Visa studentum.se som: Mobil

New York Film Academy, USA, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Los Angeles, New York
Varierande
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Los Angeles
Varierande 
New York
Varierande 

New York Film Academy, USA, EduPlanet

Läs en Filmutbildning i New York eller Los AngelesFilmstudier i New York eller Los Angeles

Är du intresserad av filmstudier? Vill du studera i Los Angeles eller New York? Då ska du plugga på New York Film Academy. Skolans är ett av världens mest bästa och mest kända skolor för film och skådespelar-utbildningar. De har huvudcampus på Manhattan men man har också lokaler i SoHo där de studenter som studerar skådespeleri vistas. New York Film Academy (NYFA) har även en skola i Los Angeles (Universal Studios) och i Florida.

Skolans filosofi är "Learning by doing" vilket innebär att utbildningen är praktisk och redan första veckan börjar du filma. Under sitt första år skriver, filmar, regisserar och redigerar varje student 8 filmer och arbetar i ett ”crew” för att producera ytterligare 28 filmer.

Som student får du mycket personlig kontakt med lärare och dina klasskamrater då klasserna bara består av sju till åtta studenter. Tempot är högt och alla lärare aktiva inom de ämnen de undervisar och är handplockade av NYFA. Lärarna delar med sig av sina egna erfarenheter från branschen och förmedlar de delar som är viktiga för studenterna att ha med sig ut i arbetslivet.

Skådespelare och regissörer föreläser på filmutbildningen

NYFA erbjuder utbildningar inom en rad olika ämnen som till exempel Filmmaking, Musical Theatre och 3-D Animation och programmen är på ett till tre år. Det finns även möjlighet att välja kortare kurser på en till åtta veckor. Skolan gör allt för att förbereda sina studenter för en karriär inom filmbranschen, bland annat genom gästföreläsningar i form av välkända skådespelare och regissörer som delar med sig av kunskap och erfarenheter från branschen. Några kända ansikten som besökt skolan är Steven Spielberg, Kevin Spacey, Sir Ben Kingsley och Philip Seymour Hoffman.

New York Film Academy grundades 1192 av några legender inom filmindustrin med visionen att möta en helt ny generation av passionerade filmskapare. Idag har skolan blivit en av USAs absolut främsta filmskolor. Vi på EduPlanet är stolta att vara skolans representant i Sverige:)

För mer information om New York Film Academy, USA, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

EduPlsanet hjälper dig utan kostnad att söka till New York Film Academy.

Vi mailar gärna information om NYFA:s kurser och en ansökningsguide. Här är dock lite kort om vad du måste ha för att ansöka. 

 • Ifyllt ansökningsformulär
 • Slutbetyg från gymnasiet översatt till engelska
 • Kopia av ditt pass
   

I ett senare skede kommer du även att behöva komplettera med följande:

 • Intyg om Studiefinansiering (detta skickar du efter från CSN, blankett får du av oss)
 • Bankbrev (om du har för avsikt att finansiera dina studier utan CSN)
 • Ansökningsavgift på $200 som du tillåter skolan att dra från ditt kort
 • Skolans I-20 frågeformulär
 • Skolan kommer även att vilja göra en intervju med dig
   

När samtliga dokument har inkommit går EduPlanet igenom din ansökan och ser till att allting är korrekt ifyllt och att ingenting saknas. Därefter skickas din ansökan till New York Film Academy och så snart skolan har behandlat din ansökan blir du kontaktad av EduPlanet. All vår hjälp är gratis och vi hjälper dig gärna med allting!

Visum

För att studera i USA i minst 13 veckor eller på heltid krävs studerandevisum. Som blivande student på skolan hjälper vi dig med detta! Kontaka oss på EduPlanet för info om det!

Kurser

Kurser

Skolan erbjuder flertalet kurser. De mest populära är följande: Skådespeleri, Filmmaking, Musical, Filmproduction. Är du intresserad av en annan inriktning, kontakta EduPlanets. EduPlanet hjälper dig att välja rätt kurs för just dig och ansöka till skolan. 

Längd/Tid

Skolan erbjuder olika långa kurser, allt från workshops som är 1-12 veckor långa, till Bachelor (BA) och Master (MSc) degree-utbildningar som pågår upp till fyra år. Vill du veta mer om exakta datum för kursstarter, besök EduPlanets hemsida. 

Boende

New York
Här kan du bo i antingen antingen enkelrum, dubbelrum eller trippelrum.

Enkelrummen och trippelrummen finns dock ett fåtal av. I byggnaden finns även gym, olika lounger där du hittar allt från internet till biljard, dygnet-runt säkerhet och tvättmöjligheter. Byggnaden ligger i New York och bara några minuter ifrån olika aktiviteter som the Museum Mile och Central Park.

Det finns även möjlighet att boka andra studentbostäder, bo hos familj eller hyra ett privat rum i en delad lägenhet som antingen är möblerad eller omöblerad.

Los Angeles
Hyr en lägenhet eller bo hos familj i ett enkelrum. Alla boenden som skolan hjälper studenterna att hitta i Los Angeles ligger inom gångavstånd från skolan då det lokala transportnätet i Los Angeles inte är så utbyggt.

Kostnader

 Alla kostnader för programmen på NYFA finner du på vår hemsida. OBS, all vår hjälp är gratis! Vi hjälper dig gärna med information studievägledning och ansökan. Vi har många nöjda studenter på NYFA!

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: New York Film Academy, USA, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Stanislava
(5)
I already had a lot of experience in TV when I went to Florence but making films was the next step for me. Going to NYFA was one of the best decisions of my life - the educational is very practical and hands on, the tutors are very qualified and helpful, I made friends for life here and I would totally recommend the experience to everyone. I def...
Visa mer
Christopher
(4)
New York Film Academy erbjuder ett intensivt program för de som är intresserade av skådespelare, filmskapande och andra relaterade kurser. Lärarna är erfarna och de hjälper dig att ta ett steg närmare för att förverkliga dina mål för allt inom film! Efter examen kommer du ha bred erfarenhet och ha en examen från en skola som är stolt över en "l...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen New York Film Academy, USA, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: