Visa studentum.se som: Mobil

Pacific Lutheran University, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Seattle
Varierande
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad

Pacific Lutheran University, EduPlanet

Studera utomlands i Seattle!Studera utomlands i Seattle

Pacific Lutheran University (PLU) grundades av norrmän och har varit ett etablerat universitet sedan 1960. Skolan är välkänd för sin höga undervisningsstandard och utses årligen till ett av de 20 bästa universiteten i USA´s västra region.

På PLU går cirka 3500 studenter där ungefär 5 % av dessa är internationella. Skolan erbjuder även goda möjligheter för dig som är sportintresserad, exempel på sporter du kan delta i på skolan är basket, fotboll, simning, softball, lacrosse och skidåkning.

PLU har fortfarande en stark anknytning till de nordiska länderna och ger samtliga svenska studenter ett stipendium kallat Nordic Grant. Detta stipendium ger programstudenter 22 500 dollar per läsår i form av reducerad kursavgift. Åker du till skolan som Study Abroad student innebär stipendiet 50% reducerad kursavgift första terminen och 5000 USD i reducerad kursavgift den andra terminen. Det som skolan kräver av studenten för att bevilja detta stipendium är att studenten är svensk medborgare och bor på campusområdet.

Som svensk student på PLU får du även tillgodoräkna dig gymnasiebetyg som ett akademiskt år vilket innebär att du kan ta en Bachelor på tre år istället för fyra. Svenska studenter behöver inte ha en TOEFL-test som visar engelskanivå för att bli antagna.

Vi på EduPlanet berättar gärna mer om detta för dig.

Staden
Pacific Lutheran University ligger i Tacoma som ligger ett par mil från storstaden Seattle. Skolan erbjuder en fantastisk campusmiljö med gröna parker, nära till naturen och med många olika typer av kulturella och sportinriktade aktiviteter. Campuset beskrivs som hemtrevligt och personligt och det är lätt att ta sig till större städer så som Seattle eller över gränsen till Kanada och Vancouver.

För mer information om Pacific Lutheran University, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

I korthet krävs för att läsa på PLU examendbevis från gymnasiet och god engelskanivå, dvs C i Engelska 5 eller 6. Kontakta oss för att få info om detta och vår ansökningsguide till PLU.

OBS, all vår hjälp är gratis! Vi hjälper dig gärna med information & frågor, studievägledning, , ansökan mm.

Fritid

Pacific Lutheran University ligger i Tacoma som är beläget söder om miljonstaden Seattle i nordvästra USA. Tacoma med sina 200 000 invånare har tack vare järnväg och sin hamn länge varit en knytpunkt för handel i Pugetsundet södra delar. Skrapar man på den industriella ytan hittar man spår av förfinade hantverk som glasblåsning, metall- och boktryckarkonst för att inte tala om en matkultur som gynnar det lokala. Det bästa sätter att ta reda på hur du äter som en lokalinvånare är att gå på en av stadens Farmer Markets där fiskare, jordbrukare såväl som kafferostare och bagare saluför sina produkter och godbitar ur sina fångster och skördar.

Är du musikintresserad finns i Tacoma möjlighet att uppleva livemusik i alla dess former. Från klassisk musik och världsartister inom pop, jazz, R&B i Broadway Center for the Performing Arts, till lokala folk- och rockband på uppgång med spelningar i allt ifrån gamla hus och övergivna industrilokaler till småskaliga barer runt om Tacoma. Längtar du efter storstadspuls finns det även smidiga kommunikationer från Tacoma till Seattle, som erbjuder ett rikt utbud av nöjen, konserter, trevliga restauranger och mysiga caféer. Eller varför inte åka över gränsen till Kanada och besöka Vancouver eller den populära skidorten Whistler?

Kurser

Du kan välja att läsa inom en mängd olika studieområden på skolan. PLU erbjuder studier inom bland annat:

  • Business
  • Arts and Communication
  • Social sciences (psykologi, sociologi m.m.)
  • Natural sciences

Du kan välja att antingen läsa fristående kurser en eller två terminer eller förlägga hela din utbildning på Pacific Lutheran University. De har alltså terminsprogram sk Study Abroad, Associate Degree-, Bachelor Degree- och Master Degree-program. Scandinaviska studenter är extra välkomna och har stora möjligheter att få skolans frikostiga stipendier. Kontakta oss på EduPlanet om du vill veta mer om det!

Vi berättar gärna om PLU:s utbud och vad de erbjuder. Läs även på vår hemsida om detta.

Kostnader

Skolans kostnader finner du på EduPlanets hemsida. Som nämnt är all vår hjälp gratis så hör av dig för tips och information.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Pacific Lutheran University, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om Pacific Lutheran University, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner