanter från utvalda college och universitet. EduPlanets Utlandsstudiemässa riktar sig till dig som är intresserad av att studera detta utomlands:

 • Läkare, Tandläkare & Veterinär och PreMed
 • Musik & Performancei England, Tyskland, Irland
 • Business och studier i London, Barcelona, New York

På plats finner du b.la. universitet & college från;

 • 7 medicinskolor från: Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern och Cypern
 • Berkeley College New York
 • London South Bank University
 • EU-Business schoolBarcelona
 • Musikcolleget BIMM från England, Irland och Tyskland 

Kom förbi och träffa oss och skolorna och ställ frågor. Vi berättar om antagning & krav, studiemedel från CSN, håller korta seminarier om de olika ämnena mm.

Mässan är gratis och ingen föranmälan krävs – välkommen på Drop in!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-25    Tid:   12:00 - 16:00 Clarion Hotel Sign

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarutbildning Slovakien - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Ozan, Läkarprogrammet
(5)
Jag trivs jättebra här, det går bra att skicka studenter hit, det är enkelt och inte så svårt som man tror. Det är väldigt trevliga människor. Det enda jag tycker är lite dåligt med landet är att invånarna inte kan prata engelska, men lärarna i skolan har väldigt hög språknivå i engelska (så bra att man skäms). Det är något fattigt här, men ändå...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Läkarutbildning Slovakien - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner