Visa studentum.se som: Mobil

Läkarutbildning Slovakien - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet/ Språkpunkten

EduPlanet/ Språkpunkten
Sammanfattning
Utbildningstyp: Universitets- & högskoleutbildning
Utbildningsort: Kosice
Längd: 6 år
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Språk: Engelska
Startdatum: Höstterminen 2018 - Kosice

Läkarutbildning Slovakien - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet/ Språkpunkten

UPJS

Studera till läkare eller tandläkare i Slovakien

P. J. Šafárik Universitet i Slovakiens näst största stad Košice har fem fakulteter där man kan läsa medicin, vetenskap, konst, juridik och statsförvaltning. Staden Košice har starka akademiska traditioner. Det första universitetet grundades där redan på 1600-talet. Med tiden utvecklades utbildningssystemet och nya fakulteter och institutioner skapades. År 1959 grundades P. J. Šafárik Universitet men dess medicinska fakultet bildades redan i 1949 som en del av Slovakisk universitet.

Utbildningen håller en hög klass och när du är klar kan du arbeta som läkare i Sverige eller välja att arbeta internationellt. Eftersom AT är avskaffat i Slovakien kan du få svensk legitimation direkt efter utbildningen. P. J. Šafárik Universitet är medlem i European University Association (EUA) och några andra betydande organisationer samt samarbetar med flera andra universitet båda i Slovakien och utomlands. Med en examen i medicin från P. J. Šafárik Universitet får du jobba i alla EU-länder och även en hel del andra länder. Detta gör P.J. Šafárik Universitet till ett bra val för dig som t.ex. siktar på en karriär i Sverige.

Specialerbjudande

Du som ansöker till Pavol Jozef Safarik University genom Språkpunkten får kostnadsfritt skolans officiella förberedelsematerial, och gratis informationsträffar online om hur du bäst förbereder dig inför antagningsprovet!

Bara med Språkpunkten

Språkpunkten hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med Språkpunkten får du: 

  • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
  • Antagningsbedömning.
  • Förberedande kurs inför studier och antagningsprov.
  • Webinar varje vecka med all info om att läsa medicin utomlands.
  • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
  • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
  • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.
För mer information om Läkarutbildning Slovakien - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet/ Språkpunkten, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till Pavol Jozef Safarik University är du välkommen att anmäla dig till Språkpunktens Medicin-webinar som hålls varje torsdag (ej röda dagar eller under semestertider) mellan kl 17.00 - 18.00. De går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor de samarbetar med, följt av en öppen frågestund.

Antagningskrav

För att bli antagen till läkar- eller tandläkarutbildningen måste du klara ett antagningsprov i kemi och biologi, samt ha god nivå i engelska. Utöver detta måste du även ha ett godkänt gymnasiebetyg med behörighet till svensk högskola.

Antagningsprov

Antagningsprovet består av 100 frågor i kemi och 100 i biologi, som du har 2,5 timmar på sig för att svara på. Språkpunkten arrangerar varje år prov i Sverige mot kostnad. Du kan även välja att skriva det på plats i Slovakien.

Anmäl dig till webinariet, skicka dina frågor eller få ansökningsblanketter av Språkpunkten här!

Boende och Fritid

Košice - en vacker kulturstad

Košice är Slovakiens andra största stad med cirka 260 000 invånare. Det är en mycket vacker stad med många gamla spektakulära byggnader, kyrkor och historiska monument. Staden grundades på 1200-talet och utvecklades med tiden till ett av landets kommersiella, vetenskapliga och kulturella center. Som en av Europas främsta kulturhuvudstäder finns idag mycket att se och göra i staden. Man kan besöka museer och konstgallerior, gå på teater, bio eller sitta på någon av stadens musikklubbar. Staden är även känd som ungdomsstad, då medelåldern på befolkningen är 35 år.

Boende

Skolan kan hjälpa förstaårsstudenter att hitta boende på studenthostel, men många studenter föredrar att hitta eget boende. Önskar du egen eller delad lägenhet är det bra att anlända till Košice några dagar innan skolstart och väl på plats leta efter boende. Språkpunkten kan hjälpa dig med länkar för bostadssidor samt kontaktinformation till nedanstående studenthostel.

FRITID

Det finns ett stort antal studentföreningar och klubbar på P. J. Šafárik Universitet. Som medicinstudent kan du bli medlem i Association of the Students of Medicine in Košice och delta i flera klubbarns olika aktiviteter, som t.ex. projekten "Dental Alarm" och "Day for health", aktiviteter för barn inlagda på sjukhus, sport- och kulturevenemang.

Förutom att det finns mycket att se och göra i Košice erbjuder staden perfekt utgångsläge för utflykter till flera större Europeiska städer. Med tåg kan du ta dig från Košice till Slovakiens huvudstad Bratislava på 5 timmar; till Ungerns huvudstad Budapest på 3,5 timme samt till Tjeckiens huvudstad Prag på 8 timmar. 5,5 timme bort finner du även Österrikes huvudstad Wien varifrån det går direktbuss till och från Košice.

Du behöver dock inte åka långt om du söker äventyr och naturupplevelser. Ta med dig studiekompisarna och utforska Košice vackra omgivningar. Gillar du vintersport finns närmsta skidanläggning iKavečanyendast 9 km från Košice med en skidsäsong som sträcker sig mellan december och februari.

Kurser

Läkarprogrammet

Läkarprogrammet är på 6 år och undervisningen sker på engelska. Efter avslutat program får du titeln "Doctor of General Medicine" (MUDr., vilket motsvarar MD). Under de två första åren läser du, förutom olika medicinska ämnen, det slovakiska språket. Du ska läsa språket till den nivå som är lämplig för att du ska kunna kommunicera med patienter under praktiken.

Från den fjärde terminen börjar du också läsa tillvalsämnen (t.ex. Medical Law, Biostatistics). Som ett tillvalsämne kan du välja ett valfritt ämne av de som undervisas på medicinska fakulteten och även på andra universitetets fakulteter. För att kunna få examen måste du klara slutprov i både obligatoriska och tillvalsämnen. Studenterna praktiserar på universitetssjukhuset och andra sjukvårdsinrättningar.

Tandläkarprogrammet

Utbildningen till tandläkare vid P. J. Safarik University är också 6 år lång. All undervisning sker på engelska. Efter avslutad utbildning har du uppnått en "Doctor of Dental Medicine" (MDDr. ekvivalent DMD). De som läser till tandläkare, läser också det slaviska språket under de två första åren förutom medicinska ämnen. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som tandläkare.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS – GÅR DET?

En vanlig fråga för studenter som är intresserade av att plugga till medicin utomlands är hur det rent praktiskt fungerar med yrkeslegitimationen. Detta är inget problem eftersom det finns direktiv inom EU som likställer medicinutbildningar i alla EU-länder. Det enda du som nyutexaminerad behöver göra är att ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen i Sverige.

Kostnader

Läkarprogrammet

€10 500 per år

Tandläkarprogrammet

€14 000 per år

Övriga avgifter första året

Ansökningsavgift: €40
Library deposit: €500
Antagningsprov i Sverige: SEK 2 000

Språkpunkten tar inget extra för att hjälpa dig med din ansökan till University of Pavol Jozef Safarik. Du betalar alla kursavgifter direkt till skolan. Hör av dig till Språkpunkten redan idag för att få ansökningsblanketter, betygsbedömning, eller mer information!

EduPlanet/ Språkpunkten

EduPlanet/ Språkpunkten

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha hjälpt tiotusentals...


Läs mer om EduPlanet/ Språkpunkten och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarutbildning Slovakien - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet/ Språkpunkten

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet/ Språkpunkten

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om Läkarutbildning Slovakien - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet/ Språkpunkten via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (4,6)
Baseras på 80 recensioner
Se alla skolans recensioner