Visa studentum.se som: Mobil

Musicians Institute, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Los Angeles
Varierande
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: - Los Angeles

Videoreportage

Träffa den tidigare studenten som nu är programdirektör för Musicians Institute! Han visar dig hur du kan göra din dröm om en musikkarriär  till verklighet med hjälp av Musicians Institute.

   

Musicians Institute, EduPlanet


Studera musik på Musicians Institute i Los Angeles

Drömmer du om att bli artist, om att stå på scen? Eller kanske vill du producera din egen musik? Då är Musicians Institute i Los Angeles perfekt för dig! 

Musicians Institute startade på 1970-talet och etablerade sig snabbt som en av USA:s ledande musikskolor. Vi på EduPlanet är specialiserade på bl.a. music-colleges och detta är vår stolthet i USA!

Campus ligger i hjärtat av Los Angeles, mitt i Hollywood och campusområdet har musikutrustning i världsklass. Det finns inspelningsstudios, övningsrum, scnener och bibliotek. Skolbyggnaden är öppen 24 timmar om dagen, alla dagar i veckan så det finns alltid möjligheter för studenterna att öva.

Många av skolans tidigare studenter jobbar idag med musik i USA och talangscouter vittnar om att studenterna från MI ständigt är i hetluften. Några av studenterna som gått på Musicians Institute och sedan lyckats i branschen har jobbat med artister som KORN, Nine Inch nails, Weezer, Red Hot Chili Peppers, Eric Clapton, Alanis Morissette, Pink och Christina Aguilera för att nämna några.

Terminerna på Musicians Institute är indelade i quarters och varje år har fyra quarters, sommar höst vinter och vårtermin. Internationella studenter ska vanligtvis läsa minst två quarters för att beviljas studiemedel på Musicians Institute.

EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med ansökan, information och CSN-handlingar när du ansöker till Musicians Institute. Musicians institute har ett flertal stipendier som studenter som vill plugga musik i USA kan ansöka om.

Du som vill jobba som musiker, låtskrivare, producent, manager eller något annat inom musikindustrin kommer trivas perfekt på Musicians Institute.

Väljer du Musicians Institute får du chansen att läsa med andra musikälskande studenter från hela världen och ni kommer utbyta mycket erfarenheter under tiden ni pluggar i USA. Skolan är en utmärkt plattform för att utvecklas som musiker och även knyta kontakter med andra inom musikbranschen!

För mer information om Musicians Institute, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

EduPlanet informerar dig om vilka blanketter och dokument du behöver skicka in för ditt specifika program. Dessa formulär och dokument mailar du in till EduPlanet som sedan skickar dessa vidare och meddelar dig när skolan behandlat din ansökan. Läs mer om detta på EduPlanets hemsida.

Krav som gäller alla program är:

  • Minimiålder: 18 år
  • Fullständigt slutbetyg från gymnasiet
  • God engelskanivå

Vi mailar dig gärna vår utförliga ansökningsguide till skolan!

Boende och Fritid

Utbildningar inom Musik med Språkpunkten på Musicians InstituteSkolan har ett så kallat Housing Department som hjälper studenter att ordna boende i Los Angeles. Ofta går det att ordna boende i närheten av skolan och de vanligaste boendealternativet är att studenten bor i en delad lägenhet med andra studenter.

Musicians Institute har sammansatt en Student Housing Guide för boende i Los Angeles. Skolan rekommenderar studenter att börja leta boende ungefär en månad innan skolan börjar och priset för ett rum i en delad lägenhet är ungefär från 5000 kr och uppåt per månad.

Los Angeles är en världsmetropol där du finner det mesta. Här kan du besöka några av USA:s anrika universitet, koppla av vid Venice Beach milslånga stränder, sprätta pengar på Beverly Hills exklusiva Rodeo Drive eller varför inte gå på bio i amerikanska filmindustrins kärna Hollywood.

Väljer du Los Angeles som desrination på din språkresa eller för dina collegestudier bör du även ta chansen att utforska mer av Kalifornien. Natursköna San Diego ligger endast två timmar söderut, åker du istället norrut kommer du till strand- och surfparadiset Santa Barbara efter en kortare bilfärd.

Passa även på att bege dig iväg på en helgutflykt till San Francisco i norra Kalifornien. Denna delstat i väst är som ett eget land med oändligt mycket att utforska.

Visum

För att studera i USA i minst 13 veckor eller på heltid krävs studerandevisum. Som blivande student på skolan hjälper vi dig med detta! Kontaka oss på EduPlanet för info om det!

För vem?

För att studera på Musicians Institute måste du vara 18 år gammal, minst. Det passar dig som drömmer att jobba med musik, stå på scen, sjunga, producera musik, spelar ett instrument på en mycket seriös nivå, eller som tidigare nämnt, sjunger, producerar musik eller liknande och vill utvecklas! Musicians Institute passar dig utmärkt som är redo för ett nytt äventyr och vill göra karriär inom musikbranschen. 

Kurser

Musicians Institute erbjuder ett flertal olika kurser inom musik och sång. Skolan erbjuder både kortare certificatekurser på cirka 3-6 månader, men studenter kan även välja att läsa på skolan i flera år och ta en Bachelors Degree.

De utbildningar som är på Diploma- och Bachelornivå är studiemedelsberättigade vilket innebär att studenten kan få lån av CSN både för kursavgift opch uppehälle. Det går naturligtvis bra att även läsa kortare kurser på cirka 12 veckor hos MI, men observera att du då får finansiera studierna själv. 

Nedan listas några av de utbildningar inom musik som Musicians Institute erbjuder.

  • Bachelor of Bass
  • Bachelor of Guitar
  • Bachelor of Keyboard
  • Bachelor of Vocals
  • Bachelor of Drums

Stipendier

MI erbjuder en hel del talangbaserade stipendier.

Ett av dessa är Full Ride Scholarships som går ut på att deltagarna laddar upp sina videoframträdanden som allmänheten sedan får rösta om. De tre som får flest röster vinner en viss summa prispengar. Förstapristagaren vinner tex. hela kursavgiften för 2 års studier + $10 000 i levnadsomkostnader.

Ett annat stipendium som vänder sig specifikt till internationella studenter ger dem möjlighet att vinna upp till $12 000 av kursavgiften. I detta fall vill skolan att man skickar in ett videoframträdande, motivationsbrev samt referensbrev.

Kostnader

Kontakta EduPlanet för aktuella priser här! 

OBS, all vår hjälp är gratis! Vi hjälper dig gärna med information studievägledning och ansökan. Vi har många nöjda studenter på Musicians Institute!

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musicians Institute, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Philip, Performance Certificate Vocals
(5)
Det är UNDERBART! AMAZING!!! Musicians institute är en fantastisk push för en framtida karriär inom musikbranschen! Lärarna är otroligt begåvade och alla hjälps åt! Man bygger ett kontaktnät och möter nya människor varje dag! Och att skolan ligger i Hollywood Los Angeles gör det ännu bättre! Det är en kul upplevelse och jag är så tacksam och ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Musicians Institute, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: